Езотерика

Тайната символика на ключовете

Тайната символика на ключовете

Тайната символика – Ключът представлява тайнство, символизира власт чрез която може да се разкрие даден проблем  или решение.  В този контекст, пътят към просветление и откровение.

Строеж на тайнствения ключ

В Кабала се използват думите като обекти, врата, прозорец, маса, ключ и други. Всеки един обект има своята символика – строеж на непознатото. В тази публикация ще се спра върху строежа на ключа наречен тайнството.

Ключът наподобява „Дървото та живота“.  Като строеж ключът е изграден от:

  • Корона, изградена от видимите за творението око клони и листа. Всеки клон и всяко листо са множество от различни послания. Макар и видими, те трябва да бъдат разтълкувани и ясни за притежателят на ключа.
  • Стебло, колкото видимо, толкова и загадъчно. Творението човек вижда абразивната кора, но не може да разчете резките, елементите по стеблото. Самото стебло се явява пътят от видимото към невидимото.
  • Корени, невидими за човешкото око. Техния брой и начин на разклонения представляват тайнственият код чрез който се разкрива портата на познанието, за даден проблем в светски и духовен аспект.

Ключът е  разширение, символизиращо знание и достъп до самото него. Този достъп на познанието ни дава стойностни отговори за разрешаване на наши проблеми и взимане на правилни решения.

Притежаването на ключ  е средство за отключване  на  успехите  в нашите начинания, просперитет в работата, щастие в домът, мир и покой като цяло. Ключът е инструмент за разбиране, положителна величина и най-често се проявява като символ на знанието.

Тайнството на ключа е в неговата двойна функция на „отключване“ и „заключване“. За „отключването“  споменах  по горе. Относно „заключването“ ключа е ефективен инструмент, който ни гарантира сигурност. Запазване  тайните на личният живот и ни гарантира предпазване от материално и духовно ограбване.

Всички изброени функции на ключът го прави безценен амулет. Ключа като амулет следва да бъде изработен от злато и сребро. Златото и среброто отключват своята  властта си за предпазят притежателя  от всякакви опити за навлизане в личното пространство.

Всяко дърво дава плод, при кабала бижутата тези плодове са вградените скъпоценни камъни – гранат, рубин, хризолит, сапфир, изумруд и диамант.

Представям ви уникални ръчно изработени висулки – ключ:

Пенданти(висулки или колиета) „Ключът на изобилието” – сребро и злато, „Ключът на Уриел“ от злато и сребро, Ключ за просперитет, злато и сребро с хризоберил, Кабала пендант „Ключ Просперитет“ злато, сребро, хризоберил,  Кабала колие „Tikun Hava” ключ.  Всички тези уникални бижута бихте могли да ги разгледате в сайта на Кабала бижута.

Красимир Куртев

 

Теми #дървото на живота #кабала #ключ #символики #тайните