Анализирай с Красимир Куртев

Виж твоят зороарийски тотем

Виж твоят зороарийски  тотем

Щъркел (1910, 1942, 1974, 2008)

Щъркелите са странници, но те са много привързани към близки и роднини. Независимо от това, че са склонни да се местят, те все едно ще се връщат в дома си. Човек с тотема на Щъркела е мълчалив самотник, обича само веднъж. Той разчита не само на своите сили. Пред хората върху Щъркела лежи печата на меланхолията или непризнанието, понякога им е трудно да се впишат в обществото. Висшата харизма на тази година е прозрението, далеч зад пределите на това, което на останалите хора е позволено да узнаят. Външният вид на човека с тотема на Щъркела се отличава с обща слабост, замисленост, той има малко издължено лице и дълги крака.

Антитотемът му се проявява с витиевата, изпълнена с паразити реч, нарушаване на координацията на движенията, любов към изобилие и пренебрежение към родния дом, към своите възпитаници, в навика да сее раздори и дразги. Такъв човек е най-често с къси крака, кожа с брадавици, отпуснато лице.

……………………………………………………top

Паяк (1911, 1943, 1975, 2007)

Паякът е един от символите на Абсолюта. Неговите осем крака символизират осемте посоки на света, паяжината служи за символ на мирозданието. Годината на Паяка е година за постигане на хармония и висш смисъл. Хората с тотема на Паяка се проявяват като скромни и тихи. Харесва им да създават някакви обединения, сякаш тъкат своята паяжина. Тотемът на Паяка е свързан с познанието, знанието, унищожаващо Тъмнината, побеждаващо незнанието. Паякът е целеустремен, сръчен, чувствителен, със “златни” ръце. Такъв човек би трябвало да има дълги ръце, сръчни пръсти, да работи добре с ръцете си-да шие, плете, бродира, сглобява. Паякът се проявява тихо, скромно, незабележимо излиза от сянката. Той е схватлив и интелигентен, може да пресече всякакви опити на враговете да се обединят срещу него. Често тези хора са неформалните лидери.

Човек с проявени черти на антитотема се държи предизвикателно, “вързан е в ръцете”, изразходва силите си да разедини хората или да оплете някой в мрежата си.

……………………………………………………top

Змия (Смок) (1912, 1944, 1976, 2008)

Годината се намира под покровителството на Апам-Напат, божество на бурните небесни потоци, на земните и подземни води. Висшата харизма на тази година е изчистване на кармата, овладяване на великите тайни на световната хармония. Змията, откъсваща опашката си, символ на тази година напомня за това, че всичко се връща на мястото си. Годината е свързана с кармичното възмездие. През тази година често пъти се повтаря започнатото някога, отдавна. Тотемът на тази година дава на човека промяна, гъвкавост, мистически настроен ум, интуиция. Смокът е предан и верен. За него тайното и скритото винаги е по-важно от външното и явното. Човекът с проявен тотем на Змия е слаб, гъвкав, подвижен, приказва малко. Той има дълбоко разположени очи и умение да гледа втренчено, без да отклонява погледа си.

Проявата на антитотема е разхвърлян човек, с шарещи, малко кривогледи очи.

……………………………………………………top

Бобър (1913, 1945, 1977, 2009)

Това е година на красотата и хармонията, любовта, побеждаваща ненавистта. Година за законотворчество. Тотемът на годината, Бобърът е свещено животно на Адвисура-Анахита, Владетелката на небесните води, богинята на природата. Характерните черти на Бобъра са трудолюбие, педантичност, усърдие, гостоприемство, твърдост на убежденията. Такъв човек винаги се придържа към ритуала и подрежда своя свят в пълно съответствие с устройството на небесния свят, тоест, красиво и солидно. Той никога не унива, непрекъснато нещо благоустройва, възстановява или ремонтира, майстори нещо с ръцете си. Човек с проявен тотем на Бобъра е обикновено с набито тяло, с обемни бедра. Той обича семейството си, държи на него и има няколко деца.

Антитотемът прави човека немарлив, такъв човек не държи на семейните ангажименти, отказва се от собствените си деца и лесно променя жизнените си ориентири.

……………………………………………………top

към страница 8

Теми #антитотем #бик #бобър #бухал #бяла мечка #врана #вълк #гепард #глиган #делфин #елен #змия #зороарийски тотем #календарният цикъл #камила #катерица #кон #костенурка #лебед #лисица #лопатар #магаре #мангуста #овен #орел #паун #паяк #петел #рис #рождената ти година #сврака #слон #сокол #таралеж #тотем #тотемът #щъркел #язовец
You cannot copy content of this page