Анализирай с Красимир Куртев

СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ В БИБЛИЯТА – ЧАСТ 1

СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ В БИБЛИЯТА – ЧАСТ 1

Скъпоценните камъни са били ценени във всички времена и от всички народи не само защото постоянно растящата им стойност ги прави надеждни за инвестиране на капитал.

Скъпоценните камъни и библията

В древността царете са трупали камъни в своите съкровищници, тъй като вярвали, че магическата им сила ще спаси династията от падения и гибел.

В Индия се кланяли на скъпоценните камъни, в Древен Египет, Гърция и Рим много минерали били посветени на боговете. Смятали, че камъните са звезди, паднали от небето, и им приписвали какви ли не свойства.

Библията също споменава скъпоценните камъни и магическите им свойства. Когато Савската царица отива при цар Соломон, тя му носи „голямо богатство и камили, натоварени с благовония, много злато и драгоценни камъни”-Трета книга на царете 10:02.

Подаряването на камъни по онова време било смятано за проява на най-добри чувства и намерения. Дворецът на най-мъдрия цар бил украсен със скъпоценни камъни, защото хората вярвали, че светлината, излъчвана от минералите, гони злите духове от помещенията.

„И Хирамовите кораби, които донасяха (на Соломон) злато от Офир, донасяха оттам и голямо изобилие от алмугови дървета и скъпоценни камъни”-Трета книга на царете 10:11. Соломоновият храм е бил обсипан „със скъпоценни камъни за красота“ – Втора книга на Самуил 03:06. Великият Вавилон бил „украсен със злато, със скъпоценни камъни и с бисери“- Откровение 18:16, основите на стените на небесния Йерусалим били украсени с „всякакви скъпоценни камъни“ – Откровение 17:19.

Някои изследователи са изчислили, че в светото писание се споменават 31 скъпоценни
камъка. Дванадесет от тях заемат специално място в Библията, често ги наричат „сакрални камъни“, защото символизират дванадесетте основи на Небесния Ерусалим, отговарят на дванадесетте Израилеви племена, на дванадесетте апостоли, на дванадесетте зодиакални знака и съответно на дванадесетте часа от денонощието. Те се изброяват два пъти в Библията в книгите на Стария и Новия завет.
Следва…

Теми #арон #библия #лечение с минерали и кристали #минерали и кристали #нагръдник #рубин #скъпоценни