Астрология

ЗАБРАВЕНИТЕ ХОРОСКОПИ – ЧАСТ ВТОРА

ЗАБРАВЕНИТЕ ХОРОСКОПИ – ЧАСТ ВТОРА

Тефнут (23.VIII – 30.VIII)

Тефнут – египетски хороскоп Тефнут е богиня на влагата. Нейното земно превъплъщение е лъвицата. Когато сутрин слънцето изгрее, Тефнут с огнено око сияе на неговото чело и изгаря враговете на великия бог.

Родените под знака на Тефнут носят нейната интелигентност, нейното откривателство и способността й да мами. Тя умее да разрешава сложни проблеми и много лесно учи. В отрицателните си изяви проявява вроден комплекс за превъзходство и не изпитва достатъчно уважение към другите, възхищава се твърде много на себе си. Скритата й ревност се проявява винаги, когато някой получи признание или нещо, което Тефнут няма.

Може да стане актьор, дипломат, адвокат, спортист, финансист, учител и много други. Родените под този знак са много общителни и се разбират с всички. Притежават рядката дарба да се харесват на околните, дори и ако са опитали да ги изиграят. Макар понякога да изглеждат колебливи и стеснителни, те са невероятно самоуверени, но в никакъв случай не са крайни егоисти. Просто когато са заети със себе си, не забелязват другите. Обидите и обвиненията, насочени срещу тях, са безрезултатни. Те не могат да повярват, че някой ще мисли или говори лошо за скъпоценната им личност. Убедени са, че рано или късно ще промените мнението си за тях. Но това не означава, че са дебелокожи или не приемат критика. Знаят, че нищо на този свят не е постоянно и предугаждат преди всички други, че нещата ще се оправят.

Ако имате взаимоотношения с Тефнут, придържайте се към фактите. Те обичат обективността. Нагласата им е интелектуална, притежават отлична памет и са ужасно любопитни. Сблъскат ли се с проблем, веднага се залавят да търсят решение. Те са практични. Броят си парите до стотинка. Когато са силно потиснати,стават безскрупулни, но после ги гложди съвестта и тогава милосърдието им е невиждано. Не се колебаят да се измъкват по най-лесния начин.
Жената – Тефнут се облича модно, но с вкус и е особено суетна по отношение на прическата си. Склонна е към възпаления на кожата и алергии. Добре организирана е. Винаги намира време и сили за любимите си занимания, а за всичко друго, което я интересува. Тя е най-съвременната от всички в квартала и в своята среда.

Всеки Тефнут е оригинален. Родени стратези, те винаги имат готов план, всъщност няколко плана. Не пропускат възможностите. Добри критици са, имат точно око за качествата и недостатъците на другите. Не се опитвайте да ги мамите – няма да Ви се размине лесно. Освен че са много умели в отмъщенията, тяхното чувство за хумор им позволява да извличат от това и удоволствие. Понеже получават онова, което искат без особени усилия, те не отдават голямо значение на постиженията си – загубват интерес, щом работата е свършена. Би трябвало да се научат на повече постоянство. В живота си се доверяват само на избрани хора, не завързват истински и продължителни приятелства поради подозрителния си и сложен характер. Силно привлекателни са за Мафдет и Изида. Упес, Нун, Мут, Бену и Непри ги търсят, тъй като се облагодетелстват от многостранните им умения. Птах и Себек се нуждаят от изобретателността им. Таурт с подозрителния си ум не се чувства добре с Тефнут. Маат мигом става жертва на подигравките им.

Амон Ра (31.VIII. – 22.IX.)

Амон Ра – египетски хороскоп Амон Ра е бог на слънцето. Почитането към Амон се е зародило в Горен Египет, най-вече Тива, а след това се е разпространило по цял Египет. Жената на Амон е Мут, богиня на небето, а синът му е Хонсу, бог на Луната. Заедно съставляват т. нар. Тиванска Триада.
Амон е роден под знака на въображението. Той е с богата фантазия, любознателен е и обича да държи под око всичко, което става около него. Винаги е готов да посъветва и да разреши нечии проблеми. Обича да се притичва на помощ, препоръките му са уместни и разумни. Обича да помага на хората, но движи делата си сам.

Амон е умен, начетен и жаден за знания. Родените под този знак имат силна памет и много от тях са изключително добри лингвисти. Те умеят да убеждават, с удоволствие се включват в дискусии и спорове. Със своята приветливост и самоувереност лесно печелят съмишленици, затова се славят като отлични политици и оратори. Чудесна кариера правят като рекламни агенти и търговци.

Амон обаче може да бъде изобретателен, коварен и на моменти дори нечестен. Не изпуска възможността да прибере лесна печалба или да надхитри своите противници. Той притежава толкова чар и лукавство, че хората разбират към какво се стреми едва когато е станало твърде късно. Но макар и съобразителен, рискува да изиграе себе си. Сигурен е в своите способности, рядко се вслушва в съветите на другите и не търси помощ от тях. Друга негова черта е, че винаги намира най-доброто решение и находчиво измъква себе си и другите от безнадеждно трудни ситуации. Умее да се щади.

При толкова много разнородни дарби Амон е в състояние да печели доста добре, но обича живота и пръска парите си за екзотични курорти или луксозни предмети, на които е хвърлил око. Случва се обаче и да позеленее от завист, ако някой друг се сдобие с желаното от него.

Амон е особняк и макар че обича да е в компания, държи на своята независимост. Нужна му е свобода на действие и усети ли, че е прикован и обвързан с твърде много ограничения, се чувства нещастен. Ако нещо стане монотонно и досадно, той губи интерес към него и насочва вниманието си другаде. Липсва му постоянство и това пречи на кариерата му. Лесно се разсейва, трябва да преодолее този недостатък, да свикне да се съсредоточава върху едно нещо, за да има успех.

Родените под този знак са добри организатори и макар че на пръв поглед се държат малко безотговорно, неизменно следват някакъв свой план. Ако случайно плановете им се окажат трудно осъществими, просто свиват рамене и ги нагаждат според действителността. Рядко повтарят една и съща грешка и опитват късмета си в най-различни области.
Амон обича да прави впечатление и постоянно е обкръжен от поклонници и обожатели. Той привлича много хора с приятната си външност, с чувството си за хумор или просто защото буди доверие.

Родените под този знак обикновено се женят рано и за да е успешен брака им, техните партньори трябва да уважават разностранните им интереси и влечението им към пътешествия. Не понасят скуката и еднообразието, затова се разбират чудесно с жизнерадостните и общителни хора.

Родените под знаците на Сохмет, Изида и Хатор са очаровани от находчивостта и сърдечния характер на Амон. Озирис, Хонсу и Хапи се вбесяват и едва издържат номерата му. Двама Амон се разбират добре и си помагат в различните начинания.

Мут (23.IX – 1.X)

Мут (майка) е богиня на небето, жена на Амон и майка на Хонсу. Смятала се за владетелка на езерото Ашеру около Тива, където е построен неин храм.

Това е може би най-обидчивият човек. Родените под този знак са почтени, интелигентни и праволинейни. Притежават силно чувство за лоялност и страст към справедливостта и честната игра. Те са одухотворени, привлекателни, излъчват сексапил. Дружелюбни и невзискателни, те умеят да се спогаждат с околните. Не са властни. Винаги се отзовават, когато приятелите им имат нужда от тях. Понякога защитават повече интересите на другите, отколкото своите. Но има и случаи, когато остават верни до гроб на личности, които са без достойнства. Трудно се разочароват. Гневът им не е насочен персонално към някого, идва бързо и бързо си отива. Винаги са справедливи, без зла умисъл, без завист. Отдадат ли се на кауза, която според тях е справедлива, те обикновено побеждават. Особено много държат на самоналожените отговорности.

Малките деца от този знак са обичливи, младите – игриви и жизнерадостни, зрелите и стари хора – разочаровани циници. Но дори отвратени от обществената развала, продължават да откликват на всеки долетял до тях зов за помощ. Независимо дали го признават или не, те се поддават на вродената си склонност да делят хората на определени категории: приятели и врагове, бяло и черно. Решението дали да Ви вярват или не е най-често окончателно и не се променя. Ако Ви подозират в нещо, няма да се нахвърлят отгоре Ви с обвинения без аргументи, но ще Ви наблюдават с крайчеца на окото си.

Общо взето, Мут се разгневява само когато я раздразнят или я нападнат в собствения й двор. Работи упорито, когато трябва или когато й се иска, иначе предпочита да се излежава край домашното огнище. Практична, безстрашна и язвителна, тя е свръх реалистична и пряма. Би могла да стане добър съдия, защото в крайната преценка не щади никого, включително и себе си. С високата си интелигентност и благороден характер, такъв човек би могъл да стане добър водач.

Хората ще му вярват и ще го ценят високо заради чувството му за отговорност, за това, че не е подвластен на чувства, макар да е великодушен. Не ламти за пари, но дотрябват ли му, знае как да ги набави. Всеки Мут по природа е песимист и добрият психолог може да прозре тази му нагласа дори под привидно веселия и жизнерадостен вид. Тревожи се без нужда и си мисли, че бедата дебне зад ъгъла. Когато чувства, че е прав, е упорит и непоколебим. Трудно се влияе, щом веднъж си е съставил мнение.

Жените от този знак са разумни и способни личности, обличат се дискретно и с вкус, предпочитат практични и удобни дрехи. Ядосат ли се, стават резки и нетърпеливи, но общо взето се владеят и са внимателни към нуждите на другите. Верни приятели на съпруга и децата си, те ги оставят свободно да изявяват себе си и да разбират личната си съдба. Оформят приятелствата си бавно и внимателно, но остават верни докрай на приятелите си.

Обикновено Мут с яки и чувстват, че могат да се товарят без да се огъват. От тях стават добри съветници, духовници или психолози. В критични моменти устояват на големи трудности и лишения, без да се оплакват.

Спогаждат се добре с Бену, Упес, Маат, Мафдет, Тефнут и друг Мут. Трудно им е да се разберат с Птах. Не са в състояние да повярват на самонадеяния Ихи. Не им е приятно да слушат вечните оплаквания на Нун.

Източник тук

Езотерични консултации – Парапсихолог, Минерали и критстали

Теми #египетска астрология #зодиакални знаци #магическата “Книга на мъртвите” #хороскопа човек