Астрология

МЕРКУРИЙ – ОПРАВДАНИЕТО

МЕРКУРИЙ – ОПРАВДАНИЕТО

Меркурий в ретроград – Хаос или време за размисъл?  

Красимир Куртев: Спрете да се оправдавате с ретроградния Меркурий!… Протичат божествени процеси, сиреч обвинявате Бог…

Някои обвиняват Меркурий ретрограден за целия хаос, който се случва в живота им. Като езотеричен анализатор бих казал – Уви, абсолютна заблуда! Това обаче е подходящ момент да се отпуснете и да прегледате към какво влагате енергията си.

Например, ако семейството и вярата са важни за вас, влагате ли достатъчно енергия в тях или сте се пренасилили в други области като кариерата или хобито си? Загубата на баланс между различните части от живота ви може да причини страдание на всички тях, така че осъзнаването на връзките помежду им – особено по време на ретрограден Меркурий – може да ви помогне да поддържате или поне по-добре да разберете как работи този баланс.

Първият период на ретроградно движение на Меркурий през 2021 г. продължава от 30 януари до 21 февруари. Според вековната практика на астрологията, всички ние сме повлияни от ефекта на Меркурий в ретроградна форма.

Какво точно означава обаче за всеки от нас?

Три пъти в годината планетата Меркурий изглежда пътува назад по небето. Ние наричаме тези периоди времената, когато Меркурий е в очевидно ретроградно движение, или просто „Меркурий ретрограден“. Помислете за не подадени любовни писма, гафове по имейл и размити планове за пътуване! Това е отлично време за размисъл върху миналото и се казва, че през тези периоди интуицията е висока (изострена). Съвпаденията могат да бъдат извънредни.

През 2021 г. Меркурий ще бъде в очевидно ретроградно движение през следващите периоди от дати:

 

     30 януари до 21 февруари

     29 май до 22 юни

     27 септември до 23 октомври

Трябваме ли да изпитваме страх и какво да правим при това движение в ретроград на Меркурий?

Планетата Меркурий управлява комуникацията във всички форми – слушане, писане, четене, говорене и т.н., както и дейности, тясно свързани с комуникацията, като преговори и договори. Той също така регулира пътуванията, автомобилите, корабоплаването и пощата.

Така че, когато Меркурий е ретрограден, опитайте се да останете гъвкави, търпеливи и разбиращи, позволете допълнително време за пътуване и избягвайте да подписвате нови договори, в които не сте сигурни. Проверете отново вашите имейл отговори и се регистрирайте с резервации, преди да предприемете това пътуване.

Прегледайте проектите и плановете по това време, но изчакайте, докато Меркурий отново стане директен, за да вземете окончателни решения. Не можете да спрете живота си, но планирайте предварително, имайте резервни планове и бъдете подготвени за по-кратките ситуации и грешни комуникации на хората.

Всъщност, какво е ретроградно движение?

Астрономическото обяснение за ретроградно движение започва с разбирането, че планетите в нашата Слънчева система обикалят около Слънцето на различни разстояния и скорости. Докато Земята обикаля около Слънцето, можем да наблюдаваме другите планети, които се движат по нашето небе, следвайки своите собствени пътеки.

Понякога може да изглежда (от наша гледна точка), че някоя планета внезапно е сменила посоките и е започнала да се движи в обратна посока по небето. Това, разбира се, е илюзия, причинена от положението на Земята спрямо това на планетата, тъй като планета в орбита винаги пътува в една зададена посока и не може внезапно да обърне курса. Ето защо наричаме явлението очевидно ретроградно движение, тъй като изглежда само, че планетата се движи назад („ретроградно движение“).

 

Публикувано в Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев – Doctor Honoris Causa.

Теми #карсимир куртев #меркурий #ретрограден Меркурий