БИЖУТА

Хелиотроп – Невидимият Кървав камък

Хелиотроп – Невидимият Кървав камък

Хелиотроп, познат още като „кървав камък“ или „кръстовиден камък“.  Наименованието на този камък- минерален агрегат произлиза от гръцкото hḗlios -( „Слънце“) и в допълнение „кръстопът“.

Хелиотроп – магическият невидим камък

Според  Плиний Старши,  Хелиотроп е от групата минерали и кристали отразяващ светлината в духовен аспект. Плиний споменава първо, че магьосниците са използвали хелиотроп за да се превърнат в невидими. Албърт Велики описва хелиотропът като камъка на Вавилон, позовавайки се на магическите му свойства, които се приписват от най-древната античност. Хелиотропът се отличава също като „невидим камък“  в една от историите на Бокачо  в „Декамерон“  като лечебна магия в музикалната комедия .

Най-разпространената версия за Хелиотроп е, че извървявайки пътя осеян  със зелен яспис към Голгота, кръвта на Исус попадала върху земята. Така според древните легенди хелиотроп се превръща в символ на христовата кръв и  е  наречен – Кървавият камък. Хелиотроп е познат и под това име, навярно защото в древността цветът му е напомнял за отраженията от залязващото слънце. Очевидно названието „хелиотроп” произлиза от приликата с кръвта на червените точици.

Всъщност Хелиотроп е с матова тъмнозелена форма на халцедоновия кварц, с характерни червени петна. Зеленият цвят се дължи на наличието на частици хлорит или включени игли амфибол, а червените петна – на железен оксид. Цветът му варира и някои образци хелиотроп имат съвсем малко или никакви червени петна.

Хелиотроп – Целителни свойства

В Индия фино стритият хелиотроп се използва като лекарство и афродизиак. Около древните рецепти и апокрифи за хелиотроп витаят много митове.  Някога са вярвали, че той може да спира кръвоизливи само с едно докосване, както и да облекчава стомашни болки и болки в червата. За него се е твърдяло, че укрепва кръвопречистващите органи и подобрява кръвообращението.

Хелиотроп е енергиен препарат за почистване, пречистване на кръвта и детоксикация на черния дроб, бъбреците и далака. Хелиотроп от полза на всички богати кръвоносните органи и регулира притока на кръв.

Хелиотроп – Езотерични свойства

Кървавят  камък – Хелиотроп да се увеличи енергията и силата. Той премахва енергийните блокажи, които от своя страна, създава плавен и постоянен енергиен поток в цялото тяло. Хелиотроп може да помогне за подобряване на интуицията и творчеството, и може да се използва за борба с умората, раздразнителността и объркването. Добре е да се държи Хелиотроп на всяко място, което се нуждае от пречистване на енергията.

Много силен при заземяване на отрицателна енергия и прочистване на тялото, хелиотроп носи любов във всяка ситуация. Хелиотроп помага в подобряване на функциите на ума, внасянето на яснота и разбиране на субектите, които са били непознати.

Хелиотроп може да помогне за подобряване на интуицията и творчеството, и може да се използва за борба с умората, раздразнителността и объркването. Кървавият камък почиства по-ниски чакри и реорганизира на енергиите.

В случай, че желаете да ви се изготви индивидуална схема с определени минерали и кристали, може да се възползвате от услугите на Красимир Куртев. За повече информация: 0897 339585

Теми #кървав камък #кървавият камък #магически камък #минерали и кристали #невидим камък #невидимият #хелиотроп #хелиотропа #хелиотропът