Езотерика

ЧАКРИ – СИМПТОМИ ПРИ ПРОБИВАНЕ

ЧАКРИ – СИМПТОМИ ПРИ ПРОБИВАНЕ

Чакрисимптоми при пробиване. Чакрите могат да функционират като портали за получаване или трансформиране на енергия. Те могат едновременно да абсорбират и излъчват енергия. Понякога първите признаци за дисбаланс на чакрите са физическите и емоционални симптоми. Честите настинки или продължителните проблеми във взаимоотношенията, показват, че имате нужда от балансиране на чакрите.

Характерни симптоми за неправилно работещи чакри. Чакрата може да има три вида състояния за неправилна работа:

  • блокирана (недостатъчна активност);
  • пробита (движи се в обратна посока);
  • свръх активна;

И трите състояния могат да доведат до неприятни последствия за психиката и организма на човека. За всяка чакра са споменати органите, които тя захранва (те могат да боледуват) и психичните състояния, които са променени вследствие на нейното неправилно действие.

Когато чакрите работят неправилно

Първа чакра – „Енергия на властта“

(Муладхара)

Функции на чакрата: кръвоносна система, репродуктивна система и долни крайници. Влияе върху тестисите и яйчниците, краката, стъпалата и таза. Осигурява енергия на близките до нея органи- ректум и опорно-двигателен апарат. Скелет, гръбначен стълб, зъби, нокти, крака, ректум, дебело черво, простата, основа на таза и перинеум, кръв, структура на клетките.

Симптоми на недостатъчна активност:

Склонност към манипулиране, прекалена предпазливост, собственическо отношение към другите хора, потребност от одобрение, жажда за вълнение и промяна, в случай на бездействие, прекомерна умора, липса на енергия, за да правите това, което искате.

При блокиране на чакрата човекът няма вид на силна личност, може да бъде слабо активен, потиснат и болнав на вид. Чести са заболявания на бъбреците, травми на опашната кост. Вътрешно, човекът не приема своето физическо тяло, живота във физическия свят. В тази чакра започва любовта към себе си (тялото) и света. В човека преобладава тенденция към депресия и безнадеждност.

В него преобладават негативни емоции, като страх, тревожност и отчаяние. Той е склонен към избухвания, депресия и чести промени в настроението. Ниското ниво на тази енергия означава ниска жизненост, емоционална несигурност, страх от бъдещето. Целият свят около човека му изглежда пълен с опасности. Страшно е не само бъдещето, но и настоящето. Несигурността провокира постоянни притеснения от това, какво може да се случи. Толкова се страхува, че привлича към себе си това, от което се страхува и страхът го парализира.

Блокирането на чакрата създава мускулно напрежение във всички мускули на опашната кост, често опашката, като че ли е сгъната навътре.

Симптоми на хиперактивност:

Физическа агресивност, войнственост, импулсивност, невъзможност да се осъзнае границата, натрапчива сексуалност, повишена активност, неусмиримост.

Симптоми за пробитa чакрa: потиснатост, неувереност, неистов страх.

Втора чакра – Сексуална енергия

(Свадхистана)

Функции на чакрата: Частично свързана с работата на надбъбречните жлези. Оказва въздействие върху репродуктивната и мускулната система, отделителната система, работата на далака, пикочния мехур, панкреаса и бъбреците. Това е центъра за детоксикация на тялото. Осигурява енергия на близко разположените органи на тялото – черва, бъбреци, отделителна система.

Симптоми на недостатъчна активност:

Сексуалната енергия е основната творческа енергия на Вселената. Отказът и потискането на тази енергия води до всевъзможни видове болести, неврози, истерии и т.н.

Връзка с първата чакра: отричането на тялото, принадлежащо към физическия свят, води до отричане на сексуалната енергия. Проблемът със здравето като цяло и материалното благополучие, бедността или богатството е пряко свързано с активността на сексуалния център. Блокировките в тази област са най-мощните. Вкоренените в подсъзнанието на човека заблуждения, идващи от далечното минало, за греховността и нечистота на половия акт са основната причина за това.

Напреженията се разполагат в областта на сакрума и таза, понякога засягат и кръста, и дори корема. В човека се появява болка в таза, което предполага наличие на блокировка. При мъжете, блокиращите напрежения са в областта на перинеума и около простатата, те са насочени вертикално нагоре, включвайки двете долни чакри. Тези напрежения допринасят за утихването на функциите на простатата.

При жените, свиващите и хлътващи напрежения се разпространяват към външните полови органи, лишавайки от чувствителност ерогенните генитални зони. И при двата пола обичайните напрежения се разполагат над срамната кост и са в перпендикулярна посока, блокирайки вътрешните полови органи.

Освен блокирането от сексуално естество, тези напрежения, могат да се проявят и при някои хора, които се стремят да приберат корема, тъй като не го приемат като част от тялото си, блокирайки по този начин сексуалната и жизнена енергия.

Други симптоми са и недоверие към другите, затваряне в себе си, неспособност за проява на емоции, притеснения за това, което мислят другите, необщителност, следване на тълпата.

Симптоми на хиперактивност:

Егоизъм, арогантност, похотливост, прекомерна гордост или самохвалство, емоционална раздразнителност, постоянно търсене на власт.

Симптоми за пробитa чакрa: вътрешен дискомфорт и сексуални неврози.

Трета чакра – „Жизнената сила“

(Манипура)

Функции на чакрата: храносмилане, стомах, черен дроб, жлъчен мехур, далак, бъбреци и надбъбречни жлези, вегетативна нервна система, дейността на лявото полукълбо на мозъка.

Симптоми за недостатъчна активност:

Усещане за липса на признание, отчуждение, чувство за изолация, страх от научаването на нещо ново, психосоматични проблеми. Човекът става властен и досадно напорист, не се съобразява с мнението на околните и пренебрегва тяхното становище, стреми се към постигане на власт, сила, контрол над ситуацията, чувство на превъзходство, потискане на околните.

Обзет е от страхове, които му пречат да довърши започнатото. Свързани с това качества са: срам, непостоянство, ревност, подозрителност, желание, мързел, тъга, глупост, невежество, отвращение, страх, изумление.

Сексуални проблеми, ако отношенията се разглеждат като „спорт“, дават своя отпечатък, именно, тук. Един от видовете страхове, който е характерен тук – страх от авторитети, учители, комплекс за вина.

Тази чакра е пряко свързана с центъра на глада в хипоталамуса. Интересно е да се отбележи, че сексуалното пренапрежение или неудовлетвореност предизвикват глад за сладко. За хората с нарушена енергия на тази чакра е характерно чувството на тревожност в стомаха, придружено от спазми, сърцебиене и тремор, което свидетелства за дейността на симпатиковата нервна система. Ако те преживяват сериозна травма, стрес, инцидент след който се развива невроза, се появява чувство на страх. Такъв страх при спомен за обстоятелства, предизвиква спазми в стомаха.

Загуба на апетит и нисък праг на емоционална активност се проявяват при недостатъчно развита чакра. Нарушенията на енергията водят до заболявания на стомаха и панкреаса.

Разширен стомах и наднормено тегло се образуват при хора, вследствие задържането на енергията в тази чакра, заради многото страхове, които са записани в нея. В резултат на напрежението в кръста, свързани със стомаха, гръбначният стълб в тази област започва да пада напред. Коремните мускули се избутват напред и надолу, като се създава свободно пространство, което се запълва с мазнини. Нарастващото напрежение в мускулите, разположени в хълбоците удебелява талията. Като цяло, решаването на проблема със стомаха е, като се приеме за част от тялото и се спре борбата с него.

Симптоми за хиперактивност:

Придирчивост и критичност, самохвалство за своите умствени способности, позиция на абсолютизъм, вечно планиране и липса на действия, упоритост, необходимост от постоянни промени и разнообразие. При хиперактивна чакра става стесняване на коронарните артерии. Хипертония, сърдечни заболявания, язви на стомаха и дванадесетопръстника са свързани с нарушенията в III и IV чакра.

Симптоми за пробитa чакрa: тревожност, дискомфорт.

Теми #заболявания #неправилна работа на чакрите #симптоми #чакри #чакрите