Астрология

ЗАБРАВЕНИТЕ ХОРОСКОПИ – ТРЕТА ЧАСТ

ЗАБРАВЕНИТЕ ХОРОСКОПИ – ТРЕТА ЧАСТ

 

 

Хапи (2.X – 22.X)

Хапи е бог на река Нил, творец на влагат и реколтата, космическо божество. Празникът му бил определян към началния прилив на река Нил.

Хапи е роден под знаците на верността и безпокойството. По правило мненията и възгледите му са непоколебими и най-често се явява борец за благородни каузи. Ненавижда несправедливостта и измамата и с всички сили помага на ощетените. Има изключително силно развито чувство за справедливост и е почтен и открит във всички свои действия.
В начина си на общуване Хапи е съвсем директен. Никога не заобикаля проблемите, говори прямо и по същество. Може да проявява упорство, но винаги е готов да изслуша мненията на другите и винаги ще се опитва да вземе възможно най-справедливото решение. Охотно дава съвета си там, където има нужда от него и първи се притичва на помощ, когато работите тръгнат на зле.

Навсякъде, където се появи, Хапи вдъхва доверие, а мнозина се възхищават от последователността и решителността на неговите постъпки. Той е отличен познавач на характерите и често може да прецени с поразяваща точност природата на другите, буквално минути след запознанството си с тях. Силно интуитивен, може да предугади развитието на събитията много преди те да се случат.

Независимо от приветливото си и добродушно поведение, Хапи не е много общителен. Той не обича да ходи на големи светски празненства, а определено предпочита кротка вечер или непринуден разговор около камината. Хапи е отличен събеседник и много често удивителен разказвач на забавни истории и анекдоти.

Той има много бърза мисъл и умът му винаги е буден. Запазва спокойствие в кризисни моменти и въпреки че е доста темпераментен, избухванията му са по-скоро краткотрайни. Хапи е страшно предан и може да му се оказва пълно доверие, но ако почувства, че го мамят или отхвърлят, рядко ще забрави или прости.

Почти винаги си поставя ясни цели. Предпочита да се специализира и да стане вещ в избраната от него област, вместо да се разпилява в най-разнообразни дейности. По правило се справя отлично в професии, в които усеща, че е полезен на другите. Най-подходящи за него са общественото обслужване, медицината, правото, учителството, но изпитва силна нужда от мотивация в работата си. Трябва да вижда смисъла на целта, към която се е устремил и ако се случи този смисъл да му липсва, Хапи може да се понесе по течението на живота, без да постигне нещо значително. Има ли обаче мотивация, малко са препятствията, които ще го спънат в постигането на целта.

Други характерни особености на Хапи са податливостта му към тревоги и песимистичния поглед към явленията. Много често безпокойствата му са напълно излишни и изцяло измислени, затова, колкото и да е трудно, той трябва да се опитва да преодолява тази своя склонност.

Хапи не е материалист и не си дава особен труд да трупа големи излишества. Притежава ли необходимото количество пари, за да поддържа семейството си и да си позволява по някой и друг по-луксозен харч от време на време, той е повече от щастлив. Когато все пак му се случи да разполага с повече от необходимите средства, той се проявява по-скоро като прахосник и не винаги оползотворява парите си по най-добрия начин. И тъй като не е особено ловък в сделките, препоръката е да търси професионален съвет, преди да направи дългосрочно вложение.

Жената-Хапи се слави с красотата си. Тя е топла и грижовна, въпреки че преди да опознае човека, може да бъде и потайна, и недоверчива. Високо интелигентна е и независимо от спокойната си и ведра външност понякога е изключително амбициозна. Обича спорта и заниманията на открито и притежава щастливата дарба да изнамира изгодни покупки на най-невероятни места. Става крайно нетърпелива, когато нещата не вървят по волята й.

Обикновено Хапи има добър подход към децата и може да бъде много любящ и привързан родител. Ако успее да се излекува от склонността си към безпокойство, ще води много пълноценен и активен живот, ще печели приятели и ще извърши огромни добрини.

На Хапи рядко му липсват обожатели, но с него не се живее леко. Настроенията му са променливи, а изискванията – високи. Иначе е верен, закриля партньора си и ще направи всичко, което е по силите му, за да си осигури хубав и удобен дом. Разбира се отлично с Гор, Сет, Амон, Хонсу. Може да установява здрави и стабилни отношения със Сохмет, Хнум, Анубис и други. Изида е прекалено екстравагантна за неговия вкус. Ще му бъде много трудно да разбере творческото въображение на Хатор и най-вероятно силно ще се подразни от откровеността на Озирис.

Гор (23.X – 3.XI)

Гор – египетски хороскоп Изида, раждайки Гор, го скрила в блатистата делта на Нил, пазейки го от злите намерения на неговия чичо – предателя Сет. Когато Гор пораснал, той убил злобния Сет, олицетворяващ всички тъмни и враждебни на човека сили, и станал бог на изгряващото слънце.

Гор е роден под знака на честността. Той е внимателен и отзивчив и широко известен с дарбата си на умиротворител. Мрази всякакви разправии и кавги и обикновено прави всичко възможно да изглади противоречията и помири враждуващите.
Гор умее да разговаря, обича да говори открито, без никакви заобикалки. Ненавижда лъжата и лицемерието. Непоколебимо вярва в справедливостта, закона и порядъка. Въпреки тези свои убеждения обаче, Гор е много толерантен и винаги е готов да прости на сгрешилите. Не е завистлив, нито отмъстителен. Почти винаги се радва на успех и популярност в обществото. Обича компаниите, както и колективната работа. Където и да членува, в клуб или общност, той винаги е лоялен и на него може да се разчита почти за всичко. Гор е отличен организатор на благотворителна дейност и голям защитник на хуманните каузи. Той е много трудолюбив и изключително съвестен в работата си, но преди всичко е ценен и уважаван заради своята неподкупност. На младини си опитва късмета в повече от една и твърде различни професии, но обикновено ще се чувства най-добре там, където може да бъде от полза за другите.

Има тънко чувство за хумор и е готов да посрещне всяка ситуация с усмивка, уместна шега или остроумен коментар. Обича да забавлява приятелите си и да им угажда. Вероятно затова често се ориентира към шоу бизнеса и изпълнителските изкуства. Много Гор стават импресарски агенти или сами си изграждат блестяща кариера, особено след някакво разочарование на млади години. По принцип не му липсва проницателен поглед върху финансовите дела и повечето Гор са богати, въпреки че са винаги щедри.

За жалост не са малко онези, които гледат да се възползват от щедростта и добродушието на Гор. Много му е трудно да казва “не” и макар че не обича да срязва хората, в негов интерес е по-често да отсича, че “всичко си има граници”. Гор може да бъде твърде наивен и лековерен, но ако разбере, че е бил коварно предаден, със сигурност ще вземе мерки това да не се повтаря и ще се опита да стане по-самостоятелен.

Друга типична черта на Гор е способността му сравнително бързо да се съвзема от всякакъв неуспех и провал. Вярата и силният му характер винаги го изправят на крака. Ако си постави някаква цел или си науми нещо, никой и нищо не може да му го избие от главата.

Въпреки че е неизтощим в работата си, той знае как да си почива. Обича удоволствията и щедро пилее спечелените с труд пари по луксозни курорти и скъпи ресторанти (защото умее да се наслаждава на добрата храна и хубавото вино) или по други най-различни развлечения. Обича и интимните събирания в отбрано общество и ако хората му допаднат, бързо се превръща в душата на компанията. Но на големи приеми и сред непознати обикновено се затваря в себе си.

Гор обича лукса и затова къщата му обикновено е обзаведена с всички възможни удобства и най-новите домакински уреди. Предпочита да живее извън града и да има голяма градина, защото е запален и опитен градинар.

По правило Гор има късмет в живота и рядко изпада в бедствено положение. Ако не разреши на другите да се възползват от доброто му сърце и ако без страх и колебание потърси признание за своите способности, ще живее заобиколен от приятели, ще помогне на много хора и ще спечели възхищението на другите.

Жената-Гор е изцяло отдадена на децата и съпруга си. Грижи се нищо да не им липсва и тези грижи сами по себе си й доставят удоволствие. Домът й е или много чист и подреден, или точно обратното – ужасно разхвърлян. Странно, но при жената – Гор няма средно положение – тя или обича домакинската работа, или я ненавижда. Притежава много добри организаторски способности и това качество й помага да осъществи всички цели, които си поставя. Тя е любеща и добродетелна съпруга. Освен всичко друго умее да се облича с вкус.

Гор се радва на големи успехи сред противоположния пол и обикновено не се успокоява, преди хубаво да се е наживял. Но задоми ли се веднъж, става много верен и грижовен партньор, особено подходящ за онези, родени под знака на Хатор, Анубис, Хапи и Сет. Благодарение на приятния му и лек характер той може да установи отношения и с всички останали знаци, с изключение единствено на Баст, която обикновено е лукава, потайна и много предпазлива.

Източник тук

Кабала Тест – Магии, Демони, Проклятия

Теми #египетска астрология #зодиакални знаци #магическата “Книга на мъртвите” #хороскопа човек