Анализирай с Красимир Куртев

КРИСТАЛИТЕ ЛЕКУВАТ СТРЕС

КРИСТАЛИТЕ ЛЕКУВАТ СТРЕС

Кристалите имат дълга традиция при използването им в литотерапията. Всеки вид кристал има уникална вътрешна структура, която го кара да резонира с определена честота. Това всъщност е онзи космически резонанс, който се трансформира в лечебна енергия получена чрез минерали и кристали. Прилагането на този резонанс по последователен начин може да помогне за възстановяване на стабилността и баланса на органи, енергийните системи, за стимулиране на естествените механизми за лечение на тялото.

Кристалите лекуват стрес  с уникалните си свойства

Кристалолечението е вид неинвазивна форма на алтернативна изцеление, което работи холистично да хармонизира ума, тялото, емоциите и духа, помага за увеличаване за чувството за благополучие, неутрализира негативите, блокира мрежа от депресии интегрирани от нашите собствени мисли.

 

Кристалите могат да бъдат положени на специфични точки по тялото, за да донесе необходимото облекчение. Провеждане на кристалотерапия чрез добре оформени , лъчи, сфери и пирамиди, които добре се адаптират към човешките клетки и резонират както менталното така и физическото ни тяло.

Специфичен цвят и форма на даден камък могат да бъдат използвани за лечение чакрите. Кристалите могат да се поставят върху тялото с помощта на Седем цветната чакра гама за физическо и духовно оформление.

По-долу са описани някои примери и условия, които могат да бъдат използвани за облекчаване на болки, симптоми и заболявания чрез минерали и кристали.

Когато говорим за главоболие и лечението му чрез кристалотерапия следва да се знае, че освобождаването на такъв тип болка зависи от причината за главоболието.

A тензионно главоболие може да бъде освободено от поставяне на аметист , кехлибар или тюркоаз върху или около определени точки на главата, вместо фриволните публикации за полагане единствено и само върху шеста чакра! Лапис лазули също се прилага в продължение на векове за лечение при мигрена. Докато Аметистът поставен в лечебния план-схема, положен върху осемте точки около главата, с цел облекчаване на симптомите, не и за лечение.

Друга често срещана причина за главоболие е дисбаланса между главата и чакра в слънчевия сплит, обикновено предизвикана от стрес или неподходяща храна. Ако подозирате, че стресът би могъл да бъде причина за главоболието ви, или имате главоболие от разстроен стомах, бихте могли да използвате древната персийска рецепта Дзуахар чрез систематезирано подреждане по линията Хара със следните камъни, Пирит, Цитрин и Лунен камък. Следвайки триадата 3-6-7 ще се балансира слънчевия сплит – мозъчната чакра двойка.

Лечение чрез кристалотерапия

При проблеми със съня, отново е необходимо да потърсим причината с кристален лъч. Не по-малък от 22см. Ако смятате, че напрежението и тревогата спират нормалния процес на съня, може да използвате хексаграмната схема от Авицена. При нея ес прилагат, Хризопраз, Розов кварц и Цитрин, може да добавите и Аметист към Хсу точката.

Ако смятате, че вашето безпокойство е резултат от преяждане, проведете леки масажи по формата на златното сечение с Пирит или Лунен камък. Така гарантирано ще успокоите стомахът.

Ако кошмари са ви причината за проблеми със сънят, разположете по сърдечният меридиан Турмалин и Опушен кварц , които ще ви елиминират предоставяйки ви добър сън. Наниз от Лабрадорит сънотворно при всякакви нежелани чувства и мисли.

Когато се завърнете в къщи вие сте загубили 68% от вашата необходима енергия. Само прана и сън ще възстановят едва 42% от нея. И така ден след ден, месец след месец се натрупва прогресивно липса на енергия.

Червени, оранжеви и жълти кристали могат да бъдат използвани за насърчаване на увеличаване на енергията. Най-стимулиращи и динамични кристали са тези с ярки силни цветове като тъмночервен гранат, златист кехлибар или златисто-жълт топаз.

Не се притеснявайте няма Кехлибар, който ще ви разболее, стига да не е изкуствено третиран!

*Изключения правят алергичните към определени съставки на Кехлибарът, заболявания като рак, тумор и други, са извън измисленият „черен списък“ за болести опасни за здравето ви!

За повишаване на практическата мотивация използвате по-дълбоки тонове като на Тигрово око , тъмен цитрин и яспис. Провеждането на терапия отдолу на горе поставяйки Пирит и Цитрин върху трите точки на слънчевия сплит, ще допринесе бърз и силен тласък на енергия за цялата система.

Липсата на либидо, може да има емоционална връзка. Емоционалните предпоставки блокират сексуалната енергия. И въпреки това не прибягвайте до медикаменти стимулатори, може този проблем да бъде лесно, освободен чрез Флуорит и Червен гранат по този начин се стимулира страстта отново.

Трудност с учението и концентрацията. Концентрация може да бъде подпомогната чист кварц за да се получи умствена яснота, и Карнеол , който изчиства външни и натрапчиви мисли.

Цитрин и Кехлибар стимулират паметта, Лапис лазули е мощен усилвател на мисловният процес. Аметистът може да насърчи умствена яснота, което помага да се фокусирате върху реалистични цели и да се визуализират още по ясно, също така Аметист може да се ползва за успокояване на нервната система и за подпомагане на невронната трансмисия.

Флуорит е отличен помощник за ученици, студенти и хора занимаващи се с учение, тъй като Флуорита се смята за балансьор при функционирането на мозъчните полукълба, докато дълбоки сини камъни като Содалит, могат да подпомогнат комуникацията и да се даде по-добро разбиране на концепции и идеи.

Кристалите служат и за насърчаване на вътрешния мир и спокойствие чрез разтваряне блокажи в емоционалното изразяване. Камъните трябва да се носят или съхраняват стриктно по схема от вас.

В случай, че проявявате интерес към минерали и кристали, моля свържете се с мен. За контакти: 0897 339585 – Красимир Куртев

Зеленото е лечебен цвят и много зелени кристали могат да бъдат използвани, за да помогнат за намаляване на умствената умора и нервният стрес. В Китай, Тибет, Корея и Япония, зеления Нефрит е високо ценен заради способността му да успокоява нервната система и да засили съсредоточаването на умът.

Розов кварц и ахат синя дантела могат едновременно да се използват за почистване и детоксикация на емоциите.

Опал насърчава емоционалното равновесие и стабилност.

Аметист работи върху производството на хормони, балансиране емоционалните върхове и спадове и ви спомогне да се чувствате по-малко „разпръснати“ и да имате по-голям контрол над себе си.

Аметист също освобождава от стрес чрез намаляване на умствените тежести и ви помага да се съсредоточи върху реалистични цели. Може да комбинирате и с Кехлибар за да могат да се неутрализират негативното състояние на ума и да се балансира ендокринният дисбаланс.

Теми #аметист #емоции #камъни #кехлибар #кристали #минерали и кристали #розов кварц #стрес #цитрин