Анализирай с Красимир Куртев

Виж твоят зороарийски тотем

Виж твоят зороарийски  тотем

Гепард (1926, 1958, 1990, 2022)

В тези години често има войни, разобличения. Тази година може да постави началото на движение в нова посока. Гепардът бяга бързо, мигновено усвоява големи пространства, умее да оцелява в екстремални условия. Гепардът винаги се стреми да предвиди всяка опасност, да пресметне всички ходове и изходи. Той обича да се сражава, но в някои случаи може да отстъпи, за да може след като събере сили, да нападне в гръб. Хората Гепарди са воинствени, агресивни, с неукротим нрав, безстрашни, коварни. Умеят да играят и преобръщат всичко. Човек с проявен тотем на Гепарда е честен човек, благороден борец, стегнат, жилав, гъвкав и грациозен като котка, но с много силен, твърд, пронизващ поглед.

Антитотемът прави човека страхлив, слаб, жалък, безразборен в контактите и връзките си.

……………………………………………………top

Паун (1927, 1959, 1991, 2023)

Това е година на съблазни, илюзии и игри, година на страшни измами. Злото през тази година се маскира, облича се в бели одежди и успява да измами хората. Човек с проявен тотем на Пауна е весел и многолик, неочакван, обича да играе различни роли, според обстоятелствата. Стреми се да разкрие максимално своя творчески потенциал и блести със своя многостранен талант. В него постоянно се разкриват все нови и нови черти, той никога не тъпче на едно място и не само, че не спира да изненадва околните, но и самият той не спира да се учудва. Не се вкопчва в имущество и други земни блага. Много често хората не обичат човека, роден в годината на Пауна, заради позьорството му, заради това, че прекалено много обича да се покаже и изяви. Той винаги има множество планове, понякога абсолютно безумни, които далеч не всички е способен да реализира в живота.

Неговият антитотем е човек сив, мрачен, затворен, злобен, посредствен.

……………………………………………………top

Лебед (1928, 1960, 1992, 2024)

Годината на Лебеда е свързана с духовното обединение на хората. През тази година не бива да се осквернява водата. Могат да се случват чудеса, в най-лошия случай – има прояви на алчност, измами, задкулисни интриги, обещания, които не се изпълняват. За човека с проявен тотем на Лебеда са характерни безкористност, гордост, вярност на високите идеали, склонност към самовглъбяване и медитация. Той не обръща никакво внимание на материалните блага. Затворен е в своя вътрешен свят и донякъде откъснат от външния, но крайно привързващ се към скъпите за него хора, изключително верен в любовта. Понеже се привързва силно, без близки хора около себе си страда много. Човекът с тотема на Лебеда е с дълга грациозна шия.

Антитотемът се проявява като непреодолима алчност, зацикляне върху материалните проблеми, лъжливост, невярност и ненадеждност.

……………………………………………………top

Рис / Славей (1929, 1961, 1993, 2025)

Годината на Риса е свързана с изпитания, неочаквани явления. Отварят ни се очите за истинските събития, промени, катастрофи. Понякога, когато хората заслужат това, е възможно да се прояви тотемът на Славея. В облика на хората с тотема на Риса има нещо котешко. Тяхното поведение е непредсказуемо. Ту са кротки и спокойни, ту внезапно проявяват злоба и ненавист. Около Риса винаги е безпорядък, разруха, но на другите това той не прощава. Хората с този тотем често пъти изглеждат невзрачни, отпуснати, но умеят мигновенно да се стегнат и мобилизират. Те са пълни с оптимизъм, препълнени са с идеи. Притежават пророчески дар. Хората с тотема на славея са с благородна осанка, красив звънтящ глас. Те са със строг нрав, но са миролюбиви, с чувство на собствено достойнство.

Ако човекът е плах, лицемер, страхлив, услужлив, аскетичен, дребнав и досаден – това говори за проява на антитотема.

……………………………………………………top

към страница 4

Теми #антитотем #бик #бобър #бухал #бяла мечка #врана #вълк #гепард #глиган #делфин #елен #змия #зороарийски тотем #календарният цикъл #камила #катерица #кон #костенурка #лебед #лисица #лопатар #магаре #мангуста #овен #орел #паун #паяк #петел #рис #рождената ти година #сврака #слон #сокол #таралеж #тотем #тотемът #щъркел #язовец
You cannot copy content of this page