Анализирай с Красимир Куртев

Камъкът Шива Лингам – Просветление и духовна трансформация

Камъкът Шива Лингам  – Просветление и духовна трансформация

 

В индийската култура формата на този яйцеподобен камък  – Шива Лингам представлява мъжкия аспект на творението, а моделите на камъка символизират женския аспект.  Заедно с енергичният тон на Шива Лингам  е комбинация от тяло и душа.

Камакът е  комбинация от мъжки и женски елементи за активиране на енергията  кундалини, издигаща се от основата на гръбнака, активирайки  на всички чакри отвеждайки до просветлението.  Шива лингам се смята за камък на просветление и духовна трансформация.

 

Шива Лингам – камък превърнат в лечебна икона

Камакът Шива Лингам е естествено оформен яйцевиден камък,съставен от микрокристален кварц като всеки камък е уникален.

Този свещен за индусите речен камък може да се открие на едно единствено място  – Река Нармада, приток на река  Ганг, намираща се в централната западна част на Индия. Това е едно от седемте свещени места в Индия. Находището е достъпно само по време на сухия период, когато  камъните се събират от речното корито.

Шива Лингам камака е символ почитан от индусите като камък на плодородието, земно изображение на бог Шива.  Лингам е свещено санскритската дума за фалос.

Яйцевидната форма се счита за фалически символ на мощта на Шива (Бог на Сътворението, мъжката градивна енергия), динамичен израз и знания. Формата олицетворява мъжката енергия, а червените зони по камъните или Yoni изобразяват женската енергия, мъдрост и интуиция. В Тантра Шива Лингам обединява женското и мъжкото в хармоничен баланс.

Камъкът Шива Лингам представлява равновесие на душата, която се поддържа в равновесие с Вселената.  Този свещен камък се отнася до сърдечната чакра представлява хармонията и равновесието на душата, която се поддържа в сърцата на всички нас.

Когато се държи в ръка Шива Лингам носи общо чувство на спокойствие и благополучие.

Шива Лингам камъка резонира с енергиите на всички елементи – Земя, Огън, Вода, Въздух и Камък.

Камакът Шива Лингам е приложим за:

– Зареждане на цялата чакра система;

– Активиране на кундалини енергии;

– Увеличаване на жизнеността на организма;

– Подобряване на вътрешната трансформация;

– Преосмисляне на стария и стимулиране за започване на нов живот;

Лечителите използват Шива Лингам за лечение на импотентност, безплодие,както и подсилване и баланс на целия организъм.

АМУЛЕТ КВАДРАТЪТ НА ПИТАГОР – Тигрово око Южна Африка

Теми #божествените минерали и кристали #духовна трансформация #енергия на кундалини #жизненост #кристал #минерали #Просветление #шива лингам