Анализирай с Красимир Куртев

АСТРОЛОГИЯ И ЦВЕТОВЕ – ЦВЕТОТЕРАПИЯ

АСТРОЛОГИЯ И ЦВЕТОВЕ – ЦВЕТОТЕРАПИЯ

 

 

„Зад цветовете, зад всеки цвят седи една разумна сила във Вселената”

Петър Дънов

 

Астрология и цветове-цветотерапия е обзор на излъчванията чрез честота на цветовете. Изследванията на учените показват, че лъчите на Слънцето, преминавайки през различно оцветени стъкла, допринасят огромна полза за лечението на кожни и други заболявания. Този факт изглежда учудващ само за непосветените, за астролога той е следствие от естествен закон.

 

Лъчите на Слънцето, разположени в спектъра, дават 7 цвята, които съответстват на 7-те планети. ЧЕРВЕНО — цветът на Марс. ЖЪЛТО — цветът на Меркурий. СИНЬО — цветът на Венера. ЗЕЛЕНО — цветът на Сатурн, ПУРПУРНО – цветът на Юпитер. ОРАНЖЕВО – цветът на Слънцето. ВИОЛЕТОВО – цветът на Луната.

 

ЧЕРВЕНИЯТ цвят рядко се използва в лечителството. Той трябва да се прилага с изключителна предпазливост в случай на психично заболяване (ако болният е преследван от натрапчиви мисли), при отоци, немощ, когато болният има нужда от затопляне или успокояване. Червеният цвят е полезен при всички възпалителни процеси, дребна шарка, лупус (кожна туберкулоза), възпаления на кожата. За изтегляне на болката се въздейства върху ходилата с червено.

 

РОЗОВИЯТ цвят понякога се използва за въздействие върху сърцето, за да се провокира у пациента чувство на любов и да се противостои на меланхолията,

 

ОРАНЖЕВОТО, ЖЪЛТОТО И ЗЛАТНОТО са слънчеви цветове и тяхната функция е да стимулират. Те помагат за растежа, дават живот и в определена степен пречистват. Оранжевият цвят е по-силен от златния и жълтия и твърде често се прилага като тонизиращо средство, за да повдигне настроението на болния. За целта обикновено въздействат на далака. Жълтото и златното помагат за подобряване на менталното състояние и се използват за лечение на очни болести.

 

ЗЕЛЕНОТО се прилага за пречистване на ефирното тяло и на кръвоносния поток (за целта се прилепва към гърлото), а също и за отслабване на възпаления и успокояване. Използва се при нервни разстройства, повишена възбудимост, безсъние, треска и очни болести.

 

СИНЬОТО успокоява. Хората на умствения труд ще открият, че им е по-лесно да работят в стая със синя лампа или сини щори на прозорците. Прекрасно средство е при психози и дори най-безумните маниаци биват победени от успокояващото му влияние, ако стаята е осветена в синьо. Този цвят е полезен за слаби очи.

 

„Светло синята краска е на Духа на Истината. Хората не са още готови за светло синята краска. Само чрез синята краска може да размишлявате върху стиха: „Което е истинно, което е чисто, което е праведно, което е любезно, което е доброхвално – това размишлявайте.“
Петър Дънов

 

ВИОЛЕТОВОТО И ЛИЛАВОТО се използват при сърдечни болести, ниско кръвно налягане, функционални разстройства и пр. Виолетовите лъчи са по-силни от лилавите и трябва да се прилагат много предпазливо.

 

В цветотерапията има общи правила. Задължително е обаче да се разглежда конкретния болен, а не болестта и затова едно и също заболяване при различни пациенти може да бъде лекувано с различни комбинации от цветове. Това трябва винаги да се помни!
Многовековната практика откроява някои цветови комбинации, които позволяват да се облекчат страданията при най-разпространените болести.

 

При грип и циреи успешно се използват оранжевото в областта на далака и зеленото в областта на гърлото.

 

При нервни разстройства се препоръчва въздействие със златно върху главата, а със синьо — върху гърлото и слънчевия възел.

 

При ревматичен полиартрит се прилага сапфирно-синьо върху слънчевия възел и бъбрека, златно и оранжево — върху далака и нежно-зелено — също върху бъбрека.

 

Гастритни недъзи се облекчават при използване на сапфирно-синьо в областта на челото (надвеждната дъга), гърлото и слънчевия възел.

 

При лечение на ракови заболявания трябва да се въздейства с нежно-зелено — върху гърлото, с виолетово — върху сърцето, със синьо — върху мястото на болката, понякога насочват ярък цвят (на пламък) върху тумора.
При диабет се използват златно и синьо в областта на слънчевия възел и зелено — в областта на панкреаса.

 

При лечение на туберкулоза се препоръчва въздействие със златно и бяло — върху гърлото, синьо-зелени-кафяво — върху белите дробове и златно — върху далака.

 

При всички видове паралич се въздейства със златно — върху челото (в областта над веждите), в основата на черепа и по цялата дължина на гръбначния стълб.
ОМ РАМ!

Автор Виктор Востоков
Тест за наличието на Магии

Теми #астрология #болести #ВИОЛЕТОВО - цветът на Луната #диабет #рак #синьо #цветове #цветотерапия #червено