Минерали и Кристали

Лечебни ли са скъпоценните камъни?

Лечебни ли са скъпоценните камъни?

Лечебни ли са скъпоценните камъни? По този въпрос всички световни здравни и холистични асоциации са на една и също мнение. Скъпоценните камъни се оказват да практика, че са изключително полезни за тонизиране на тялото и ликвидиране на много заболявания.

 

Скъпоценните камъни, нашия сладък лечебен „грях“

Възниква въпросът, ако скъпоценните камъни са полезни като лекарства, защо не могат да бъдат директно използвани за лечение?

Отговорът е ясен. Поради здравите кристални решетки на скъпоценните камъни не позволяват да бъдат използвани за медикаменти, дори и стрити на прах. Единствено аморфните минерали като Кехлибар, Гагат и други се прилагат успешно стрити на прах. Изследвания направени в тази насока показват изключителен напредък. Например кехлибарения прах е изключително полезен при бебета и кърмачки. Много западни клиники по традиционна медицина прилагат и използват скъпоценни камъни за редица заболявания.

Важно е да отбележа, че до 2013 година над 80 скъпоценни камъни са били използвани успешно за лечение на редица заболявания. Над 250 000 пациента със сто и двадесет болести от различен характер са били излекувани от тяхната употреба.

Терапията със скъпоценни камъни датира две хиляди години преди Христа. В древните индуистките писания като Вишну Пурана, лечебните качествата на скъпоценни камъни са били подробно описани. Древните лечители са били установили, че в скъпоценните камъни има високо съдържание на жизненоважни витамини за човешкият организъм.

От близо 18 годишният си опит с минерали и кристали установих, че е напълно възможно да се установят възможни възпалителни огнища на органите. Може би е интересно за вас да узнаете, че в организмът настъпва цветови дефицит, което е добра основа за провеждане на диагностика за дадено заболяване чрез цветовете на скъпоценните камъни.

Това е така, защото цветовете на слънчеви лъчи имат различен ефект върху човешкото тяло. Тоест въпросните цветове са отговорни за здравето. Те са цвят на патладжан, тъмно синьо, чисто синьо, зелено, жълто, оранжево и червено. Недостигът на всеки от тези цветове се отразява на всяка част от човешкото тяло. Например, при недостиг на червени лъчи се причинява заболявания на кръвта, повишена температура, телесна слабост и липса на мозъчна гъвкавост. В този случай прилагам скъпоценни камъни, които се контролират от Слънцето и Марс като рубин и корали.

Рубинът се влияе от планетата Слънце и е полезен при много заболявания. Рубинът се прилага също за подобряване на паметта на мозъка. В този случай се приема смесен с топено масло произведено от краве мляко (структурирана смес). Други заболявания: Сърдечносъдови нарушения, халюцинации, страх, объркване, нарушения на зрението. Хора с високо артериално налягане и или инфекциозно заболяване, както и с висока температура, да избягват както Рубин, така и Гранат.

Перлата се влияе от планетата Луна и поглъща студените лъчи. Различни видове перли се използват за различните заболявания. Носенето на наниз от перли е универсален метод при стомашни неразположения. Други заболявания: Заболявания на кръвта, депресивни разстройства, умствена нестабилност, коремни заболявания.

*Перлите никога да не са закупени преди или след лунно затъмнение.

Изумруд се влияе от планетата Меркурий. Изумрудът унищожава отровните и токсичните вещества в организмът. Той се използва широко за лечение на проблеми с газове, лудост, ревматизъм, мигрена и заекване, и някои очни заболявания, при загуба на гласа, безсъние, кожни заболявания и безсъние.

Топаз е скъпоценен камък, свързан с планетата Юпитер. Той се използва при заболявания като болки в костите, магарешка кашлица, хемороиди, жълтеница, треска, далак проблеми с бъбреците, пневмония и заболявания на белите дробове.

Диамант се влияе от планетата Венера (Shukra). Той е полезен при венерически болести, обща слабост, както и заболявания на устната кухина и стомаха.

Сапфир е скъпоценен камък, свързан с планетата Сатурн . Прилага се в случаи на фобии, депресии, парализа, истерия, кашлица, болки в ставите, чернодробни заболявания, рак на гърдата, стомашни разстройства, безплодие, заболявания на кръвта и рак.

Аквамарин се влияе от планетата Меркурий. Аквамаринът се прилага, ако имате проблеми с черен дроб, с дебелото черво, зъби, или проблеми с очите. Този скъпоценен камък е лековит и при респираторни и белодробни заболявания, включително синуси и алергии.

Кехлибарът се влияе от планетата Слънце. Мощен скъпоценен камък, който помага при различни проблеми като главоболие, проблеми с костите и ставите, проблеми с сърдечно-съдови заболявания. Кехлибарът намалява стреса, чувство за тревожност и депресия, щитовидна жлеза, гуша, венци и устна кухина, облекчава болката.

 

В древен Египет, хората са използвали скъпоценните камъни и тяхната широка гама от лечебни свойства предимно в полза за здравето. Днес, макар и скъпоценни камъни да се възприемат като декорация, бижута и накити, те имат своето достойно място в лечението. За духовна практика, можете да използвате скъпоценни камъни, за да възстановите вашето енергийно поле, овладяване на емоциите, насърчаване на вашите силни качества, обич и сигурност.

Въпреки, че в миналото, скъпоценните камъни са били прилагани като цяло с необработени камъни, за да хармонизират чакрите си и почти всички на части на тялото, днес лечението със скъпоценни камъни може да бъде толкова просто като се носи бижу с вграден специфичен скъпоценен камък.

Разбира се, че ще има продължение, стига да пожелаете чрез коментари. Очаквам такива!

Красимир Куртев – doctor honoris causa в областта на литотерапия и работа с минерали и кристали: 0897 339585 и 0887 392139

Теми #болести #диамант #заболявания #изумруд #кехлибар #красимир куртев #лечебни ли са скъпоценните камъни #лечение #минерали и кристали #Перла #Рубинът #скъпоценни камъни #традиционна медицина #чакри