Анализирай с Красимир Куртев

Виж твоят зороарийски тотем

Виж твоят зороарийски  тотем

Магаре (1930, 1962, 1994, 2026)

Година на изобилие, на изход от кризата. Магарето е символ на мир и стабилност, търпение и голяма вътрешна сила. Тотемът на Магарето предполага човек с голяма работоспособност, издръжлив, търпелив, миролюбив, сговорчив, спокоен, който умее и желае да направи много със своите ръце, много скромен. Такъв човек подхожда към всяка житейска ситуация разумно и уравновесено, притежава достатъчно твърд характер, но за работата му трябва допълнителен импулс. Когато в света е неспокойно, по време на конфликти и смутове Магарето става пасивно, затворено и упорито не иска да прави нищо. Смята се за благоприятен признак, ако човекът, роден в годината на Магарето, има удължен овал на лицето, здрави, малко издадени напред зъби, големи уши.

Ако човекът е страхлив, дребнав, конфликтен, похотлив – това е проява на антитотема.

……………………………………………………top

Бяла Мечка (1931, 1963, 1995, 2027)

Това е година на сериозни изпитания. Грешките, допускани в тези години, са непоправими. Залагат се големи събития, бавно започва да се набелязва това, което ще се случи след известно време. Човекът с тотема на Бялата мечка следва да бъде строг, рицарски настроен, донякъде с непредсказуем характер. Обича да играе, в играта стига до екстаз. Обича живота, има широка душа. В него няма подлост, садизъм, той не търпи предателство. Винаги има гигантски планове и проекти, които умее да реализира в живота. Умее добре да организира хората и да ги поведе след себе си.

Човек с проявен антитотем става носител на хаоса – нагъл и в същото време дребнав. Той е прилепчив, придирчив, досаден, склонен към садизъм, маскирайки се в образа на добрия “чичко”.

……………………………………………………top

Орел (1900, 1932, 1964, 1996, 2028)

Това са години на строителство, сериозни планове и проекти, които започват да се реализират. Годината обединява хората. Тези, при които се проявява тотемът на Орела, се отличават с горда осанка, красив, сякаш изсечен профил, добре трениран глас, умение да се държат достойно във всякакво общество. Тези хора не си представят живота извън колектива, извън своя род, способни са да се принесат в жертва в името на голямо дело. Хората Орли предвиждат бъдещето. Те са защитници на държавността, не ги плашат никакви препятствия и прегради. Много от тях не са обичани, заради техния аристократизъм, високи идеали, рицарското им поведение. В личния си живот тези хора са доста аскетични.

Антитотемът се проявява като зловредност, невъздържаност, лакомия, слюноотделяне, прилепчивост, нечистоплътност. Такива хора често пъти са с изпъкнали очи, тънички ръце и дълги слаби крака.

……………………………………………………top

Лисица (1901, 1933, 1965, 1997)

В годината на Лисицата подробностите решават много неща, много неща зависят от случая. Това е година на жребия. Лисицата притежава остър ум, позволяващ й да разобличава интригите. Като правило, през тази година се раждат хора с много загадъчни, странни и променливи съдби и рядко някой от тях живее монотонно. Хората с проявен тотем на Лисицата се отличават с ловкост, ироничност и хитроумие. В интерес на истината, те са малко страхливи, никога няма да тръгнат напред с рогата, но затова пък са много предвидливи, умеят да предусетят всяка интрига и да посочат нужната посока на другите. Те обичат да наказват подлостта и да разкриват тъпотията и надменността на другите. Външно Лисицата е с тънка, остра муцунка.

Чертите на антитотема се проявяват отчетливо в хората с разтлъстяло тяло и подпухнало лице, в подли и страхливи приспособяващи се хора, в подлизурковци и скъперници.

……………………………………………………top

към страница 5

Теми #антитотем #бик #бобър #бухал #бяла мечка #врана #вълк #гепард #глиган #делфин #елен #змия #зороарийски тотем #календарният цикъл #камила #катерица #кон #костенурка #лебед #лисица #лопатар #магаре #мангуста #овен #орел #паун #паяк #петел #рис #рождената ти година #сврака #слон #сокол #таралеж #тотем #тотемът #щъркел #язовец
You cannot copy content of this page