Планетарни идеи

Времето е скъпоценен дар за теб

Времето е скъпоценен  дар за теб

 

С времето ще спреш да откриваш душата си пред всеки. Няма да си като отворена книга, който иска ще те разгърне и прочете.

С времето ще се научиш да слагаш заглушител на всички шумове и мнения около теб. И да чуваш вътрешния си глас. Ясно и високо.

С времето ще оцениш себе си

С времето ще спреш да откриваш душата си пред всеки. Няма да имаш нужда да е отворена книга. Който иска ще те отгърне сам, ще прелиства страница след страница и ще те прочете. Ще разбереш, че не всеки заслужава вниманието ти и не за всеки ти заслужаваш внимание…и няма нищо лошо в това…въпрос на преценка и допирни точки.

С времето ще разбереш кое е важно за теб, без да се налага да търсиш нечие одобрение. Ще спреш да търсиш отговорите извън теб, а ще се уповаваш на истината, която носиш вътре. Защото там ще си едно цяло.

С времето ще се научиш да отсяваш доброто от лошото. И въпреки, че вървят заедно, ще умееш да ги различаваш и да събуждаш сам изгрев в тъмнината си.

С времето ще разбереш кога е точният момент да замълчиш, да се оттеглиш или да предизвикаш. И ще се усетиш подвластен на самия себе си.

С времето ще се научиш да претегляш нещата на око. И да знаеш кога са готови или обречени. Ще научиш, че някои пътища не водят никъде. Тогава ще трябва да сменяш посоки, дори и цели, без да подменяш себе си. Грешните пътища ще ги разпознаваш само с поглед и ще се научиш да ги заобикаляш.

С времето ще усетиш, че външният хаос не може да разклати вътрешния ти ред. И тогава ще стоиш непоклатимо дори и в лошо време.

С времето ще разбереш, че имаш само краткото време, в което си тук. Ще престанеш да се опитваш да стигнеш бързо утрото и ще се научиш да цениш настоящия момент – като скъп подарък или безценен урок.

И ще започнеш да живееш истински във времето…

Автор: AntOurAge

Благодаря на Мария за предоставената публикация!

Теми #Време #времето #във времето #дар #истината #с времето #скъпоценен #ще се научиш