Астрология

ЗАБРАВЕНИТЕ ХОРОСКОПИ – ЕГИПЕТСКА АСТРОЛОГИЯ-2

ЗАБРАВЕНИТЕ ХОРОСКОПИ – ЕГИПЕТСКА АСТРОЛОГИЯ-2

Сохмет (22.XI – 30.XI)

Сохмет – египетски хороскоп Сохмет е бог, който охранява източната граница и се бори с враговете на Египет. Центърът на неговия култ е източната делта на р. Нил. Изобразява се с дълга дреха, две пера на главата, с дълги коси и брада, а понякога и като сокол.

Очарованието на родения под знака на Сохмет е наистина много голямо. Той е почтен и безкрайно прям, ала умее да изрича мислите си така, че да обезоръжи и най-големия си враг. Дружелюбен, работлив и пестелив, Сохмет е щедър само към тези, които обича. Затова, получите ли скъп подарък от някой Сохмет, знайте, че много ви цени. Външно изглежда сдържан, обаче лесно се възпламенява. Съумява да запази самоконтрола си, оттам идва неговата популярност и безбройни приятели. Способността му да обича е подвластна единствено на любовта му към парите.

Сохмет обикновено е патриархален. Не се скъпи, когато трябва да нахрани още едно гърло и оставя близки, родни и приятели да се навъртат в дома му. Обаче защо? Защото лукавият Сохмет неизменно ги впряга да свършат нещо, за да си заслужат хляба. Мързеливците, използвачите и тарикатите не усещат кога са се заробили в неговото домакинство. Благотворителността също има граници. При Сохмет грешка няма.

Колкото и да умее да крие чувствата си, личи му, когато е разтревожен – тогава става обидчив, рязък и напрегнат. А има и такива, които са направо нетърпими. Понеже е активен и работлив, вбесяват го бездействието и прахосничеството.
Отрицателните му качества са склонността към сплетни, критикарството, пазаренето за дреболии. Купува без нужда, подмамен от изгодни, глупави сделки. Душа дава да събира какво ли не. Споменчета, бележчици, джунджурии – и стаята, и сърцето му са препълнени с тях. Умира да наднича в хорските работи и все с доброто намерение да помогне.
От Сохмет може да стане чудесен писател и нищо чудно – той иска да знае всичко за всекиго в града, има проницателно око, помни подробности и е много любопитен.

Роденият под този знак успява във всяко начинание, защото се приспособява към всички обстоятелства. Способен е да се справя с трудностите и е устойчив по време на криза. Хладнокръвен и винаги нащрек, Сохмет има силна интуиция, предвидливост и находчивост. Не е застрашен от изненади, защото преди да се впусне в някое начинание, първо си осигурява отстъплението, та при опасност да може начаса да се измъкне. В списъка с приоритетите му оцеляването е на едно от първите места. Ако се налага да се спасявате набързо, тръгнете след него. Той има вродена алармена система и отбранителни механизми, които рядко се повреждат. Понякога му пречи свръх амбицията, желанието да свърши всичко наведнъж. Ако съумее да се възпре, може да стане богат човек.

Сохмет са добри деца и предано се грижат за своите родители. Жените са отлични домакини, а мъжете обичат да помагат вкъщи.

Жената Сохмет е пример за пестеливост. Неспирно подновява стари дрехи, купува и продава употребявани предмети и е ненадмината жонгльорка със семейния бюджет. Беззащитна е само пред децата си и съумеят ли да й влязат под кожата, няма сили да им откаже нищо.

Сохмет изпитва привличане към Хнум, защото го намира устойчив, вярва му и знае, че Хнум оценява приятелството му. Харесва и Изида, а у Баст одобрява интелигентността. Находчивостта на Сет, Хапи и Гор му допада. Хонсу са негови верни съдружници. Брачен съюз с Озирис е направо катастрофален – фантазьорът Озирис ще доведе практичния Сохмет до пълно отчаяние. Бракът с Хатор също е рискован, защото лекомисленият Хатор ще пропилее скътаните му парици.

Мафдет (1.XII – 20.XII)

Мафдет е богиня отмъстителка. Въплъщава се в образа на гепард. Нейните атрибути са палка и нож. В митовете Мафдет помага на болните, унищожава змея и като строг съдия взема участие в задгробния съд.

Мафдет е родена под знака на обаянието. Тя е интелигентна, хората я обичат, а и тя самата обича компании и многолюдни сбирки. Умее със завидна лекота да завързва отношения и хората се чувстват добре в нейно присъствие. Обикновено се интересува от добруването и действията на другите. Много я бива да чете характери и хората често я търсят за съвет и мнение.
Мафдет е усърден и старателен работник. Освен това е надарена с богато въображение и никога не изпитва недостиг от хрумвания. Понякога обаче й липсва самочувствието да придвижи идеите си, както би следвало, и това често може да й попречи да се сдобие с признанието, което заслужава.

Мафдет е наблюдателна и мнозина от тази зодия са станали писатели и журналисти. Освен това ги бива да се занимават с персонал и реклама и биха постигнали много в една служба, където има работа с хора и средства за информация. Уменията й са особено ценни в кризисни моменти, тъй като Мафдет има особено развито чувство за самосъхранение. Ако трябва да се търси изход от затруднено положение, най-вероятно е решението да бъде открито от някой Мафдет.
Понякога се проявява като опортюнист и постоянно търси как да подобри материалното си състояние и начина си на живот. Рядко ще пропусне някои благоприятни възможности и може да се забърка в толкова планове и начинания, че започва да прахосва силите си и в резултат почти нищо не постига. Освен това е доверчива и лесно може да бъде измамена от по-безсъвестните хора от нея.

Друга характерна черта е отношението й към парите. Крайно пестелива, на някого може да се стори дори стисната. Причината е там, че обича парите да се пазят за семейството. С партньора си може да е щедра, както и с децата си и близки приятели и роднини. Към себе си проявява щедрост, тъй като рядко се лишава от разкош или някой предмет, който много й е допаднал. Мафдет умира за придобивки и се слави като човек, който обича да трупа предмети. Мрази прахосничеството и не дава нищо да се изхвърля. Освен това често е лакома и едва ли ще се откаже от покана за похапване за чужда сметка или билет за някое разточително обществено мероприятие.

Бива я да води разговори, макар че се случва да издрънка нещо, което би трябвало да се премълчи. Може да е много критична към другите – изключително честен и непредубеден критик е, но и се възползва от поверителна информация за лични цели. Така или иначе, понеже е умна и чаровна, повечето хора са склонни да й простят.

Макар Мафдет да са по природа открити, те са силни индивидуалисти със свой собствен свят. Не издават чувствата си и макар да нямат нищо против да научат какво правят другите, много мразят да им се бъркат в работите. Не обичат самотата и ако останат сами за известно време, лесно изпадат в депресии.

Несъмнено са много надарени, но в повечето случаи не успяват да извлекат полза от множеството си дарби. Склонни са да се забъркват в прекалено много начинания и да гонят едновременно излишно голям брой възможности. Ако само можеха да позабавят темпото и да се съсредоточат върху едно нещо, биха постигнали големи успехи. В противен случай успехът и богатството ще им убягнат. Ала с неизчерпаемата си способност да очароват, Мафдет рядко, по-скоро никога не ще останат без приятели.

Мафдет са със силно развито семейно чувство и дават мило и драго, за да са доволни близките им. Изключително предани на родителите си, самите те също са грижливи родители. Интересуват се с какво се занимават децата им и се грижат от нищо да не изпитват нужда. Често имат многобройно семейство.

Жената Мафдет е с добродушен, открит характер и се включва активно в множество дейности. Тя е великолепна домакиня и често има широк кръг от приятели. Добросъвестна е и проявява много вкус при обзавеждането на дома си. Стои като стена зад другите членове на семейството си и поради своя изобретателен, дружелюбен и упорит характер може да сполучи във всяка професия, с която се заеме.

През целия си дълъг и наситен с преживелици живот, Мафдет се сдобива с множество приятели и открива, че особено й допадат хора, родени под собствения й знак, както и Непри, Ихи, Хнум, Изида. Мафдет се разбира и с Гор, Маат, Птах, Мут и Себек, но за доста чувствителните Упес и Нун се оказва прекалено критична и пряма. Мафдет и Хонсу също трудно се разбират. Променливите настроения на Бену и неговата твърде независима природа я смущават.

Източник тук

Тест за наличието на Магии

Теми #египетска астрология #зодиакални знаци #магическата “Книга на мъртвите” #хороскопа човек