Анализирай с Красимир Куртев

Виж твоят зороарийски тотем

Виж твоят зороарийски  тотем

Елен (1906, 1938, 1970, 2002)

Еленът е символ на възход и знак за висша сила. Хората от тази година имат дарба да виждат злото, за го правят очевидно за всички и да поставят прегради пред всички зловредни дела. Тотемът на Елена предполага стремителност и гордост, усещане за своята изборност и известна самота и неудовлетвореност от това, което е вече постигнато, желание да се създава нещо ново и да се повеждат другите. Колкото по-малко той започне да се съмнява и оглежда, толкова по-добре. Добър знак е, ако такъв човек е жилав, дългокрак и в никакъв случай бъбрив.

Антитотемът е пъпчивата Жаба. Ако човек става безобразно дебел, оплешивял, хлъзгав, а кожата му се покрива с брадавици, значи той е антитотем. Той потиска другите, вечно е недоволен от нещо, нагъл, надменен, обича да си приписва чужди заслуги и жадува за власт.

……………………………………………………top

Овен (1907, 1939, 1971, 2003)

Децата, родени през тази година, се намират под особения контрол на преселилите се в друг свят техни предци. Семейството за тях е свято и ненакърнимо. Хората с тотем на Овена не си представят себе си извън родовите, семейните или националните традиции. За тях най-важното е да приобщят по-големи маси хора в работата си, но вътре те са спокойни и послушни. Без енергията на колектива, те са жалки овни. Нуждаят се от ръководство, за да вървят по правилния път. Те трябва да бъдат свързани със земята, да сеят разумното, доброто, вечното. Хората от тази година не са нито дебели, нито слаби, те са с чупливи или къдрави коси, очите са с малко кос разрез, а зъбите са леко издадени напред.

Антитотемът е човек без корени, без традиции, оскверняващ своя род и предци, мародер, космополит, възприемащ всичко по-лошо, което е в рода му. Той смята, че наоколо всички са стадо овце и само той е достоен за почит.

……………………………………………………top

Мангуста (1908, 1940, 1972, 2004)

Човек, роден през тази година, е длъжен постоянно да поддържа висшето творческо начало в самия себе си и в околните хора. Той се нуждае да бъде ловък, адаптивен, готов във всеки един момент да влезе в борба със злото и да унищожи всяка гадост. Висшата харизма, свързана с тази година, е вечният живот, побеждаващ смъртта. Хората, свързани с този тотем са пластични и стройни, нежни и пъргави. Мангустът е символ на постоянство, вярност, бързина, умение мигновено да се ориентира във всяка една ситуация.

Хората, свързани с този тотем, трябва да умеят бързо да реагират на всякакви промени, да бъдат неочакани и непредсказуеми в своето поведение, но задължително много откровени. Благоприятен признак е, ако те имат слаби и подвижни ръце и крака, а движенията им напомнят танц.

Ако обаче човекът Мангуст е твърдоглав, безпомощен и непохватен, в добавка лъжлив и коварен, значи в него са започнали да избиват чертите на антитотетма.

……………………………………………………top

Вълк (1909, 1941, 1973, 2005)

Това е активен човек, който обича да се бори в екстремални условия, без да се бои от опасности, човек на честта, пътешественик, който трудно остава на едно място. Покровител на годината на Вълка е Раман, божеството на стихийните природни сили, свързано с кръговрата на живота във вселената. Раман дарява на човека, достоен за това, силата на вулкана и огъня на могъществото, позволяващ му да се впише в мощните ритми на стихийните сили и да се издигне на гребена на гигантската вълна. Това е харизмата на победата над силите на природните стихии, възможност да се оцелее в екстремални условия. Смята се за благоприятен показател, ако човекът от тази година има плътна, набита, атлетична фигура и мощна шия.

Антитотемът е свързан с потребността да се руши и отхвърля всичко наоколо и нагло да се подиграва над околните, при това този човек ще има огромни сили, но вероятно ще се окаже изключително страхлив и озлобен, затова и отхвърлен от всички.

……………………………………………………top

към страница 7

Теми #антитотем #бик #бобър #бухал #бяла мечка #врана #вълк #гепард #глиган #делфин #елен #змия #зороарийски тотем #календарният цикъл #камила #катерица #кон #костенурка #лебед #лисица #лопатар #магаре #мангуста #овен #орел #паун #паяк #петел #рис #рождената ти година #сврака #слон #сокол #таралеж #тотем #тотемът #щъркел #язовец
You cannot copy content of this page