Анализирай с Красимир Куртев

Човек е зависим от звездите

Човек е зависим от звездите

Човек е зависим от звездите, той е проявление на Космоса, една микро вселена.  Човек е зависим от Луната, от Слънцето и от всички планети. Бих казал удивено, едно Велико Творение. В душевен аспект като характер се дели на систематичен ли е или еклектичен:

Систематичен – значи в себе си има организиращ принцип/принципи: нещо, което го движи (или по-точно задвижва) и съществува на фундаментално равнище като свързаност с битието. Това може да бъде „духът“, „идея“, „априорното“.

Еклектичен – тогава би представлявал произволен (в този смисъл уникален) сбор в някакви пропорции от генетична наследственост, жизнено световни модификации, ефекти на социализацията, онтогенетично натрупване. „Произволен“, тъй като изглежда, че чистата случайност задава-задвижва „мощността“ (израз на Кантор в Теорията за множествата) на тези редове.

Ако си ги представим наистина като редове, с начална точка в момента на раждането, то картината става доста, математическа картина в, която всеки ред нараства с уникално натрупване, което зависи от случайността (дори в привидно детерминирания ред на генетичната наследственост, тъй като тя може да се потиска или разгръща в доста широки граници).

Характерът това е причината, следствие от първо причината. Коя е тази първо причина? Разбира се отражението на планетите в нас. Древният лечител Парацелз че: “човек зависи от звездите, защото има собствено звездно тяло“. Планетите съответстват на всеки орган, нека проследим:

• Слънце – съответства на сърцето, система на кръвообращението, гърба, дясно око у мъжа, ляво око у жената, кора на главния мозък, цялата дясна страна на тялото, обща жизненост, центъра на психическа енергия.

• Луна – съответства на стомаха, вегетативната нервна система, подкорието, инстинктивен живот, дясно око на жената, ляво око на мъжа, лимфатичната система, половите органи и гърди у жената, матка, менструацията, течностите в тялото – сълзи, обмяна на сокове, ставни течности, процеси на асимилация и дисимилация, храносмилането, мастни отлагания, раждане, оплождане, бременност.

• Меркурий – съответства на нервната система и връзката и с периферията, мозък /като център на мислене/, координация на движенията, двигателни функции, памет, органи на говора – език, уста, ръце, китки, бели дробове, дихателните пътища, пръсти на ръцете.

• Венера – съответства на системата на жлезите с вътрешна секреция и хормоните, мастна и захарна обмяна, щитовидната жлеза, хипофиза, венозна кръв, левкоцити, бъбреци, кръст, шия, врат, кожа, коса, полови органи, женските гърди, яйчници, семе и сокове.

• Марс – съответства на мускулната система, жлъчка, лице, полови органи у мъжа, потентност, фибри на кръвта, кръвоносни съдове, възпалителни заболявания, инфекции, треска, производство на адреналин,

• Юпитер – съответства на артериалната кръв, левкоцити, черен дроб, имунна функция, бедра, храносмилателни процеси, мастни отлагания, всички хипер-процеси в организма.

• Сатурн – съответства на костната система, гръбначен мозък, зъби, колена, органи на слуха, далак, жлъчка, ставни връзки, хрущяли, всички хипопроцеси, вкостеняване, образувания на камъни, тромбоцитите, наследственост, стареенето.

• Уран – съответства на централната нервна система, нервната сила, висша нервна дейност, двигателни процеси – независими от волята – пулс, перисталтика, кръвен отток, кръвообращение, аура, прасец

• Нептун – съответства на главен мозък – връзка с подкорието, очи, крака и пръсти на краката, всички жлези у човека, свръхсетивният – алергии,

• Плутон – ядрените реакции в клетката, клетъчен метаболизъм, доброкачествените и злокачествените клетъчни изменения, генетичната наследственост, половите органи и възпроизводство, чудодейни способности за изцеление.

• Хирон – съответства на хомеостазата, ендокринната система чрез над бъбречните жлези, неврохормони, имунитет,
• Прозерпина – съответства на биохимичните процеси, имунна система, плазмена кръв, регенериращи тъкани, венерически болести, Спин.

• Лунни възли – силен индикатор на заболявания, кармични и хронични заболявания при съвпада с дадена планета.
Анета Николова пише, че влиянията на електромагнитните полета на Слънцето, Луната и другите планети, преминаващи през тялото на новороденото в момента на раждането, установяват и определят за цял живот разположението на електроните и протоните в атомите на човешкото тяло, кръв и кости.

По отношение на здравето и жизнеността на човек от най-голямо значение е неговото единство и връзка с Космоса, с Божественото начало. Ако духът на човека го тегли към Божественото, ако той знае и се старае да съблюдава законите на етиката и морала, а когато сгреши – се разкайва и моли за прошка, като се старае да не повтаря грешките си, то неговият дух ще е в унисон с душата му и няма да се налага физическото му тяло да изкупва вина.
И все пак, съществуват кармични болести, които са много сериозни и няма как да се избегнат. Могат само да се приемът със смирение пред Божия промисъл, и с търсене на връзка с Божественото начало, за смекчаване донякъде на кармично заложеното.

Най-ефективният начин за пречистване и смекчаване на нашата негативна карма, която сме натрупали, е постоянният и непрекъснат стремеж към духовно усъвършенстване.
Медицинската астрология помага да се предвиди заложения болестен потенциал на човека, да предупреди за възникването и отключването на болестта в даден период от време, когато според хороскопа това е най-вероятно да стане.

Медицинската астрология помага и при медицински интервенции, както и способства да се прогнозира развитието на дадено заболяване.
Тя може и трябва да стане пръв помощник на лекаря.

За това би следвало да знаете, кой пръст на коя планета отговаря, тоест са тясно свързани:
Малък пръст – Меркурий
Безименен – Слънце
Среден – Сатурн
Показалец – Юпитер
Палец – Венера

В зависимост от състоянието на даден индивид, неговата идентичност, съдбовни очертания се отчита чрез аритмантиката се изгражда кристална матрица даваща данни за кристалната му решетка. След което се отчитат планетарните символи и тяхното съответствие с минерали и кристали. И едва накрая се прави анализ. В смисъл , какъв минерал е необходим за даден човек и на кой пръст да го носи.

В случай, че желаете да узнаете, на кой ваш пръст е необходимо да поставите дадено бижу, моля нека да установим контакт: Красимир Куртев 0897 339585 и 0887 392139

 

Пример : Мариела Станчева – по баща, родена на 23. 06.1989 година, кръвна група А+ , родена в 23:45 часът в гр. …… . Нейната матрица отчита – наличие на проблеми с , храносмилателни процеси, мастни отлагания, всички хипер процеси в организма. От това следва да носи сребърен пръстен на показалецът с Цитрин, както и да има още 4 минерала в близост до себе си.

 

 

 

Използвана литература:
1. Иван Антонов – „Астрология“
2. Лариса Назарова – „Медицинска астрология“
3.Чандра Лал Сингх – „Основите на древната астрологическа традиция“
4. Анета Николова – Магистър психолог и астролог 

Теми #астрология #звездите #кармични болести #луната #орган #планети #случайността #слънцето #съответствие #човек