Анализирай с Красимир Куртев

МИСЛИ ИЛИ ВЪОБРАЖЕНИЯ

Можем ли да се научим да мислим правилно?

misli-ili-vyobrajeniya

Аз вярвам, че нашите мисли, думите, които изричаме, и нещата, в които вярваме, притежават особена сила. Те оформят нашите преживявания и живота ни. Сякаш всеки път, когато помислим нещо или изречем някоя дума, някой ни чува и ни отговаря. Така че, когато в живота ни има неща, които не харесваме, ние можем да ги променяме. Притежаваме силата на нашите мисли и думи.

Като променяме мисленето и говоренето си, преживяванията ни също се променят. Откъдето и да произхождаме, колкото и трудно да е било детството ни, днес може да се направят положителни промени. Това е силно, носещо освобождение схващане и ако му повярваме, ще стане истина за нас.

Според мен точно така подхождаме към всички проблеми. Най-напред правим промените в умовете си, а после животът ни дава съответния отговор.

Ние неизменно изживяваме миналото. Това, което преживяваме в този момент, е създадено от нас въз основа на миналите ни мисли и вярвания. Когато започнем да променяме мисленето си, може веднага да не забележим многото положителни резултати, но когато продължим да мислим по новия начин, ще видим, че утрешният ни ден става различен.

Ако искаме нашето утре да бъде по-добро, значи трябва да променим мисленето си днес. Днешните мисли създават утрешните преживявания.

Не можем да променим директно хората, които ни заобикалят и са негативни и винаги отрицателно настроени. Можем да променяме само себе си. Когато се променим отвътре, другите ще реагират на тази промяна. Най-важното, което трябва да направим, е да преустроим начина си на мислене. Няма значение колко сме заети или колко усилено работим – ние мислим и никой не може да влиза в мислите ни.

Бих искала всички да внесем в речника си думата невропептиди.

Тази дума, създадена от Кендис Пърт, докато изследвала функционирането на мозъка, е името на „химическите пратеници“, които пътуват из цялото ни тяло, когато мислим за нещо или изричаме някоя дума. Когато мислите ни са гневни, осъдителни или критични, веществата, които организмът ни произвежда, потискат имунната ни система.

Когато мислите ни са изпълнени с обич, когато дават сила и са положителни, химическите пратеници носят други вещества, които подсилват имунната ни система. Науката най-накрая се съгласява с онова, което сме знаели от години – че има връзка между ума и тялото. Този вид комуникация никога не спи.

Умът постоянно съобщава вашите мисли на клетките в тялото.

Публикувано от: Кольо Драгоев

Теми #въображения #думи #клетки #мисли #мислим #пратеници #тяло #химическите