Езотерика

Демони – екзорсизъм или контрол

Демони – екзорсизъм или контрол

Демоните, митове, легенди, факти. В няколко публикации насочвам вниманието ви, драги читатели върху наличието на демони. „Легион ми е името; защото сме мнозина“ – Марк (5:9).

Езотерично за демоните

Убеден съм, че повечето от вас не вярват за съществуването на демони за това ще се опитам да внеса малко яснота с примери от човешкото битие.  От окултна и езотерична гледна точка демоните представляват паранормално явление с негативен характер. Тази негативна енергия прави пробив на ауричните слоеве, навлиза през етерното тяло във физичното такова. От библейски и коранични апокрифи демоните се свързват със злото идващо от сатаната и неговите паднали ангели.

Житейско за демоните

Нека си представим следната картина, човек има имунна система – на езотеричен език биополе. Когато се създаде предпоставка за определен грипен щам имунната система включва всички свои ресурси да опази организмът и въпреки това бива пробита, няма човек който да не е прекарал остра вирусна инфекция. Последствията се проявяват  и след съответното боледуване, нанасят се щети върху един или повече органи и след време същите започват да излизат от здравословният ритъм.  Да приемем, че аурата е нашата имунна система, а вирусите демони, духове и прочие. Надявам се с този простичък пример да съм хвърлил малко повече светлина относно демоните в нас.

Демоните проникват чрез етерното тяло

Демоните  са  вид отрицателна нефизическа фина енергийна форма на живот.  Демоните нямат физически, етерни тела и всички останали такива аурични слоеве както при нас – хората. Именно  нашата енергетика е  и причината поради която демоните  се интересуват.

Освен физическо – материално тяло хората сме структурирани и етерно тяло, което е първи слой от човешката аура. Може да бъде разгледано като мост между материалното тяло и фините тела. Етерното тяло е всъщност е копие на физическото ни тяло. Основната функция на първият ни слой-етерно тяло, е  да регулира  човешкото: здраве, оцеляване, сигурност, комфорт и удоволствие. Всичко това дава предпоставка за благоприятна среда на демоничните негативни енергии.

Като всяко тяло етерното също има ефект на отрицателните убеждения, а именно – Болест и физическа болка. При пробив на това тяло възникват заболявания, заплитания, прекъсвания или смущения в етерния слой. След като е „организатор“  на физическото ни тяло пропуска енергии от по-висшите тела надолу към нашето физическо съзнание.  Тъй като демоните имат  квази положителна енергия те се възползват от тази „стълба“ от аурични човешки слоеве и проникват в нашият дом – физическото ни тяло.

Демоните се намират в нефизическото пространство, което обикновено се нарича астрал, астралът има много различни нива или сфери, всяка сфера има малко по-различна вибрация, всички същества, физически или нефизични също имат вибрации. Нашата физическа вибрация е много бавна, етерната вибрация е малко по-бърза и нашата астрална вибрация е по-бърза. Това ни кара да се чувстваме комфортно в своето физическо царство – тяло, защото ние вибрираме с честота на божесвеността в съвършена хармония.

Човешката структура е божествена и съответно формира придвижването ни в астралното царство. По този начин  съзнателно коригираме и ускоряваме вибрациите си, като се привеждаме в хармония с астралната вибрация. Ако демон реши да изследва физическото тяло, той обръща този процес, забавя неговата вибрация и влиза в хармония с физическия план. Тъй като самите ние имаме етерни и астрални тела, ние можем напълно да се проявим астралния си план. Демоните от друга страна нямат етерно или физическо тяло, която липса не им дава възможност да се проявят във физически план.

Когато даден демон проникне във физическото царство, обичайната му цел е да придобие физическо тяло, което му позволява да се прояви напълно върху физическия план. Това води до неизбежния въпрос, защо демонът би искал да се прояви на физическия план? На този въпрос има толкова много отговори, колкото има демони и хора. Политик, бизнесмен или високопоставен служител на църква може да привлече демон, който се интересува от причиняване на катастрофа в някоя от тези области.

Повечето демони се борят да доминират над жертвата си. Ето защо едно типично демонично проявление  отнема много години, въпреки че крайните етапи обикновено отнемат месеци, но обикновено ще се окажат седмици или дори дни. Само в последните етапи близките на жертвата ще забележат конкретна и последователна промяна – наличието на демоничната проява.  Демонът започва да „масажира“ човешкото его, което води до лакомия, похот, алчност или някоя от много други слабости в характера, дори може да е пристрастяване към всички изброени.

Изгонване на демоните или поставяне под контрол?

Когато  демонът е напълно отстранен чрез екзорсизъм и не може да се върне, жертвата го търси както наркоман своята поредна доза. Тогава на подсъзнателно ниво жертвата прави всичко възможно за да привлече друг демон, за да изпълни симбиотичната връзка и неговите нужди. Всеки демон, който успее да се справи по някакъв значим начин със своята жертва, ще привлече други демони, които се витаят наоколо в пространството.

С надеждата да имат възможност да свалят основния демон и да поемат човешката енергия за себе си, без да вършат по-голямата част от работата си, тъй като основният демон е извършил достатъчно. Ето защо, ако един демон бива изваден от строя на негово място идва друг или повече демони, ако пък и те биват прогонени на тяхно място идват десетки, после стотици и прочие.

Сега разбирате, защо съм против прогонването на демони насила чрез екзорсизъм. Има различни методи чрез които демоните се поставят под контрол.

Премахване на демони от тялото

Теми #аура #аурични слоеве #демони #демоните #демонични #дух #духове #екзорсизъм #етерно тяло #контрол #физическо тяло