ОБЩЕСТВО

КОГАТО ЖИВОТЪТ ТИ ДАДЕ ВТОРИ ШАНС, ВЗЕМИ ГО!

КОГАТО ЖИВОТЪТ ТИ ДАДЕ ВТОРИ ШАНС, ВЗЕМИ ГО!

Не чакайте да дойде утре, защото може би това утре, което чакате, никога няма да дойде. Това ме накара да разбера, че животът е безценен. Никога няма да можете да го купите дори с всичките пари на света.

Човекът не е застрахован нито за миг от живота си.  Разбрах, че животът е като запалена свещ, която ден след ден се топи необратимо. Привидно, подвеждащо, макар понякога житието  изглежда очарователно и красиво, ала зад тази чаровност има скрити белези.

Разбрах, че когато човек натрупа достатъчно материално изобилие до края на живота, никога няма да е достатъчно да се наслади на всичко, което е натрупал през живота си.  И ангел-херовим ми нашепна: -Ти дойде на този свят без нито едно от тези материални неща, и въпреки това знаеш, че скоро ще си тръгнеш, без да вземеш нито едно от тях. Защото има неща много по-важни от материалното богатство.

И така осъзнах, че никой освен Бог не може да запълни огромната празнина на душата, създадена от неговото отсъствие. Само в Бога ще откриеш истинското щастие, което толкова търсиш и преследваш. Защото само Той е способен да утоли ненаситната жажда за любов, която имаме. Бог ни е дал на всички хора сетива, за да можем да почувстваме любовта в сърцата на другите.

Материалните неща, които натрупваме, и парите, които сме спечелили през живота си, няма да можем да вземем със себе си в момента, в който напуснем този свят. Единственото нещо, което може би ще вземем ще са онези незабравими спомени, които са запазени завинаги в сърцето изпълнено с радост и любов. Това е истинското богатство, което ще ви следва, ще ви придружава, ще ви раздава и светлина, за да продължите напред. Това ще бъде единствената промяна, която ще вземеш със себе си, докато животът ти поеме последния ти дъх. Така че кажете Не на неясните илюзии, причинени от суета, похот и пари!

По това време количеството пари, което сте натрупали през живота си, няма да ви служи, изправяйки се пред предстоящото пристигане пред Вечните порти. Материалните неща се губят по пътя, понякога можеш да ги намериш отново. Но има едно нещо, което никога не можеш да намериш, след като го загубиш. И това е Животът.

Ценете любовта към семейството си. Обичайте и ги ценете сега, когато са до вас. Защото изведнъж утре, или вече не са сред вас или ненадейно утре вече вас няма да има сред тях.

Ценете времето си, защото то наистина е всичко, което имате. Парите нямат стойност и вече няма да можете да ходите до супермаркетите да пазарувате, защото ще сте в небитието.

В какъвто и момент да се намирате сега, независимо на колко години сте, наслаждавайте се интензивно на всяка минута, която ви остава, сякаш е последната. Защото тези моменти, които минават през живота ви, никога няма да се върнат! И бъдете сигурни, че рано или късно, ще трябва да се изправите пред деня, в който завесата падне.

Любовта може да пропътува хиляди километри през времето, а вечния живот никога няма да има граници.

Теми #бог #втори шанс #живот #материалното