Езотерика

ИДЕИ – КАК ДА ПРОМЕНИМ НАЧИНА СИ НА МИСЛЕНЕ

ИДЕИ – КАК ДА ПРОМЕНИМ НАЧИНА СИ НА МИСЛЕНЕ

В един идеален свят нашите мисли, вярвания и преживявания ще се радват на постоянно усъвършенстване и обновление. Често ще се сблъскваме с нови интересни хора и ситуации и постоянно ще откриваме нови аспекти на емоционалния и интелектуалния си живот. За съжаление в реалността рядко се случва така.

Идеи за планетарно израстване

За много от нас, рутината и постоянното повторение на едни и същи ситуации са представата за нормално. Фокусът ни се е ограничил до ежедневните причинители на стрес или събитията, които не можем да контролираме. Кариерите ни бавно напредват, кръгът от приятели остава постоянен или се свива с течение на годините, а забавленията и социалните контакти винаги са едни и същи, познати и сигурни.

След това един ден се събуждаме с чувството, че се нуждаем от нещо различно. Може би се уморяваме от това да живеем с все едни и същи тревоги или изгубени възможности. Може би се отегчаваме от правенето на едно и също всеки ден.

Или просто искаме да видим света по нов начин. Каквато и да е причината, не е трудно да променим начина си на мислене – изискват се само малко усилия и постоянство. Ето няколко идеи как да го постигнем.

„Ще мисля по различен начин, ще мисля по различен начин”

Някои хора вярват, че най-добрият подход да си помогнем за промяната на начина си на мислене е постоянно да си повтаряме, че ще мислим по различен начин. Това не е нова идея, всъщност е много, много стара. Повечето религиозни практики са свързани с повтарянето на молитви, молби или тържествени декларации.

Военните по целия свят твърдят, че новобранците променят начина си на мислене, и използват клетвите, задължителните поздрави и скандиранията, за да го постигнат.

Можем да си изберем много конкретна мантра – например, „Забавно е да говориш пред много хора” – или нещо малко по-широко, като „Изживей момента”. Но изборът на такава мантра не е достатъчен. Важно е да отделяме време всеки ден, за да си размишляваме върху фразата, в противен случай няма как посланието да попие в нас. Нека се опитаме…

Из размислите на Делова

 „Факторът Късмет”

„ Става дума за начина, по който се разглежда фактора успех, за това, че се извеждат 4 принципа на късмета и за това, че „имаме новина” – късмета може да се научи.

Ние хората не се раждаме толкова с късмет или без късмет, колкото с определено поведение. Бихме могли постоянно да го усъвършенстваме, за да станем късметлии. Иска се само да искаме да се научим как късметът да ни спохожда, вместо да го очакваме пасивно.

Изключително звучи, нали? Особено на фона на познатата у нас картинка – всеки втори е нещастник, неудачник и се оправдава с липсата на късмет.

Богатата информация, събрана от изследванията на Ричард Уайзман показват, че:

ако оптимизираме случайните възможности в живота си,

 ако се вслушваме в шестото си чувство,

 ако сме с нагласата да очакваме добрата съдба,

 ако превръщаме всеки неуспех в късмет,

тогава, късметът става част от нас и нашия живот. Така че всеки може да създаде живот, изпълнен с повече късмет, стига да иска това!”

От книгата на Ричард Уайзман

Теми #вярвания #живот #късмет #мантра #мислене #мисли #начин #размисли #съдба #хора