Анализирай с Красимир Куртев

Защо самоубийствата стават все по масови

Защо самоубийствата стават все по масови

Делфините се самоубиват – Ние също

zashto-samoubijstvata-stavat-vse-po-masovi

Защо самоубийствата стават все по масови, въпрос който вълнува психолози, социолози и психиатри.

Повод за тази публикация ми даде моята близка. В един от многото ни разговори, Радостина ми зададе въпрос :
„ Много млади хора, като че ли предчувствуват смъртта и го споделят без да има симптоматична причина, след което умират от масиран инфаркт или странна внезапно събитие-инцидент?“

Започнах задълбочен анализ, изчисления и замервания съчетавайте ги с научни разкрития. Първото на което се спрях бе загадъчните самоубийства на делфините. Тъй като тези бозайници са най-близо до човека като интелект.

Едно животно за да се самоубие, то трябва да има определено ниво на интелигентност, за да се образува намерение за посегателство към собственият си живот. Животното трябва самостоятелно да осъзнава себе си и заобикалящата го среда. Необходими са емоции за да стигнат до ситуация на самоубийство.

Делфините, заедно с хора и примати, са сред най-интелигентни същества в света. И те със сигурност са самостоятелно наясно и могат да се разпознаят в „огледалото“ – те преминават теста на Огледалото.

Encyclopedia.com пише: „В ситуация на голям стрес, глад, побой или риск от проблеми, делфините са в плен те на подсъзнателни мисли, които ги подтикват към самоубийство“

Делфините дишат доброволно. Това означава, че те правят съзнателни вдишвания от отварянето си ноздрата в горната част на главата си. Ето защо те спят само с половината си мозък . Едното полукълбо на мозъка им е будено за дишане и друга дейност, а другата хемисфера спи. Така че напълно е възможно, съзнателно да не дишат или да не излязат на повърхността за да вземат необходимият им въздух.
Ричард О’Бери, известен треньор на делфини, твърди, че делфините сами взимат решение за поставяне край на своят живот. Той дълго време е наблюдавал поведението на делфина Кати преди да се самоубие. Ричард установява, че Кати сама може да взима решение, дали да предприеме следващо дишане или не.
„Ако животът става толкова непоносим за делфините, те просто не се вземат следващия дъх. Това е самоубийство. „-казва треньорът.

Запитан в интервю – „Откъде знаеш, че е самоубийство?“, Той отговоря: „Всеки дъх за тях е съзнателно усилие. Делфинът Кати ме погледна право в очите, пое си дъх и го задържа – и до там, повече не пое глътка въздух. Тя просто се свлече на дъното във водата“.

90% от случаите на масово излизане на сушата на огромните морски животни съвпадат с периоди на понижаване на слънчевата активност. Очевидно бозайниците умират от морбили вирус, който принадлежи към същата група, както и човешкия. Но Морбили е остро инфекциозно заболяване, което се характеризира с обща интоксикация, възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища, характерен петнист обрив по кожата и усложнения от страна на дихателната система.

Какво се случва с хората?
Според най-новите изследвания хората най-често реализират самоубийство в ранните часове на денонощието. Причината за това се крие в концентрацията на определен хормон – серотонин. Серотонинът води до чувство на щастие и задоволство, неговата секреция обаче в ранните часове на денонощието рязко спада, което води до появата на депресивни и отчаяни мисли. Този феномен, комбиниран с една от изложените по-горе причини, може би най-добре обяснява желанието на пациентите да сложат край на живота си и лежи в основата на суицидните прояви.

Между 01 и 03 часът, Съзнание и Подсъзнание отварят своят мним мост. Подсъзнанието изважда вулкан от преживелици, картини идващи от миналите инкарнации. Дори се случват странни преживявания включително и чуване на гласове. Има случаи на млади хора, които в предното си прераждане са се споминали от удавяне. Един такъв сън може да асоциира ужасни травми в съзнанието, да увеличи оборотите на емоции и изведнъж настъпва масиран инфаркт. Или даден човек, взима окончателно решение, че утре трябва да сложи край на живота си и го прави.

Често настъпват така наречените пророчески сънища. Ето, какво споделя един млад човек:

„Сънувам че седя на вилата в планината на стълбите и си играя с кучето, вдигам поглед и небето е черно а слънцето едвам прозира изпод черния купол. А на пътя – 2-ма човека си говорят и единия ме поглежда. Събудих се и не знаех що за сън беше това. Минаха неколко дена и по молба на друг човек, заминахме за вилата за няколко дни. Докато минаваме с колата видех че гората се е запалила, слабо, малък пожар но изобщо не направих никаква връзка със съня.

След два дни пожара се бе разраснал по вина и на пожарникарите, които в опитите си да запалят част от гората за да направят буферна зона и да не се разрасне стана точно обратното и с помощта на вятъра  и на сухото време… и изведнъж както си седя на стълбите, кучето до мене, бях забравил за съня, задуха страшно силен вятър към нас и за секунди небето почерня от дим, поглеждам нагоре и гледам същата гледка като в съня, чак тогава се сетих за него, чувството беше все едно виждам второто пришествие, такава изненада, гледам до мене – куче, а на пътя – същите двама човека и единия ме погледна по същия начин… и аз само гледам като объркан и не знам какво става. Това беше един от първите по-ярки сбъднати сънища и беше като шок в момента на случката.

Какви са изводите?

Какво ме накара да седна там в тоя времеви отрязък от няколко секунди, какво накара кучето да дойде малко преди това да се случи, каква сила да програмира двамата човека да са точно там на това место (без голяма логика за това, можеше да са навсякъде, просто там са се засекли) и да се обърне към мен и да ме погледне точно тогава когато аз погледнах нагоре и свалих поглед, какво накара пожарникарите да оплескат работата, какво накара вятъра да задуха силно точно тогава точно в тая посока, и защо решихме да ходим на вилата точно в тия дни.

С този сън исках да обясня как нещата се случват изненадващо, без шанс да реагирам по-различно. Как всичко се случва точно в същия времеви отрязък и съвпада с такива тънки детайли. А нямаше как да съвпада ако кучето, аз, другите хора, толкова много „свободни воли“ са замесени че ако вярно имаше свободна воля това нямаше да се случи така.“

Всеки път, събуждайки се с биещо сърце, ние се питаме: какъв беше този странен сън? Какво искат да ни подскажат тайнствените сили? И доколко може да се вярва на тази информация? Нали сънищата имат странната особеност – понякога по мистичен начин да се сбъдват.

Джейн Ан Кренц пише в своята книга – „Пророчески сънища“ следното:
„Гуен Фрейзър притежава необикновен паранормален талант – тя вижда духове. Открива ги в огледала, прозорци и водни повърхности. Общува с тях, най-често за да им помогне да разберат кой стои зад насилствената им смърт. Младата жена изкарва прехраната си, като разчита аури и тълкува сънища.

Гуен е част от изследователско проучване на д-р Евалин Болинджър в американското градче Уилби. Целта му е да се докаже съществуването на паранормални таланти. Сред участниците е и Зандър Тейлър, издирван от полицията за убийства на ясновидки, гледачки и медиуми. Той успява да ликвидира двама души, след което се самоубива. Гуен оцелява, но преживеният ужас я принуждава да напусне градчето.

Две години по-късно Гуен се завръща в Уилби и открива Евалин мъртва. Интуицията й подсказва, че близката й приятелка и наставница не е починала от естествена смърт. Полицаите обаче се нуждаят от солидни доказателства, а Гуен – открила трупа – е начело в списъка им със заподозрени“

Трудно е да се различи истинския сън от неистинския, но обикновено истинския сън се вижда много ясно. И още е казано в Талмуда (Брахот 55 б): «Сбъдват се три вида сънища: утринния сън, сънят, които човек е видял за друг човек, и сън, в който се разяснява в самия сън (т.е., по време на съня човек чува тълкуванието на самия сън). А някои казват: и повтарящия се сън”.

Не си струва да се вълнувате за сънища, които предвещават лошо, защото човека не знае истинския смисъл на сънищата. Ще приведа пример от Талмуда (Брахот 56 б): „Аз видях, че двата ми крака са ми отрязани”. Отговорил му: „Ти ще се придвижваш на кон”. „Аз видях, как ми казват: през месец адар ти ще умреш и месец нисан няма да видиш”. Отговорил му: „Ще умреш в разкош (адар) и няма да бъдеш подложен на изпитания (нисайон)”.

Ако човек види сън, който го е обезпокоил, следва да се моли, да дава повече милостиня и да прави повече добри дела, за да се обърне сънят за добро. В мидраша (Коелет Раба 5, 6) е казано: „Казал Раби:

„Ако ти си видял тежък сън…обърни се към три неща и ще се спасиш…Те са молитвата, милостинята и разкаянието”.

В случай, че темата Ви харесва, ще последва продължение.

АМУЛЕТ ОТ АМЕТИСТ- Аметист Бразилия

Теми #делфините се самоубиват #масови самоубийсва #сънища