Анализирай с Красимир Куртев

Виж твоят зороарийски тотем

Виж твоят зороарийски  тотем

Таралеж (1922, 1954, 1986, 2018)

Това е година на благодат, непредсказуемост и освобождаване. През тази година са възможни неочаквани явления, често тълкувани като знамения и космически предупреждения. Таралежът с бодлите си пробива света на Злото и или го побеждава, или предизвиква сътресения. Човек с тотема на Таралежа силно напомня домашен дух от народните приказки – същия такъв непредсказуем, бодлив, външно малко несериозен, дори суетлив. Като правило, има голяма глава, бухнали коси с остър косъм, заострен нос и доста гъгнив глас. Такива хора притежават великолепна памет, особено зрителна, но са доста дребнави и обичат да се “хващат” за дреболии, ровейки се в подробностите. Като приятели са много верни.

Антитотемът им се проявява, когато човек започва да не подбира връзки и контакти, външно изглежда пригладен и зализан, охотно се примирява с лъжата и предава приятелите си. Той е страхлив, пакостлив, обича да съкрушава и при това се чувства абсолютно безнаказан.

……………………………………………………top

Лопатар (1923, 1955, 1987, 2019)

Годината е свързана с търсене на висшия смисъл, с хармонията, красотата, с изявата на майчинското начало. Годината на Лопатара е година за проверка на съвестта на човека. Хората с този тотем се отличават с грациозност, изящна фигура, лека походка, аристократизъм и изтънчени маниери. Те се разпознават лесно по божествено прекрасните им, леко премрежени очи. Те са романтични по природа, артистични, капризни, с изострена чувствителност, неспокойни и тревожни. Обикновено се изявяват ярко в изкуството. Понякога не им достига здрав разум и допускат непоправими грешки.

Антитотемът им е свързан с грубост, голям рационализъм и малкоподвижен начин на живот. Такива хора злословят, имат къси дебели крака и подпухнало лице. Въпреки това обичат да се гиздят с красиви дрехи, които само подчертават тяхната уродливост. Влиянието на антитотема особено силно се забелязва върху жените, родени в годината на елена Лопатар.

……………………………………………………top

Слон (1924, 1956, 1988, 2020)

С тази година се свързва една особена стабилност, устойчивост, сериозност. Начинанията, започнати през тази година имат дългосрочни последствия. Човек с проявен тотем на Слона има едро, масивно тяло и също такива крака, дълъг нос и къси уши. Слонът е уравновесен и е трудно да бъде изваден от равновесие, но ако това се случи, не е лесно да бъде спрян. Притежава гигантска сила. Макар и консервативен по природа, той е способен да разруши всякакви препятствия, ако вижда, че това е необходимо. Слонът е пазител на традициите, устоите, домашното огнище, глава на семейството и негова опора. Той е бавен, но много упорит, цени сътрудничеството с други хора. Независимо от своята могъща външност, Слонът е мнителен, подозрителен и дребнав, не се доверява дори на самия себе си, поради което пропуска доста хубави възможности. Живее дълго и в повечето случаи съумява да направи нещо голямо в живота си.

При проявяване на антитотема човекът е болнав, суетлив, нестабилен, бъбрив и лъжлив, ненадежден в семейството.

……………………………………………………top

Кон (1925, 1957, 1989, 2021)

За разлика от своенравния, егоистичен кон от източния хороскоп, Конят от зороастрийския календар е олицетворение на издръжливост и справедливост. Тази година е свързана с клетва и договор, с възмездие за Несправедливостта. Човек с ярко изразен тотем на Коня е ковач на своето щастие. Той е честен и храбър, обича природата и простора, пътешествията и заниманията със спорт. Застанал на стража на реда и справедливостта, може да смачка всеки, който се опитва да наруши някаква формалност. Но в стремежа си да постигне своето, може да тръгне срещу обществото. Конят проявява силата си само сред масите. Има хубава фигура с атлетично тяло, горда осанка, големи зъби, остра, твърда коса и големи красиви очи.

Ако човекът, роден в годината на Коня, е неангажиран, непохватен, страхлив, ако при това има криви, слаби крака и гнили зъби, значи в него се проявяват чертите на антитотема му.

……………………………………………………top

към страница 3

Теми #антитотем #бик #бобър #бухал #бяла мечка #врана #вълк #гепард #глиган #делфин #елен #змия #зороарийски тотем #календарният цикъл #камила #катерица #кон #костенурка #лебед #лисица #лопатар #магаре #мангуста #овен #орел #паун #паяк #петел #рис #рождената ти година #сврака #слон #сокол #таралеж #тотем #тотемът #щъркел #язовец
You cannot copy content of this page