Анализирай с Красимир Куртев

ЗАБРАВЕНИТЕ ХОРОСКОПИ – ЛУНАТА НАД ЕГИПЕТ

ЗАБРАВЕНИТЕ ХОРОСКОПИ – ЛУНАТА НАД ЕГИПЕТ

Тайните на египетската астрология били скрити в магическата “Книга на мъртвите”. Чрез нея предсказвали на човека чертите на неговия характер, бъдещата му съдба и т.н., а с данните от хороскопа човек се съобразявал до самата си смърт. Смятало се е, че животът е своеобразна подготовка към периода на задгробния живот, който също се управлява от боговете.
Египетските астролози били не учени, а преди всичко жреци. Те натрупали огромни знания, но не се старали да открият причината за явленията, вярвайки, че е грешно човек да се меси в тайните предначертания на боговете.

Озирис (22.VII – 2.VIII)

Озирис – египетски хороскоп Озирис е душа и творец на ежегодното възраждане на природата, бог на растенията. Той е благодетелят на човечеството, открил извора на Нил, научил египтяните на земеделие и им дал законите.

Озирис е роден под знака на искреността. Той е ярка, колоритна личност. Педантичен е, но и отличен организатор. При възможност винаги планира предварително действията си.

Озирис е високо интелигентен и обикновено много образован. Има добро чувство за хумор, както и дар слово. Обича дискусиите и с удоволствие участва във всякакви дебати, изразявайки открито и категорично мнението си. Липсва му обаче такт, така че лесно може да навреди на репутацията си или да обиди някого с необмислена забележка или постъпка. По характер непостоянен, трябва да се стреми да не се поддава на моментни настроения.
Обикновено се държи с чувство за собствено достойнство, уверено и авторитетно. Твърде добре организира финансовите си дела. Знае къде да вложи парите си и може да натрупа голямо състояние. Повечето от тези хора са пестеливи, а когато харчат, го правят с разум, но има и такива, макар и малко на брой, които са точно обратното – прочути прахосници. Умеят да печелят добре и рядко остават без средства.

Озирис не понася губенето на време и във всичките си разнообразни дейности се проявява като човек на реда, точен и методичен.

Обикновено е много амбициозен , но не винаги е реалист в стремежите си. Понякога дава воля на въображението си и макар че мрази да му се бъркат в работите, в негов интерес е по-често да се вслушва в съвети. Не обича критиките и ако усети, че някой се съмнява в преценките му или прекалено много си вре носа в неговите дела, без колебание показва чувствата си. Може да бъде доста егоцентричен и упорит за сравнително обикновени неща, но затова пък е честен човек, комуто може да се разчита и да се има доверие.

Обича светския живот и с удоволствие ходи по гости и на официални приеми. Обикновено има широк кръг от приятели и лесно установява контакт с влиятелни личности. Често членува в няколко клуба и дружества и се занимава с различни дейности. Обикновено се интересува от въпросите на околната среда, на филантропията и на всичко, свързано с благото на другите. Много грижовен е и обича да помага на другите, родени с по-малко късмет от него.

С голямо удоволствие се занимава с градината си и макар че не й отделя толкова време, колкото би желал, неговата градина е добре поддържана и дава богата реколта. Общо взето се облича изискано и би носил униформа, ако работата му го налага. Обича да е център на внимание. Справя се добре с рекламната дейност или с каквато и да било служба, която предполага контакти със средствата за осведомяване. Може да бъде и много добър учител.

Жената, родена под този знак, води разнообразен и интересен живот. Тя се отдава на безброй занимания и околните се чудят как се занимава с всичко. Обикновено е категорична в мненията си и не се колебае да ги изразява открито или да поучава другите. Изключително делова и организирана, тя поддържа дома си чист и подреден. Има добър вкус по отношение на облеклото и обикновено носи елегантни, но практични дрехи.

Озирис като правило има голямо семейство и като родител се занимава с образованието на децата си. Много е лоялен към своя партньор. Подхожда си с Баст, Хнум, Изида. Добри отношения с него могат да установят Сохмет, Сет, Хатор и Гор, но при условие, че не се бъркат много в разнообразните му занимания. Двама Озирис под един покрив не биха издържали. Прекалено откровения Озирис едва ли би допаднал на твърде чувствителния Анубис. Лесно би се подразнил от любопитния и хитър Амон.
Ако съумее да преодолее непостоянството си и ако проявява повече такт в оценките си, Озирис би постигнал много в живота. Той е способен, талантлив и почти навсякъде, където отиде, оставя трайно, обикновено благоприятно впечатление.

Птах (3.VIII – 22.VIII)

Птах – египетски хороскоп Птах е създал първите осем бога, света и всичко, съществуващо в него – животните, растенията, хората, градовете, храмовете, занаятите, изкуствата и т.н.

Птах е Дон Кихот в египетския хороскоп, най-неразбраният и ексцентричен от всички знаци. Външно е самоуверен и агресивен, докато вътрешно може да бъде консервативен и старомоден.

Мъжете от този знак обикновено са лъчезарни, привлекателни и осъзнават физическото си превъзходство. Делят се на два вида: едни те са прекалено бъбриви, а другите 0 мълчаливи наблюдатели с рентгенови очи. И едните, и другите не са лесни за общуване. Птах има многобройни достойнства, с които може да се похвали. Той е находчив, спретнат, организиран, точен, решителен и много прям. Може да е критичен до грубост. Не настоявайте за откровеното му мнение – после дълго ще Ви боли.

Не е роден за дипломат, но затова пък е независим и се налага винаги, когато е избрал професия, свързана с обществени изяви. Ведър, остроумен и забавен, Птах не пропуска възможност да разкаже за разкаже за приключенията си и да изтъкне многостранните си възможности. В отрицателен план е догматичен, егоистичен и прекалено рязък. Убеден е, че винаги е прав, но това е само поза, с която иска да убеди себе си в собствената си стойност, а не да вбесява околните. Самоуверен и самовлюбен, той лесно се поддава на ласкателства и измами.

Умее да борави с пари. Обича да смята, да осчетоводява, да бди над желязната каса. Идеален финансист. Когато пилее необмислено средства, го прави, за да задоволи собствената си суетност. Обича да привлича вниманието на околните. Прекалява с пищната подредба на дома и кабинета си, поради което понякога става смешен.
За да разберете Птах докрай, трябва да приемете неговата вродена склонност да противоречи. В постъпките му няма желание за мъст. И все пак за него ще е полезно да разбере, че не всеки е готов да бъде разкъсан на парчета, за да повярва в доводите му.

Ако си е поставил твърде високи и амбициозни цели, Птах ще преживее много разочарования. Докато за трудните проблеми има ясен и прозорлив поглед, за дреболиите понякога е неразумен и опърничав. Не заставайте между него и целите му. Откаже ли се от една, той моментално залита към друга, също тъй непостижима.

Жената-Птах обикновено е по-земна. Свършва си работата бързо и без много олелия. Не обича да стои със скръстени ръце. Внимателна, изпълнителна и не толкова шумна, тя е съвършена в изпълнението на неща, които се нуждаят от изпипване. Тя е безпогрешна коректорка, авторка на продължителни научни изследвания, на статистически данни и др. Може да бъде отлична преподавателка, грижовна майка и чудесна съпруга. Само че обича да мърмори и да натяква за несвършена работа. Иска да преобрази и усъвършенства ония, които обича. Облича се скромно и с вкус.

Птах винаги привлича окото. Човек или е очарован и го заобичва, или направо не може да го понася. Подхожда си с мъдрата и интуитивна Упес, Непри и Изида, които харесват неговата общителност, енергичност и амбиция. С Маат и Нун също се спогажда. Двама Птах са несъвместими. Не се понасят с Анубис, Сохмет и Мут.

Източник тук
Магия наречена Завист – Блокиране, изчистване и защита

Теми #египетска астрология #зодиакални знаци #магическата “Книга на мъртвите” #хороскопа човек