Анализирай с Красимир Куртев

ВРЕМЕТО НИ УЧИ

ВРЕМЕТО НИ УЧИ

Времето ни учи, че паметта не изтрива нищо, тя съхранява всичко, за да не се спънем отново в миналото и да пострадаме в бъдещето.

Времето не ни откликва на повечето ни желания , ала ни  помага за заздравяване на раните си. Времето ни научава да не бъдем уязвими, напротив да се борим побеждавайки собствените си грешни постъпки.С течение на времето се научаваме да слушаме, и когато чуем мълчанието си, това, което събужда нашето автентично същество, така се научаваме да се извиняваме, когато сме съгрешили. Научаваме се да вдигаме глава, когато ни обиждат или омерзяват, и също така да не плачем, когато осъзнаем, че притесненията не са си стрували.

Времето ни учи, че нещата се случват по някаква причина и ни оставя урока на масата. Времето ни показва, че можем да обичаме вечно и че ако се състезаваме с времето със сигурност ще загубим. Времето ни учи, че винаги трябва да обикаляме из миналото и сегашното, за да осъзнаем, че повтаряйки грешките си ще се сблъскваме с е едно и също в бъдещето – разочарованието. Времето ни дава стотици примери, че любовта няма онази сила, която си представяме, защото преди всичко спокойствието си струва повече. Времето ни учи, че никога няма да срещнем истинския човек и винаги ще ни преследват разочарованията, освен ако не сме в заблуда и сме пропуснали омаяни очевидното.

Времето ни учи, че който иска, може и постига всичко,  колкото и сложен и труден да е пътят, а тъмнината е наздравицата, споделена от хиените, които винаги заграждат онези, които ги превъзхождат във всичко. Научаваме се, че като рискуваме разумно не губим нищо и може да спечелим много, че загубата е многократна победа, защото времето е запазило най-доброто само за воините на съпричастността. Времето ни учи, че имаме всичко, за да бъдем щастливи, ако осъзнаем добре да ценим това, което имаме.

Ценете времето!

Теми #времето