Езотерика

Чакрите и другата медицина

Чакрите и другата медицина

Чакрите през погледа на другата медицина

Чакрите и другата медицина е тема, която разглежда – Какво всъщност се случва в човешкият организъм през погледа на Другата медицина? На този въпрос са отговорили още в древността индийците, една цивилизация в своят разцвет. Заразата наречена Емоции. Чакрите – фуниеобразни структури с клапен механизъм, свързани с основния енергиен ствол на гръбначния мозък.

 На този въпрос са отговорили още в древността индийците, една цивилизация в своят разцвет. Заразата наречена Емоции.

Чакрите са описани още в „Упанишади” 1000 г. пр.н.е. Защо всички езотерични школи и до днес ги описват по един и същ начин?

 

Как изглеждат чакрите?

 

Те са фуниеобразни структури с клапен механизъм, свързани с основния енергиен ствол на гръбначния мозък. Йогите ги описват като цъфнали лотоси. Има 7 главни и 21 второстепенни центъра. В опашната кост и на темето се намират крайните чакри, които не са чифтни.

Останалите са чифтни отпред и откъм гърба. Имаме двойни полова, диафрагмална, сърдечна, гърлена и челна чакра (последната в двойка със задния ментален център). В тези двойки при здраве има баланс на енергията.

Тоест, ако погледнем прагматично – и в двата модела говорим за основен поток на енергия и информация, течащ по гръбначния мозък и за контролни центрове по протежението му с относителна автономност.

Езотеричното учение се обуславя за основен енергиен поток от опашната кост до мозъка.

В „Шат-чакра-нирупана” 10 в. от н.е. се говори за „читрини, бляскава като слънце”, която пронизва всички основи на чакрите, за да излезе през главата. Пътищата на тази енергия са енергийни канали. Ида и Пингала, успоредни на гръбначния стълб, много наподобяват стълбците на Гол и Бурдах в гръбначния мозък.

Чакрите поемат енергия от околната среда, разпределят я и контролират прилежащите им органи.

Всеки човек притежава биополе и чакри, които да предадат енергия на тялото. Без енергия животът е невъзможен.

Как изглеждат чакрите? Те са фуниеобразни структури с клапен механизъм, свързани с основния енергиен ствол на гръбначния мозък. Описват ги като цъфнали лотоси. Има 7 главни и 21 второстепенни центъра. В опашната кост и на темето се намират крайните чакри, които не са чифтни. Останалите са чифтни отпред и откъм гърба. Имаме двойни полова, диафрагмална, сърдечна, гърлена и челна чакра (последната в двойка със задния ментален център). В тези двойки при здраве има баланс на енергията.

Какво се случва при недостиг на енергия? 

При липса на достатъчно енергията, необходима на белите дробове, реагира кожата – най-невинните прояви са посивяване, зачервяване, изпръхване, обриви, алергии. Когато не достига енергия на слънчевия сплит и стомаха, идва страхова невроза. Когато не достига енергия на десния бъбрек, може да се стигне до импотентност. 

Намаляване на енергията в левия бъбрек може да причини проблеми със скелетната система, зъбите и косата. Загубата на енергия, необходима на бъбреците, се отразява и на ушите – започва се с шум в едното или другото, от който може да се стигне до частична или пълна загуба на слуха. Оплешивяването при мъжете е класически случай на недостиг на енергия в бъбреците. 

Ако има недостиг на енергия в сърдечния център, това веднага се отразява на имунната система. Ако пък тя не достига в гърлото, очаквайте проблеми с щитовидната жлеза. Безспорно най-лесно се осъществява интервенцията върху челния енергиен център или третото око. Той е свързан с централната нервна система и недостигът на енергия там създава веднага проблем с нервите и кръвното налягане.

Много хора въздействат по този начин, за да осигурят собствения си здравословен комфорт.

Когато влошаването качеството на енергията на даден човек е с цел да му се причини съзнателно вреда, тогава вече може да се говори за магия.

Чакрите поемат енергия от околната среда, разпределят я и контролират прилежащите им органи. Всеки човек притежава биополе и чакри, които да предадат енергия на тялото. Без енергия животът е невъзможен.

 

Как изглеждат чакрите?

 

„Привързаността към нещо поражда желание, желанието гняв поражда, гневът замъглява съзнанието, а при човек със замъглено съзнание здравето бързо отлита.“ – „Културата на Харапа“ 

 

Те са фуниеобразни структури с клапен механизъм, свързани с основния енергиен ствол на гръбначния мозък. Описват ги като цъфнали лотоси. Има 7 главни и 21 второстепенни центъра. В опашната кост и на темето се намират крайните чакри, които не са чифтни. Останалите са чифтни отпред и откъм гърба.

Имаме двойни полова, диафрагмална, сърдечна, гърлена и челна чакра (последната в двойка със задния ментален център). В тези двойки при здраве има баланс на енергията.

Тоест, ако погледнем прагматично – и в двата модела говорим за основен поток на енергия и информация, течащ по гръбначния мозък и за контролни центрове по протежението му с относителна автономност.

Първо описание на чакрите в Европа е направено от Чарлз Ледбитър през 1927г. Той споменава за 7 чакри, които се въртят. Поемайки енергия, те образуват първични сили, подобно спици на колело.

Броят на спиците отговаря на т.нар. венчелистчета, описвани от йогите. Всяко едно венчелистче /спица/ резонира и поема определена енергийна честота и така сумарно чакрата възприема само определен диапазон от честоти на енергия, която разпределя в органите.

Можем да оприличим чакрите на миниатюрни радиостанции, имащи различен обхват.

Чарлз Ледбитър категорично отнася всяка чакра към определен нервен сплит: основна чакра – опашен, полова- сакрален, пъпна- слънчев сплит, сърдечна – сърдечен, гърлена – горен, среден и долен шиен плексус, челна – хипофиза, теменна – епифиза.

Хироши Мотояма от Токийския институт по религиозна психология е признат от ЮНЕСКО за един от 10-те най-изтъкнати парапсихолози в света. Той изследва 100 души доброволци в изолирана от електромагнитни вълни Фарадеева клетка.

С меден електрод и фотоклетка на 12-20 см. от тялото е установено съответствие между местоположението на чакрите и спиналните центрове. Нещо повече- сърдечната чакра е излъчвала слаба светлина и енергия 10-100 kHz/сек.

В Шанхайския институт по атомна и ядрена физика са регистрирали и звукова компонента, излъчвана от чакрите.

Барбара Ан Бренън – атомен физик в НАСА и психотерапевт говори за ниски миливолтови сигнали, установени със сребърни датчици на кожата, като всяка честота отговаря на определен цвят, описван от присъствуващи т.нар. четци на аура. Например за зелено- 250-475 херца, жълто- 500-700, оранжево- 950-1050 и т.н.

Всяка чакра регулира и определени ендокринни жлези.

Коренната чакра е свързана с надбъбреците, половата – с пол. жлези, слънчевия сплит – с панкреаса, сърдечната – с тимуса, гърлената чакра – с щитовидната жлеза, челната – с хипофиза, теменната – с епифизата.

Поразителен факт е, че честотите, на които резонират чакрите отговарят на броя на венчелистчетата, описвани в древността. Така първата чакра резонира на 4 честоти, половата- на 6, слънчевия сплит – на 10, сърдечната -12, гърлената – 16, челната – 96 и теменната – на 960 вълни и за това се нарича хилядолистен лотос.

В състояние на здраве чакрите се въртят по посока на часовниковата стрелка и приемат енергия, подобно правилата на електромагнетизма. При заболяване може да има недостиг или натрупване на енергия. В резултат страдат както прилежащите органи, така и тези на съседните чакри, до които не достига енергия. Когато се върти обратно на часовниковата стрелка, чакрата излъчва енергия навън и има недостиг. 

Това се получава в резултат на негативни мисли, чувства и поведение. Тогава освен лечение на чакрата се препоръчва и психотерапия.

 

Подбрал за вас от интернет – Красимир Куртев

 

Източник: Анализирай това

Теми #гръбначния мозък #гърлена и челна чакри #двойни полова #диафрагмална #другата медицина #енергия #епифизата #Ида и Пингала #излъчва енергия #лечение на чакрата #психотерапия #сърдечна #хипофиза #чакри #чакрите