Анализирай с Красимир Куртев

2020 година – Заплашена ли е планетата

2020 година – Заплашена ли е планетата

 

Какво ни очаква през 2020 година?

–        През новата година започват три нови планетарни цикъла. Наричате ги Голямата трансформация.  Може ли да очакваме сериозни трансформации в световен мащаб? И ако да – какви?

Базирайки се на вселенският принцип „Каквото е долу, такова е и горе, каквото е горе, такова е и долу“, може да се каже, че всички планети ще влияят върху планета Земя и респективно действията, които се извършват върху планетата Земя, ще се отразят върху всички останали планети. Това води до съответните трансформации.

 

На всеки 34-38 години, Сатурн се явява планетата на властта, структурирането и отговорността, докато Плутон трансформира всичко, с което влиза в контакт, социални контакти, контакти от личен характер и т.н. Или двете планети заедно представляват структурирани промени в нашия живот като цяло. Това, съответно може да доведе до икономически катаклизми, климатични промени, природни бедствия, резки промени в отношенията между държавите.

 

Хората, които са злоупотребили с властта си, ще се сблъскат с последствията на въпросната Голяма трансформация. Всъщност тези промени са започнали от 2012 г., Изтокът побеждава Западът и до 2034 г. азиатските държави ще завладеят над 95 % от пазарният дял като цяло. Русия ще засили своето статукво, САЩ също, което ще рече, че Европа ще бъде поставена като в менгеме.

 

–        Астролозите свързват съвпадението на Сатурн и Плутон със събития, променили живота на цели поколения. Можем ли да очакваме и сега такива?

 

Сатурно-Плутоновата  връзка може да се разглежда като  „Глобалното завръщане на Сатурн “ от кармична природа, което се отнася за целия свят. Всъщност, това не е ново явление, началото е поставено  на 22-ри декември 2018 година, кулминацията предстои на 12-ти януари 2020 година и краят ѝ настъпва през 31-ви януари 2021 година. Следващото тройно съединение е през периода от 2053 до 2054 година – (15 юни 2053г.,10 юли 2053г.,2 февруари 2054г.).

 

Богът Сатурн е римският еквивалент на гръцкия бог Кронос (Κρόνος). Сатурн представлява ограничения и време. Бидейки едновременно небесния „инженер” и хронограф, Сатурн има функцията да измерва времето. Плутон е енакторът (поставянето на нов устав или въвеждането на вселенски закон, или нов такъв) на кармата. Богът Плутон (неговият гръцки еквивалент е Хадес) управлява Подземния свят, митологичното място, дълбоко в Земята, където никоя светлина не може да проникне, тя е толкова плътна, че никой смъртен човек не може да достигне своите дълбочини. Явлението „Тройната връзка“ е основен фактор за световните раздори – войни.

 

Първият „удар“ от близкото минало е 1914 – 1915 година, първата световна война и прекрояване на световната карта след това, появата на тройната връзка през 1947 година хвърляне на атомните бомби над Япония. Тоест все потресаващи конфликти от военен характер. Днес, имаме също наличие на войни, ала в икономически план.

 

Анализите ми отчитат разпад на Е.С. или най-малкото радикални промени в него. Силни напрежения на Балканите,  като Турция ще се превърне в доминантна, сиреч много важни събития ще зависят от източната ни съседка. Колкото до България, абсолютна икономическа зависимост и колонизация на всичките ни земни ресурси за съжаление. Вкратце на библейски език – Пълна власт на Звярът: „И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;“ – Откровение (13 :16).

 

–        В нумерологичен план двойките на годината, които са символ на изграждане и ново начало застават срещу четворката, която пък е символ на статуквото и страха от промяна. До какво ще доведе този сблъсък?

 

Числото 4 поражда т.нар. тетрафобия (страх). За някои това звучи като суеверие, но всъщност четворката е символ на божествен процес, процес на прочистване, на промяна, на чистилище като цяло. След като свържем тези две дефиниции „страх“ и „процес“, четворката придобива друг облик, т.е. стрес от навлизащото ново. 2020 г. е с вибрация 4, която дава скрито послание за навлизането на нов период от време, който ще предизвика масов стрес.

 

Принципно числото 4 е символ на трудности и предизвикателства, на нетолерантност и незачитане, манипулация и власт. Като цяло, числото 4 е израз на промени, имаме 4 сезона, които целогодишно се променят, също така имаме 4 енергии, които определят човешката съдба и прочие.

 

Сблъсъкът, който може да настъпи е страхът от задаващото се ново начало. Дали това ще бъде нов световен ред или драстични икономически промени, това тепърва предстои.

 

–        Вече информирахте хората за ретроградните планети през 2020, какви съвети бихте им дали по отношение на тяхното поведение в тези периоди?

 

Не бих се наел да давам съвети, а по-скоро да насърча читателите с моите съждения относно ретроградните планети. Когато една или друга планета е ретроградна, това означава, че трябва да бъдем особено внимателни, да подхождаме далновидно, а не повърхностно, защото всяка една наша грешка, би довела до сблъсъци от всякакъв характер.

 

Колкото до клишето „Не ми върви, защото „Х“ планетата е ретроградна …“, това определено е неправилна трактовка, т.е. ретроградните планети създават предпоставки за неблагоприятни събития и ситуации, но от поведенческите човешки модели зависи, дали тези „катаклизми“ ще се превърнат в реалност. Ако Меркурий е ретрограден, това не означава непременно, че всички хора в глобален мащаб ще загубят пари.

 

Бих могъл да поставя аналог с пътен светофар, ретроградната планета е символ на жълтото на светофара – предупреждава. От нас зависи дали ще спрем или без да се съобразим, ще продължим напред. Това е знак – внимавай!

 

–        Заплашена ли е планетата и в частност България от природни катаклизми и размествания в геополитически план?

Първо бих желал да споделя, че 2020 г. е един от най-лошите периоди за град Пловдив. Природни бедствия и катаклизми винаги е имало и ще има, това не може да бъде избегнато. Т. нар. ново строителство, започнало в близкото минало ще предостави своите катастрофални плодове. В политически план родината ни ще бъде засрамена няколкократно и съответно нейният имидж ще бъде уронен.

 

Ако някой очаква война в прекия смисъл на думата, дълбоко се заблуждава. България няма да бъде нападната от нито една държава, за жалост обаче страната ни ще изпадне в колониално „робство“, което ще я направи тотално зависима. Може да се сформира най-неочакваната коалиция между партиите.

 

Дали ще има земетресения в България – да, но няма да бъдат катастрофални. Наводненията ще бъдат нещо обичайно. Пожарите ще станат по-чести и ще ескалират.

 

В световен мащаб човечеството ще доубие планетата си. Имайте в предвид, че всичко може да се случи, но планетата Земя няма да бъде заличена или ударена от друга планета или комета. Изчезне ли Земята, изчезва и цялата Вселена, което пък не може да се случи.

 

        Тази година имаме три дати със съвпадащи цифри – 2 февруари , 20 февруари и 22 февруари. С какъв заряд са тези дни?  Обичайно подобни съвпадения са предпочитани от хората, които сключват граждански брак.  Подходящи ли са те за подобни стъпки?

 

Не бих се наел със задачата да гадая кои дати са благоприятни за сключване на брак и кои дати не са, тъй като всичко това е строго индивидуално би следвало да се направи личностен анализ на дадена двойка, за да се определят кои дати са благоприятни за брак и зачеване. Бих желал читателите на Traffic News да не изпадат в суеверия като например тези за „петък 13“, когато всъщност са били избити всички тамплиери, това не означава, че тази дата е фатална за цялото общество.

 

За сметка на това обаче, мога да предоставя кои дати през година са тройно критични: 5 януари; между 2-8 февруари; 12-18 март; 4-5 април; 6-9 май; 2 и 20 юни; 16 юли; 21-22 август; 9-13 септември; 8 октомври; 11 и 22 ноември; 4 и 24 декември.

Интервюто взе Парашкева Иванова – Trafficnews.bg 

 

Едно интервю за всички читатели на Trafficnews.bg  с езотеричния анализатор Красимир Куртев . Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ.

 

 

Източник: Trafficnews.bg

 

Теми #2020 #интревю #красимир куртев #трафикнюз