Анализирай с Красимир Куртев

АМОНИТ – ДУХОВНИЯ ПЪТ КЪМ БОГА

АМОНИТ – ДУХОВНИЯ ПЪТ КЪМ БОГА

 

Амонитът е вид минерал – изкопаемо, което е заемало важно място в историята. Името амотит идва от формата му, която е спираловидна и наподобява рога на овен. Египетския бог Амон обикновено е бил изобразяван с такива рога и от там идва и името амотит.

Научни данни за Амонит
Моос твърдост 6 – 6.5

Произлизат от bactritoid nautiloids, вид главоноги, които се появяват за пръв път преди 400 млн. години и изчезват заедно с динозаврите в края на креда преди около 65 млн. години.

В древен Египет този фосил е кръстен на египетския бог Амон, защото формата му наподобява овнешки рога. Амотитът е много ценен от древните египтяни и римляни, а вероятно и от много други култури. Например в Етиопия той също е считан за свещен и се носи, за достигане до пророчески сънища или дълбока медитация.

Амотитът се използва за намирането на духовния път към Бога и осъзнаването на миналите ни животи чрез дълбоката медитация. Тези фосили излъчват положителна земна енергия и носят късмет и просперитет на притежателите си.

Амотитът подобрява общото здраве, издръжливостта и зарежда тялото с много енергия. Променя негативността в гладка енергия. Помага също и при раждането и проблеми с депресия.

Амотитът помага да се освободим от кармичните отломки и вредните модели на мислене. Тези вкаменелости помагат и за стимулиране на инстинктите, като същевременно повишават и личната власт. Носени като бижута придават чувствена красота и харизма.

Амотитът също ще ви помогне да се освободите от тежест, която сте усещали по време на депресия.

Амотитът е фосил от животно, което е обитавало земята преди милиони години. Той също както змийския камък произлиза от същества, които някога са били живи. Поради тази причина той е свързан с петия елемент, Акаша.

Фосилите символизират времето, вечността и еволюцията. Като цяло в бижутерията те се вграждат за увеличаване на естествените защитни сили. Всякакви видове вкаменелости се носят като амулети за увеличаване продължителността на живота.
През средновековието амотитът е бил известен като draconites, заради спиралата, която се смятало че идва от главата на драконите. Често се е привързвал към лявата ръка за увеличаване на магическите способности.

Лични хороскопи, Руни и Таро отговори

Теми #Изкопаеми амонити #редки минерали и кристали #фосили