Анализирай с Красимир Куртев

Запомнете – ценете моментите

Запомнете – ценете моментите

Запомнете – Най-често нещастието, което ни сполетява, бива просто клиширан образ, натрапен ни тиранично от другаде,  при изричната повеля да се съобразим с него… Но има и изпитания, пред които следва да се смирим. Без свобода няма смирение, а без тях е невъзможно възвишение.  А сега нека погледнем словата на американския комик, актьор и писател от ирландски произход, носител на награда Грами Джордж Карлин:

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем

Запомнете – Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Запомнете – Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но ниски възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко.

Запомнете – Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знание, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.”

Запомнете, отделяйте повече време на тези, които обичате, защото те не са до вас завинаги!

Запомнете – Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко – възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване”.

Запомнете, кажете блага дума на тези, които ви гледат отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас.

Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което може да даде от сърцето си и не струва нито стотинка.

Запомнете, казвайте “Обичам те” на любимите си, но най-вече наистина го мислете, целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето.

Запомнете, дръжте се за ръце и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите и намерете време да споделите всичко, което може да си кажете.

Запомнете – Защото животът не се мери с броя на вдишванията, които правим, а с моментите, които спират дъха ни…

“Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем!”

Из „Невероятното писмо на Джордж Карлин“

Снимка: Amandine Van Ray

АМУЛЕТ ПАУНОВО ОКО – Хризолит

Теми #джордж карлин #запомнете #няма смирение #ценете моментите