Минерали и Кристали

ЛЕЧЕБНИТЕ КАМЪНИ – ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА

ЛЕЧЕБНИТЕ КАМЪНИ – ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА

Лечебните камъни са последната надежда. Необяснимо защо хората в България повече вярват на билки и в същото това време отхвърлят доказаните лечебни камъни. И билки, и лечебни камъни са дар от природата, това е доказан научен факт. В Библията и останалите свещени писания във всяка глава се описват различни лечебни камъни. Следва един риторичен въпрос: Как може да се вярва, че даден камък е за определен зодиакален знак, а в същото време да се проявява невежество спрямо лечебните камъни?

В тази публикация ще започна началото та една енциклопедия за лечебните камъни. Целта е единствено образователна и запознаване с целителните свойства на лечебните камъни. Болестите през XXI век вече нарастват главоломно, а съвременната медицина става все по безпомощна за съжаление. Именно сега е настъпило времето ортодоксалната и алтернативната медицина да се обединят в името на човешкото здраве.

„За минерали и кристали пари се дават веднъж, за лекарства цял живот“

 

Лечебните камъни за здравето на хората

Лечебен камък е Азурит, който е:

Успокояващ ефект върху нервната система, спомага за изцеление и облекчаване на болката. Стимулира черния дроб и по този начин пречиства организма от отрови. Въздейства положително върху жлезите и най-вече върху щитовидната.

Литотерапевтите са уверени, че Азуритът е в състояние да лекува всякакви болести. Чрез прилагането на камъка върху засегнатата област е възможно да се премахне остра болка, а с нея и сърбеж и парене. За пълно излекуване се препоръчва медитация с камъка. С помощта на азурит може да се ускори и подобри резултатът от всяко медицинско лечение.

Лечебен камък е Актинолит (стиболит, тремолит, смарагдит, странит; Бисолит), който е:

Актинолитът е минерал, който съдържа силиций. Подпомага елиминирането на токсини от черния дроб и бъбреците и облекчава стреса. Действието му не е мигновено, затова трябва да го използвате известно време, преди да усетите действието му.

Актинолит се използва в народната медицина за лечение на заболявания на кожата и скалпа. При лющене и други кожни проблеми се препоръчва да се носи заедно със сребро.

Ако Актинолит се носи като гривни на двете ръце едновременно, е възможно да се отърве от екзема, лишеи и гъбички по кожата. При пърхот, голямо количество косопад и дори мазна себорея се препоръчва носенето на обеци с този минерал.

Актинолитът повдига самочувствието и е от полза при взимането на важни решения, които да определят посоката на живота ви.

Лечебен камък е Магнетит, който е железен оксид. Той притежава силни магнитни свойства – може да привлича железни и стоманени предмети. Други имена на магнетита и негови разновидности са: магнитна желязна руда, шмиргел, фероферит, хераклион.

Лечебни свойства. Помага при заболявания на стомаха и далака, за по-доброто зарастване на костите при фрактури, добро средство за облекчаване на зъбобол. В някои страни този минерал се препоръчва срещу безсъние и нощни кошмари.

Гривната от магнетит, носена на лявата ръка, може да лекува психични заболявания. Магнетитът въздейства на всички чакри. Той може да излекува всяка от тях, защото изравнява и хармонизира фините физически тела. В съвременната медицина магнетитът се използва в лечението на вегетативната нервна система и за подобряване на нервната регулация на организма.

Оказва противовъзпалително действие, ускорява регенерацията на тъканите при трофически язви, рани, фрактури, при последиците от изгаряния, намалява чувствителността на рецепторния апарат (има обезболяващо действие). На магнетита се отделя специална роля при лечение на кръвоносната система и сърдечно-съдовите заболявания (исхемична болест на сърцето, хипертония и др.). Има данни, че магнетитът помага при болки в ставите, главоболие, склероза, хронична венозна недостатъчност, алергични и сърбежни дерматози, възпалителни заболявания на женските полови органи.

Магнетитът се използва в специални магнитни гривни, различни биокоректори и топчета за стимулиране и оздравяване на тялото. В древността магнетитът е бил използван в прахообразна форма като кръвосъсирващо средство при малокръвие, силна загуба на кръв и при обща слабост, т.е. когато тялото се нуждае от доставка на желязо в кръвта.

Плиний Старши в своите описания указва, че магнетитът помага при лечение на очите, изгаряния и рани.

Лечебен камък е Шерл (Черен турмалин), който е минерал, разновидност на турмалина с непроницаемо черен цвят, който се дължи на високото съдържание на желязо в камъка. Често е в комбинация с кристали от слюда, кварц, фелдшпат. Шерл може да се намери като включвания под формата на пръчици с чернен цвят в Рутилов кварц (Косите на Венера).

Лечебни свойства. Шерл прилича на раухтопаз по това, че помага да се отървем от наркомания и алкохолизъм, но няма в него способност да събуди въображението и мистичността.

Действието на Шерл е аналогично на това на хематита, той дава сили при борба с настинки, укрепва имунната система, добър е за предотвратяване на настинки. Използва се от лечители при възпаление (най-добре помага при проблеми с лимфните възли), обезболява при необходимост.

Значително укрепва мускулите на мускулно-скелетната система. Освен това намалява възпаления на костите и ставите, както и артрит, подагра, болка и мускулни спазми.

Лекува инфекции, например възпаление на пикочния мехур или белите дробове, помага при херпес зостер, грипни инфекции и общи заболявания в детска възраст.

Стимулира притока на енергия през меридианите, активира обмяната на веществата. Освен това усилва кръвообращението. Шерл има стимулиращ ефект, който се дължи на съдържанието на желязо, което от своя страна премахва състоянието на слабост. Помага при нарушена памет и концентрация, осигурява спокойствие.

Шерл в никакъв случай не трябва да се носи постоянно. За осъществяването на магически цели Шерл трябва да има формата на кабошон или да е необработен кристал, иначе от него няма да има полза. Най-добре е да се ползва със злато.

Приложим е за унищожаване на полета със силно концентрирана негативна енергия. Той може да замести магическа пръчка (вълчи зъб) и да разсее тъмна магия. Освен това, заедно с розов кварц може да защити от излъчвания, ако се постави в непосредствена близост до компютъра. В допълнение Шерл елиминира агресията.

Практически съвети за употреба: Може да се стрие на прах и да се смеси с крем. При нанасяне подобрява кръвообращението.

Лечебен камък е Епидот (Унакит)който е силикатен минерал. По своя химичен състав епидотът е калциево-алуминиев-железен силикат.

Унакитът има способността да ви освободи от дълбоко погребана емоционална болка и да подпомогне оздравителния процес на организма.

Много заболявания започват като незараснали травми на нашата психика, затова освобождаването на тези подтиснати психически чувства облекчава организма на клетъчно ниво. Той спомага и за заздравяване на органите, мускулите и тъканите.

Унакитът се препоръчва, за безопасно протичане на бременността и здравословен растеж на бебето, докато е в утробата на майката. Камъкът помага и за целевото наддаване на тегло на специфични области от тялото.

 

Лечебен камък е Елбаит (Турмалин)

Турмалинът в състава си има установени 25 елемента от Менделеевата таблица, което го прави уникален.

Помага за балансиране на ендокринната система и обновява тялото и ума. Подобрява съня. Турмалинът служи за прочистване на тялото.

В зелени нюанси има терапевтичен ефект върху черния дроб, нервната система, кръвообращението и състоянието на кожата. Значително подобрява обмена на кислород в кръвта и повишава имунитета. Има подмладяващ ефект върху тялото.

В сини нюанси положително влияние върху имунната и хормоналната система. Черен турмалин действа като защитен купол, отбиващ всички вредни ефекти върху тялото.

Безцветните турмалини възстановяват душевното равновесие и подобряват физическата сила, почистват съзнанието от странични и нежелани влияния.

Списъкът на лечебните камъни е селектират от различни руски медицинска сайтове.

Следва продължение…

Теми #заболявания #здраве #лечебните камъни #минерали и кристали #общество #последна надежда