Минерали и Кристали

Акне – лечение с кристали

Акне – лечение с кристали

Акне – лечение с кристали, да това е напълно възможно.  Акне е болестно състояние на кожата, проява на себорея, появяващо се по време на пубертета (и затова още наричано – „младежки пъпки“), при което се запушват отворите на мастните жлези и се образуват така наречените комедони (черни точки) и зачервени пъпки с гнойни върхове.

Традиционна медицина с минерали и кристали – лечение на акне

Акне се проявява предимно по лицето, гърба и гърдите, оставя белези. Среща се по-често при момчетата. За облекчаване на прекарването на болестта е важна личната хигиена и редовно почистване на лицето с подходящи препарати.

При повечето хора акне изчезва или поне се подобрява при достигане на възраст около 20 години. Но третирането с химия може често да доведе до белези или обратен ефект.

Лечение на акне:

Преди да се пристъпи към лечение на акне, е важно да се определят причините, довели до неговата поява. За всеки отделен индивид, причината, породила акне, може да бъде съвсем различна.

Това налага да се прилага индивидуален подход към всеки страдащ от акне. Съществуват различни методи и средства, които могат да се прилагат за лечение на акне. Кой метод и кое средство да се използва зависи от степента на заболяването и спецификата на всеки отделен човек.

Като цяло за лечение на акне могат да се прилагат:

Необходими са минерали, но пак повтарям това зависи от много неща при даден индивид, килограми, нерационално хранене и прочие, които желаят могат да се свържат с мен и да се изготви индивидуална рецепта с минерали и кристали.

Ето само една от рецептите:

– Зелена родопска глина;

– пудра Талк;

– Кехлибарен и Перлен прахове;

– Авантюрин;

Сутрин и вечер се третират засегнатите места от акне с маска от Зелена родопска глина. Необходима е дневна терапия, глината се разтваря в структурирана преди това авантюринова вода. Разбърква се до получаването на гъста хомогенна смес (крем).

С тази смес се намазва лицето и се престоява 20 минути, след което се измива маската със същата вода от Авантюрин.

Нанася се по – горе описаната пудра с пръсти по лицето с леки потупвания по засегнатите места. В зависимост от индивида по определен меридиан се плъзга минералът Авантюрин.

Теми #авантюрин #акне #зелена родопска глина #красимир куртев #лечение на акне #проява на себорея