БИЖУТА

Скъпоценни камъни и цветови тенденции

Скъпоценни камъни и цветови тенденции

 

Скъпоценни камъни и цветови тенденции са изградени върху доста интересни предложения, както цветово, така и съответстващите минерали и кристали.

Скъпоценни камъни, цветови тенденции за всички сезони

Все по често получавам запитвания , които ще бъдат най-търсените скъпоценни камъни.  Както и определен цвят на скъпоценните камъни и дизайн на бижута.
Цветови гами за минерали и кристали  с нежна свежест и неутралните цветове за всички сезони.

 

Ако си търсите вашите любими цветови гами, които да се вписват с определените спецификации за цвят, тази публикация би могла може да ви помогне да намерите най-подходящите за вас скъпоценни камъни.

Съществува голямо разнообразие от прозрачни, полупрозрачни и непрозрачни скъпоценни камъни. Ето и модното дефиле на избраните цветове и камъни:

Подходящи за вас скъпоценни камъни

1. Цвят – Аквамарин

Камъкът Аквамарин може да бъде или прозрачен или полупрозрачен, като в същото време може да гарнирате с Ларимар и син Халцедон, които са непрозрачни.

 

2. Цвят-Синьо зелено

Камъни: Тюркоаз, Азурит, Син циркон, Син диамант, Швейцарско син топаз, Син апатит. Тюркоаз и Азурит са непрозрачни, докато другите изброени са прозрачни. Най-благоприятен като прозрачен скъпоценен камък е синият Топаз, която е една от причините, този шедьовър на природата винаги е бил изключително популярен скъпоценен камък.

 

3. Цвят-Класическо синьо

Камъни: Сапфир, Танзанит, Кианит, Иолит, Звезден син сапфир, Лапис лазули (Лазурит),Содалит.
Иолит, Сапфир и Танзанит могат да имат виолетови вторични цветове, в допълнение към синьото. Кианит е прозрачен скъпоценен камък в тази гама, но с ниско ниво на твърдост което го направи по-крехък. Лапис лазули е непрозрачен и има допълнителното интересни включвания на „златни“ пиритни включвания.

 

4. Цвят-Бадем

Камъни: Морганит, Лунен камък, Опушен кварц, Диамант, Империал топаз.
Кафявият цвят не е много популярен цвят за скъпоценните камъни, докато сравнително отскоро, с въвеждането на цветове за диаманта като „коняк“ и „шампанско“ ги правят примамливо търсени. Такива цветове са неутрални и красиви сами по себе си. Скъпоценните камъни от тази цветова гама варират от розово и праскова до цвят на капучино. Може да комбинирате с Лабрадорит и Опушен кварц ,срещащи се както и прозрачни, така и за непрозрачни. Лунният камък е обикновено спада към полупрозрачните.

 

5. Цвят-Ягодов сладолед

Камъни: Розов опал, Розов сапфир, Розов кварц, Розов шпинел, Розов турмалин, Розово култивирана перла, Родонит, Родохрозит.
Сапфир, шпинел и турмалин обикновено са прозрачни скъпоценни камъни, а Опал, Родохрозит, Родонит и Перлата са непрозрачни. Розовият кварц има своята уникална тайна и тя е „Звезден ефект“. Много стилен и модерно свеж е Турмалина, заедно със зелените камъни динения Турмалин се вписва невероятно в модерната комбинация за 2015 година.

 

6. Цвят-Мандарина

Камъни: Оранжев сапфир, Огнен опал, Оранжев циркон, Тигрово око, Корал.
Оранжеви камъни варират от жълтеникаво до червеникаво-оранжево. Камъните като Тигрово око са с по-земни кафяви нюанси. Някои оранжеви камъни със забележителен блясък и огнените нотки в тях.

 

7. Цвят- Яйчен крем

Камъни: Хризоберил, Жълт сапфир, Лимонов кварц, Златна перла, Златен берил.
Голям е избора от жълти и златисти по цвят камъни, вариращи от прозрачни до непрозрачни. В действителност. Жълтите камъни включват също лимонов кварц и Тигрово око. За тези от вас, които търсят по-достъпна алтернатива на канарско жълто, препоръчвам жълт диамант, жълт сапфир-отличен избор.

 

8. Цвят- Марсала
Камъни: Розов циркон, Мока лунен камък, Малая гранат, Алмандин гранат, Звезден гранат, Звезден Рубин, Карнеол, Слънчев камък.

Този цвят като скъпоценен камък трудно би могъл да се намери, бихте могли да съчетаете с червени скъпоценни камъни или оранжево-червени. Все пак, има много добри възможности за избор. За прозрачни скъпоценни камъни най-добрият избор са Циркон и Малая гранат, които се намират в необичайни цветове. Алмандин гранатът има тенденция към по-ярко червено, с някои камъни, които имат по-тъмен, по-кафеникав оттенък. Други възможности за избор са прозрачни до непрозрачни минерали и кристали, например интересни са Соколово или Котешко око.

 

9. Цвят-Различно сиво

Камъни: Сивкав Жадеит, сребриста Перла.

Този цвят е най-голямото предизвикателство да съвпада, който би могъл да е в синхрон със скъпоценните камъни, тъй като сивата гама, не е обикновено търсен цвят като скъпоценен камък. Въпреки това, най-добрият избор комбинирането с лавандула , рядък Жадеит (полупрозрачен до непрозрачен), сребриста перла (непрозрачна) и сиво-син шпинел (прозрачен).

 

 

В зависимост от Вашата визия, цвят на очи, коса и любими цветове бих могъл да ви изготвя моден хит с предложение за камъни относно вашите бижута. За повече информация:
0897 339585
0887 392139
Красимир Куртев

Езотерични консултации – Парапсихолог, Минерали и критстали

Теми #и дизайн на бижута #камък #лимонов кварц #любими цветови гами #минерали и кристали #модни #рубин #сапфир #скъпоценни камъни #цветови тенденции #цвят