Езотерика

Уроките – енергиен вампиризъм

Уроките – енергиен  вампиризъм

 

Уроките са вид енергиен вампиризъм. Няма „лоши очи“, както няма и „добри очи“, посредством очите организмът си набавя около 90% от информацията в околния свят. Сиреч имаме „поглъщане“ на информация, която чрез зрителния нерв се транслира към подсъзнанието, което от своя страна препраща към съзнанието.

В така събраната вече информация съществуват както положителни, така и отрицателни енергии. Нека да не забравяме, че човешкото его действа на избирателен принцип, т.е. в случай, че окото е пре-наситено от положителното видяно, его-то го трансформира вече в отрицателна енергия на база завист. Пример: Определена дама наблюдава чантите на своите колежки. Вижда, че те носят красиви дамски аксесоари и това е положително възприятие за окото. Когато се включи его-то, завистта се активира и мисълта поражда негативна енергия.

Обобщено окото е само проводник на възприятията, а мисълта е инструмент за негативна атака. В този ред на мисли, урочасването – „лошите очи“ е вид презумпция (предположение). Окото възприема, мисълта атакува. Как да се предпазим? Потърсете ме на 0897 339585 – Красимир Куртев.

***

Предоставям ви още една публикация от Паула Лайт:

Уроките – ефектът на „лошите очи“

Преди да осъзнаем, че основната ни същност е енергийна, а материята е вторична, приказките за уроки е естествено да ни звучат като бабини деветини, като глупави и абсурдни суеверия. В какво се изразяват уроките?

Някой човек, обикновено жена, вижда нещо добро, красиво и приятно. Заглежда се продължително в него и гласно изразява или показва с поведението си учудване и възхищение. Около час след това субектът на тези чувства започва да се усеща зле. Обичайните оплаквания са немощ, апатия, замайване, прилошаване и главоболие. Пострадалият боледува от три до седем дни. Ако се касае за стар човек или за дете, т.е., за хора с по-слаби съпротивителни сили на организма, проблемът може да се задълбочи и да стане много по-сериозен. Това явление понякога се нарича и “лоши очи”.

Всъщност, касае се за по-специфична форма на отрицателна енергия. Учудването и възхищението са искрени, но някъде дълбоко, в дъното на съзнанието, те са примесени със завист или с друга негативна емоция. Отново човекът, който излъчва тези чувства и свързаните с тях енергийни вълни, го върши съвсем несъзнателно и, поне на рационално ниво, няма нито намерението, нито желанието да вреди на другия.

Както и да е, за разлика от обикновената пасивна или активна отрицателна енергия, уроките се срещат по-рядко. Качеството “да урочасват” имат само енергийно по-силни от обикновеното хора и то в определени фази и състояния. Например, жени в периода на климактериума. Последиците изключително рядко са фатални.

Едно своеобразно явление, от което, обаче, често страдаме, е енергийният вампиризъм.

Енергиен  вампиризъм

Мрачното готическо наименование на явлението не бива да ви заблуждава и подвежда. Енергийните вампири не са злонамерени и злокобни чудовища, а обикновени хора като вас и мен. Доста често това дори са съвсем добри хора, които на никого не мислят злото, въпреки неприятните резултати, които предизвикват.

Накратко, това са човешки личности, преживели наскоро някаква сериозна травма – най-често, душевна: загуба на близък човек, разочарование от любим, от дете, от близък сродник. Понесли една от хилядите болки, които ни сервира животът. За да се справят и да оцелеят, те са излъчили голямо количество енергия и страдат от енергиен глад. Това е нещо като енергиен еквивалент на сериозната кръвозагуба. Хората усещат, че са зле, че нещо става с тях. Липсва им “живец”, желание за работа или за развлечение. Те винаги са апатични и постоянно се чувстват уморени.

Тогава несъзнателно започват да търсят своите енергийни “жертви”. Може да са техни колеги, съседи или приятели. Може и да са съвсем случайни и непознати за тях хора – спътници в автобус или влак, лекари, адвокати. Общото за мишените е едно: до един тези хора са енергични, добродушни, оптимистични и от тях просто струи положителна енергия.

Наглед вампирът не прави абсолютно нищо нередно. Той просто влиза в разговор, оплаква се, изповядва се, търси съчувствие. След контакта си тръгва освежен и благодарен за вниманието и разбирането. Човекът изобщо не знае, че току-що е “изсмукал” от ближния си сериозно количество положителна енергия. А жертвата се чуди защо след това общуване се усеща толкова изтощена, замаяна, с главоболие и раздразнение.

Тук няма нито зло, нито виновници, но ако професията ви предполага често подобни контакти, просто се научете да бъдете малко по-твърди и егоистични. Усетите ли, че, необяснимо защо, определен човек ви натоварва, бъдете по-хладни и делови. Помогнете, но не позволявайте слабият да изсмуче вашата сила така, че вие да станете немощни. Давайте, но толкова, колкото можете да си позволите без да бъдете наранени.

И така, виждате, че докато осъзнатата “черна магия” е нещо изключително рядко, неосъзнатите, стихийни отрицателни енергии изобилстват в духовната атмосфера на човечеството.

Теми #енергиен вампиризъм #лоши очи #уроки