Здраве

Йолит – Компасът на викингите

Йолит – Компасът на викингите

Йолитът е наричан „Компасът на викингите“, защото е бил използван за намиране посоката на Слънцето в мрачни и облачни дни.

Йолит – Виолетовият феномен

Йолит е известен също като Кордиери, след  като френския геолог Луи Кордие, който го е открил през 1813 година. Йолит  има и друго име, наричан още – Dichroite, което означава „двуцветна скала“ на гръцки, поради способността му да има различни цветове под поляризирана светлина или когато се гледа от различни ъгли.

Йолитът е силикат от магнезий и алуминий. Името му произлиза от гръцката дума “ios” , което означава виолетово и се отнася до виолетовия цвят на скъпоценния камък Йолит/Иолит. Съществуват и други цветови разновидности като – лавандула, ясно сини или тъмносини на цвят.

Йолитът е отличен Духовен балансьор

Йолитът е отличен медитационен инструмент, който може да ви помогне да успокоите емоциите и умственото. Йолит  е един от най-добрите камъни, които трябва да имате, когато става дума за духовно изцеление и психически дейности, защото може да отвори вашите духовни и творчески  таланти и да ги усъвършенства.

Йолитът е феноменален  камък, изчиства ненужните  мисловни процеси и укрепва интуицията. Дългото контактуване с йолит  може да ви помогне да разберете защо нещата се случват по този или друг начин, и защо хората са такива, каквито са.

Йолитът ще ви даде по-ясна визия и ще ви помогне да постигнете емоционално разстояние, когато трябва да обработите предизвикателствата при различни  житейски ситуации.

Йолит -Изцеление и здраве

На физическо ниво, Йолитът може да помогне за отстраняване на токсините в организма, както и на мастните отлагания в тялото ви. Ако се опитвате да се отървете от тези излишни килограми, камъкът е  Йолит.

Лечебните енергии на Йолит могат да помогнат за регенерирането на черния дроб. Може да бъде прилаган за лечение на киселини, подуване на корема, повръщане и други разстройства, свързани с червата или стомаха.

Йолитът е безценен лечител, ако сте склонни към остри вирусни инфекции – възпалено гърло, проблеми със синусите, както и състояния, засягащи дихателната система и хипофизата. Отличен помощник при разширени вени, изгаряния на кожата. Йолит е ефективно средство за облекчаване на болките при мигрена, главоболие и очни натоварвания.

Поверия за камъка Йолит

Йолитът трябва да бъде съчетан с други скъпоценни камъни като Peridot , Aventurine и Citrine, когато става дума за пари и просперитет. Такава  комбинация може да ви помогне, когато се опитвате да уреждате дългове, когато имате твърде много дългове или когато се чувствате претоварени от финансовите си задължения.

В случай, че желаете да ви се изготви индивидуална схема с определени минерали и кристали, може да се възползвате от услугите на Красимир Куртев. За повече информация: 0897 339585

Теми #виолетовият феномен #изцеление и здраве #иолит #Йолит #йолита #йолитът #компасът на викингите #Луи Кордие