Анализирай с Красимир Куртев

Твоето лице алармира, че

Твоето лице алармира, че

 

Твоето лице съобщава, че има здравословни проблеми. Китайската традиционна медицина разделя лицето на 5 отделни зони – брада, чело, нос, лява и съответно дясна буза.

Твоето лице алармира, че има здравословни проблеми

Предистория

Китайската медицина, позната като китайска традиционна медицина се заражда от 5-ти век преди Христа до 1-ви век след Христа. С появата на една ранна медицинска класика – книгата Хуангди, започва изучаването и прилагането на законите на живота и единството на човешкото тяло с природния свят. Тя също така обсъжда диагностицирането, предпазването и лекуването на конкретни болести базирайки се от алармирането на лицето.

В Темата днес ще ви обърна внимание върху, какво ни подсказва лицето за здравословното ни състояние.
В своята книга – „Лицето като огледало”, Джийн Хейнър описва, какво означават чертите по лицата ни, благодарение на науката физиогномика.

Рядко обръщаме внимание на подобни детайли по лицето, смятаме ги за дребни и не особено интересни. От всяка малка чертичка по лицето ни, всяка точица или бръчица по него могат да се разкрият хиляди неща включително и здравословното ни състояние в момента. Китайската медицина има интересни методи не само на проучване на заболяванията и откриването им, а и на лечението.

Китайските специалисти разделят лицето на 5 отделни зони – брада, чело, нос, лява и съответно дясна буза. Твърди се, че промяна във всяка една от тези зони по лицето означава различен здравословен проблем, който ако имате достатъчно знания, можете бързо да установите преди да се е развил.

Скриването на проблема чрез козметични намеси не е достатъчно – това, че останалите ще видят пъпката, която се е появила в някоя част от лицето, съвсем не е основания проблем.

Проучване на заболяванията и откриването им, а и на лечението

В китайската медицина всички тези 5 части от лицето, които отговарят и на различни елементи:

Лице: Челото – отговаря на елемент огън, Лявата буза – отговаря на елемент дърво, Дясната буза – отговаря на елемент метал, Нос – отговаря на елемент земя и Брада – отговаря на елемент вода.

Всяка зона от лицето отговаря за жизненоважни органи в нашия организъм.

Лице: Ушите – Те са много чувствителни зони, които имат пряко отношение към работата на бъбреците. Ако постоянно чувствате, че те „горят“, това може да означава, че организмът ви е подложен на силен стрес и е „препълнен“ с токсини. Пийте повече вода, преразгледайте съдържанието на ежедневното си меню и намалете алкохола, черния чай и кафето.

Лице: Бузите – Техният лош външен вид издава проблеми с дихателните органи. Спуканите капиляри и нездравословните червени петна могат да бъдат следствие от заболявания на дихателните пътища или от алергични реакции.

Лице: Очи и около очен контур – Очите са прозорци към света и към общото здравословно състояние на нашия организъм. Състоянието на кожата около тях отразява състоянието на работата на отделителната система. Тъмните кръгове под очите (могат да бъдат и наследствени), мрежата от дребни бръчки (познати като „пачи крак“) и отоците около очите говорят за сериозен недостиг на вода в организма. Тоест, организмът трудно се само почиства от токсини и се налага да му помогнете отвън.

Лице: Носът – Зачервеният нос е показател за повишено кръвно налягане. Или пък може да предупреждава за розацея в първи стадий. Зачервяването на зоната между носа и устните, появата на вертикални бръчки и на различни възпаления там може да са причинени от използване на червила и моливи за устни, съдържащи комедогенни (запушващи порите) съставки.

Лице: Шията – Не забравяйте да включите и шията в своята схема за грижа за кожата на лицето. Кожата в тази област е особено нежна и тънка, затова е много важно да я овлажнявате всеки ден и да я защитавате от вредното въздействие на слънчевите лъчи с подходящите слънце защитни продукти.

Лицето като цяло

Съответните елементи, на които отговарят частите на лицето, ни разкриват и различни проблеми. Всяка част от лицето ни отговаря за различни вътрешни органи – те са нещо като огледало на състоянието на организма ни. Ето и на какво съответстват 5-те части на лицето и съответно 5-те елемента, според китайската медицина и добре познатия в областта специалист д-р Маошинг Ни:

– Пъпки или някакви зачервявания по челото най-често означават проблеми с тънки черва, сърце, както и покоя на душата и ума. Ако сте от хората, които променят емоциите си често, вероятно имате вдлъбнатина между двете вежди. Променената пигментация на челото понякога говори за проблеми със сърцето или скорошна раздяла с близък, която е оставила трайна следа в съзнанието ви.

– Промени върху лявата буза доктор Мао свързва с черен дроб и жлъчния мехур. Ако имате червенина или спукан капиляр в областта по лицето, близо до носа, вероятно в черния ви дроб има натрупани доста токсини. Ако имате жълтеникаво петно или оттенък под лявото око, това може да ви подсказва, че имате проблеми с жлъчката. Изпъкналите вени или ситните обриви по лявата буза говорят за емоционално или физическо неразположение.

Пъпки по носа

– Ако имате някакви външни белези по дясната буза, това говори за проблеми с белия дроб и дебелото черво. Червен обрив или някаква малка екзема от тази страна на лицето говорят и за настинки.

– Видимите недостатъци по носа според китайската медицина говорят за проблеми с далак, стомах и панкреас. Понякога просто дребни пъпки и обриви или просто зачервяване, може да говори за преживян силен стрес.

– Относно брадата китайската медицина обяснява, че всякакви обриви по нея означават проблем с хормоналната, пикочната система или с бъбреците. Ако имате честа поява на пъпки по брадата, това може да говори за хормонален дисбаланс. Често подобни обриви на брадичката се появяват при проблеми – съответно при жените с менструацията и при мъжете с простатата.

Много от посочените симптоми и заболявания на лицето се третират чрез минерали и кристали, това също е залегнала в китайската медицина. В тази публикация нямам за цел да призовавам към само лечение, целта е образователна. Като човек занимаващ се 18 години бих могъл да дам съвети, как да третирате кожата на лицето. Преди това обаче се обърнете към личният си лекар.

Ето и моите координати: 0897 339585

Благодаря, че прочетохте този материал!

С уважение – Красимир Куртев


Тест за наличието на Магии

Теми #акне #брадичка #бузи #зачервяване #китайска медицина #кожа #лице #лицето съобщава #нос #очи #уши #хормонален дисбаланс #шия