Анализирай с Красимир Куртев

Живей – Не бъди полужив

Живей – Не бъди полужив

Не живей полуживот – Уважаеми читателю, в навечерието на новата 2018 година искам да ти пожелая Здраве, не полу-здраве, а истинско-пълно здраве. Живей пълноценно, мисли пълноценно.

Не живей полуживот през 2018 година

Бъди творец, защото си творение, до нарисувай своята картина. Платното на живота ти е подарено, боите, четките, всичко даром си получил. Нарисувай не това, което мислиш, нарисувай това, което те кара да мислиш. Надеждата е само половината картина, вярата е само половината пейзаж. Цялата картина това си ти – Бъди Човек, а не полу-човече!  Пожелавам ти една Пълна година. И за баланс ще добавя една мисъл от писателят Любомир Милчев – Денди: Не го живей този живот – умри го…

Красимир Куртев

„Не живей полуживот през новата 2018 година, не общувай с полу-влюбени, не се сприятелявай с полу-приятели, не чети от полу-даровити, не живей полуживот, нито умирай полу-смърт, не избирай полу-решение, не спирай на половината истина, не сънувай половин сън, не се вкопчвай в половин надежда.

Ако мълчиш, мълчи докрай, ако говориш, говори докрай, недей мълча, за да говориш, недей да говориш, за да мълчиш. Ако си съгласен, изрази съгласие – не се преструвай на полу-съгласен, ако отказваш, изрази отказа си, защото полу-отказът е приемане. Половината е живот, който не си живял, дума, която не си изрекъл, усмивка, която си отложил, любов, до която не си стигнал, приятелство, което не си познал.

Половината е онова, което те прави чужд на най-близките ти хора, тя е, която прави най-близките ти хора чужди за теб; половината е да стигнеш и да не стигнеш, да направиш и да не направиш, да отсъстваш и да присъстваш. Половината – това си ти, когато не си ти, защото не си разбрал кой си ти.

Половината е да не знаеш кой си ти. А онзи, когото обичаш, не е твоята друга половина, той – това си ти на друго място в същото време! Половин глътка няма да утоли жаждата ти, половин блюдо няма да засити глада ти, половин път няма да те отведе доникъде, половин мисъл няма да ти даде резултат. Половината е мигът на твоето безсилие, а ти не си безсилен. Защото ти не си половин човек.

Ти си човек, създаден да живееш живота, а не да живееш половин живот.“

Автор: Джубран Халил Джубран

АМУЛЕТ ПАУНОВО ОКО – Хризолит

Теми #живей #Не бъди полужив #Не живей полуживот през 2018 година