Езотерика

ДУПКИТЕ В СИБИР – ЗЕМЯТА Е НЕДОВОЛНА ОТ ХОРАТА

ДУПКИТЕ В СИБИР – ЗЕМЯТА Е НЕДОВОЛНА ОТ ХОРАТА

Ударите срещу майката Земя са стотици хиляди, може би и милиони в продължение на хилядолетия. Защо и как, каква е причината? – Това е въпрос, който все повече и повече започва да тревожи човечеството и кара учени, и експерти – изследователи да заработят на пълни обороти.

След триото от мистериозни дупки зейнали в северната част на Сибир се заредиха много теории за произхода на кратерите, но учените все още проучват и се позовават единствено на хипотези.
В районът Ямал* – Северозападен Сибир, в средата на юли, пастири на елени изпадат в недоумение виждайки кратер, който е широк около 260 фута (80 метра), съобщава The Times Siberian. Този район е един от най-богатите на природен газ руски региони. Гигантската дупка е била открита край газовото находище Бованецки.
*(Ямал, чието име означава „Краят на Земята“ на местния ненецки език).

Една от теориите е, че това явление се основава на функцията „Пинго,“ голямо парче лед, което се намира под земята и може да създаде дупка върху земната повърхност, когато се топи-съобщава американското издание Morning Herald.

Има предположения, че тя може да се е образувала след подземна експлозия. Наличието на тъмна почва около нея, говори за действие на висока температура.

Експертите са убедени, че ще се намери научно обяснение за появата на дупката и че тя няма нищо общо с появилите се веднага твърдения, че причинена от НЛО обект, разбил се на Земята, пише „Сайбериан Таймс“. Говорител на местните власти отхвърли възможността кратерът да е причинен от метеорит, но подчерта, че е твърде рано да се каже какво е предизвикало появата на гигантската дупка. „Определено можем да кажем, че не е от метеорит. Все още обаче не разполагаме с подробности“, заяви говорителят.

Руският учен, Д-р Плеханов се основава на теорията, че въпросните дупки-кратери, най-вероятно са в резултат от „натрупването на прекомерен натиск“ под земята, поради променящите се температури в региона. Според него 80 на сто от кратерите се състоят от лед и липсват следи от експлозия. Това негово разкритие (хипотеза), елиминира възможността метеорит да ударил региона в Ямал.

Американски учени излизат с предположението, че появата на мистериозните кратери е свързано с глобалното затопляне. – „В предишните две години – 2012 и 2013, бяха сравнително горещи за Ямал, и може би това по някакъв начин е повлияло за образуването на кратера.“

Разбира се не липсват и мнения, а може би спекулации от типа – „пристигането на НЛО“. На тази теория за „извънземна интервенция“, д-р Плеханов отговаря: „Можем да кажем със сигурност, че под влиянието на вътрешни процеси е имало изхвърляне в замръзналата земя.“

Анна Курчатова е на мнение, че кратерът е образуван от смес на вода, сол и запалване на природен като подземна експлозия, в резултат на глобалното затопляне. Според изследователката, събрания газ под формата на лед може да се смеси с пясъка под земната повърхност, и след това да се смеси със сол. Според нея това би могло да се базира на ефекта от излитането на корковата тапа от бутилка шампанско, визирайки глобалното затопляне.

Според наблюденията на хората от полуостров Ямал загадъчните дупки в Сибир започнали да се оформят на 27 септември 2013 година. Те заявяват, че необичайните явления в този район не са рядкост, а изследователите не винаги успяват да дадат логично обяснение за тях.

Други учени основават в своите изследвания на американския военен проект HAARP. Лъчевият апарат изпраща радиовълни до горната граница на йоносферата на 100-350 км височина. Полученият ефект от загряването причинява смущения в електронната плътност, което от своя страна дава възможност на сигналите, идващи от сателити, да ретранслират йоносферата от разстояние.

Руският учен – изследовател, д-р Плеханов деликатно отвръща на по горе упоменатите хипотези: „Това може би „повторение на времето във времето“. Ако тази теория се потвърждава, ние можем да кажем, че сме свидетели на уникален естествен процес, който формира необичаен пейзаж на полуостров Ямал.“

В мистериозната надпревара се включват и други, които са категорични, че случилото се в Сибир е дело на НЛО.

Внимателно разгледах, прочитах и препрочитах почти всички публикации за събитието в медийното пространство. След като прочетох следното изявление от ИТАР-ТАСС:

„Според учените, най-често метеорити падат в Антарктида, според експертите, там са разпръснати около 700 хиляди. Най-голямото струпване на метеорити на ограничена зона на повърхността на Антарктида е открито през 1979 г., а през 1984 г. е открит най-старият известен метеорит / 4,6 милиарда години /. Най-големият метеорит, наречен Гоба, е паднал през 1920 г. в Намибия / 60 т /. Според статистиката, разрушителната сила има 1 на 100 хиляди метеорити.“

Това ме наведе на мисълта да използвам библейската геометрия (библейски код) за да сверя научните анализи, къде най-често е атакувана от метеорити нашата планета, в случая северната част – Антарктида. И се натъкнах на следният стих в библията:
„И ще дойдеш от мястото си, от последните страни на север, ти и много народи с тебе, всички всадници на коне, голямо множество, и много сила;“- Езекил 38 : 15

„Всадници на коне“ в превод означава огнени тела. На други места в библията са описани като „огън и жупел“.
В Откровение 9:17
„И конете във видението и яздещите на тях ми се видяха такива: те носеха като огнени, яцинтови и жупелни нагръдници; и главите на конете бяха като глави на лъвове, и от устата им излизаше огън, дим и жупел.“
И така през интервали стигнах до следното:
1. „от последните страни на север“ – Антарктида и районите в близост
2. „всадници на коне“ – огнените тела – метеорити
3. „голямо множество“ – над 700 хиляди метеорита според специалистите са паднали в северната част на Земята.
4. „и много сила“ – Тела с размери от 10 м. до 100 м. падат на всеки 10 години, докато тела с размери над 100 м. удрят Земята няколко пъти на хилядолетие. Кинетичната енергия на тяло с диаметър 10 м е еквивалентна на 50-100 килотона тротил, т.е., на няколко бомби от Хирошима. Кинетичната енергия на 100-метрово тяло съответства на взривната енергия на 100 мегатона тротил – величина, сравнима с енергията на най-голямата термоядрена бомба. Дъждовете на Слънцето падат със скорост 200 000 километра в час.

Четири елемента извадени от един библейски стих само, предават безценна информация.

Следва продължение […]
АМУЛЕТ ПРИЛИВНА ВЪЛНА – Океански яспис

Теми #дупките в Сибир #метеорити #планетата Земя #Ямал