БИЖУТА

БИЖУТАТА – НАШИЯТ СЛАДЪК ГРЯХ

„Желанието да играеш е вечно. Играта е живот, удоволствие, любопитство, тя носи емоции и ентусиазъм. Нашата игра е да създаваме страст в бижутата си, да сме винаги новатори, да осъществяваме мечтите си и затова правим бижута, които обожаваме.“ Това са думи на посланика на истинския лукс Роберто Коен, основател на едноименната марка. Неговите колекции са не само уникални, но и загадъчни като имената, които носят.

Колекцията Capri Plus е вдъхновена от прекрасните залези, кристалната вода и блестящото слънце на остров Капри. Тя е изработена от злато със скъпоценни камъни в пастелни цветове в контраст или в хармония с блестящи черни, розови или жълти сапфири, или кафяви диаманти. Неповторима е и версията от абанос – съчетание на неповторим контраст на тъмния нюанс на абаноса, блясъка на златото и искрящите диаманти.

Колекцията Ikebana Collection е цветна комбинация, вдъхновена от японското изкуство за аранжиране на цветя. Бижутата са игра на контрастни цветове, сферични форми и асиметрия на композицията. Розово злато, диаманти и оникс, комбинирани с корал и тюркоаз: пръстени и обеци, които са наслада за окото и душата.

Бижутата на марката са уникални не само заради дизайна си. Те носят в себе си древна легенда – тя идва от Египет и разказва за силата на кралския камък – рубина. Вярвало се, че той носи на притежателя си успех, дълголетие и любов. С едно условие – рубинът да е в допир с кожата. Роберто спазва традицията, подарявайки на клиентите си митичното пожелание за щастие – като инкрустира във вътрешната част на всяко едно бижу малък рубин. И така добавя към творението си още една специална емоция.

Изненадващо, но историята на италианеца Роберто Коен започва в Швейцария. С трудното детство на дете без родители, студентски години, през които бъдещият бижутер се издържа с работа в луксозни хотели и трупането на житейски уроци, които му подсказват най-важното условие на успеха: да бъде най-добрият във всичко, с което се захване. Амбицията не само да наблюдава, но и да стане част от луксозния свят, който го заобикаля, е подкрепена и от стремежа за голямо семейство – на 21 години той е вече баща на две деца.

Като доказателство за световния си успех ROBERTO COIN всяка година печелят награди в ювелирните среди, нареждайки се до TIFFANI, CARTIER и DIAMOND TRADING COMPANY. Един от последните им призове е за „Отлични постижения в маркетинга“ на четвъртите годишни бижутерски награди на Ювелирния информационен център. Освен че всяка година биват награждавани за своята уникална изработка ROBERTO COIN са предпочитани бижута и от много известни личности. Сред тях са Елизабет Хърли, Брук Шийлдс, Алиша Кийс, Салма Хайек, Джоди Фостър.

Впечатляващи са и благотворителните инициативи на марката. Мистър Коен споделя: „Винаги съм бил убеден, че е добра причина да се използва силата на рекламата. Затова дадох глас на моите бижута, за да разберат хората по света колко забравена е Африка.“ Рекламната кампания на ROBERTO COIN съвместно с Кристи Търлингтън – също невероятен почитател на марката, е с дарителска цел. Любопитно е, че кампанията отделя 5 % от нетната печалба за подпомагане на Фондацията Youth AIDS за борба със спин в Африка.“
Източник: Лада Арман

Насладете се на прекрасните бижута долу в ГАЛЕРИЯ!

ГАЛЕРИЯ НА ИЗЯЩЕСТВОТО

Теми #bijuta #crystals #бижута #диаманти #рубин