Здраве

МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ ВМЕСТО ХИМИЯ

МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ ВМЕСТО  ХИМИЯ

 

Минерали и кристали вместо химия. Една добра идея, минерали и кристали засилват антиоксидантите. Антиоксидантната система представлява тристепенен защитен комплекс, в който всеки антиоксидант изпълнява своята функция. Витамините А, С и Е лишават от активност  свободните радикали. Ензимите – белтъци-ферменти – прекъсват верижните реакции, започнати от свободните радикали. Коензимите, в чиито състав влизат медта, селена, цинка и други микроелементи, възстановяват увредените молекули.

Минерали и кристали засилват антиоксидантите

Спазване на диета не означава лишаване от храна, а правилната ѝ консумация. В нея е важно количеството, качеството и съотношението на приеманите храни. Има различни диети при различните болести – диабет, сърдечни болести, наднормено тегло и др.

Тоест да спазваш диета е в следните основни раздела:
1.    Разделно хранене, в случай, че искаме да понижим теглото си.
2.    Правилно съотношение за прием на храни.
3.    Лишаване от определен вид храни поради настъпила болест.

Свободнорадикалното окисляване протича от хилядолетия в организмите на хората и животните и в процеса на еволюцията се е формирала и защитна система – антиоксидантната, способна да неутрализира излишъка от свободни радикали. Само в случайте, когато антиоксидантната система не е в състояние да се справи сама, свободните радикали нанасят непоправима вреда на организма.

Тази ситуация е все по-често срещана и голямо значение имат антиоксидантите, постъпващи в организма отвън – в състава на хранителните продукти или витамините.

Природата ни е дала много и различни антиоксиданти, всеки от които се бори с определена група свободни радикали – едни от тях унищожават липидните радикали, други кислородните и т.н.

Приемът на химични съставки по изкуствен път са бич и предизвикват активизиране на свободните радикали, което означава срив в организмът.

Най-ефективно антиоксидантите работят на групи, като взаимно се допълват и заместват. Например, витамин Е най-добре работи заедно със селен, а ако в организма се наблюдава недостиг на някой от тези елементи, то в антиоксидантната система те се заместват един друг.

Лично аз имам 100% успеваемост при наличието на наднормено тегло, преодоляно чрез минерали и кристали.

Основният минерал в моите схеми и рецепти е минералът Хаолит групиран с други минерали и структурирани води.

Минералите нямат обратен ефект, противопоказания и странични явления.

Съвсем спокойно можете да свалите излишни килограми, когато решетките на човекът и минералите се уеднаквят.

Източник: Магията на камъните

Лични хороскопи, Руни и Таро отговори

Теми #антиоксиданти #витамини #вместо химия #лечение с кристали #минерали и кристали