Езотерика

Белият цвят – Убрус на невинността

Белият цвят – Убрус на невинността

Белият цвят е като празно платно, което чака да се изрисува съдбата ви, в църковен смисъл убрус – Образ неръкотворен, кърпата на Вероника, на която се отпечатва лицето на Исус. Бялото просветлява пътя за преосъществление на всичко онуѝ, което може да се представи на ума като, както е казано, умопостижимо.

Ако любимият ви цвят е бял?

Макар и да не обладавате онези черти, които съдбовно ви свързват с бялото, като както това бе изброено дотук, ако това е вашият любим цвят, ще имате усърдието да се припознаете някъде в описаното. Може също да се сепнете от догадката, че надделяват небели негативни черти, особено когато попадате под стрес.

В случай, че ви е благодатно отреден бял цвят на личността, туй ще рече, че сте чист и безупречен човек според външността, поддържане на  дом и всичко останало, съвсем дори до крайност. Бялото е чистота, невинност, цялост и завършеност.

Облечени в бяло, вие удостоверявате безупречни чистота и хигиена и имате очакване други да съблюдават тази висота.

Вие сте далновидни, балансирани, разсъдливи, дискретни, мъдри, с предразположен към оптимизъм характер. Цветът в бяло на личността ви вещае предпазлививост, практичност и благоразумие в монетарен аспект. Внимателно указва своята вникливост, мисъл предхожда действие – определено не сте склонни към импулсивност.  Налагате си прекомерен  самоконтрол. Понякога криете  недостатъци от другите, за да подведете към впечатление за съвършенство.

Бялото бива чистота, невинност, цялост и завършеност. Белият цвят обещава равен баланс между всички цветове на спектъра, представляващи както положителните, така и отрицателните аспекти на цветовете. Негова основна характеристика бива онова равенство, предполагащо справедливост и безпристрастност, неутралност и независимост. Важно е да се отбележи, че бебетата се въвеждат в живота в абсолютно бяло,  връз което се очаква да отпечатат живота си във всички цветове на житейското.

Белият цвят въплъщава чистоплътие. Бялото е цвят на защита и насърчение, даващ упование и надежда, целебни за всякакви ваши проблеми и неуредици. Този цвят предразполага вътрешна чистота и причастие на мислите ви, чувствата ви и духа ви, освежаване и крепкост на цялата ви енергийна система.

Белият цвят е възможно да вещае завършване на житейски цикъл  и новина. Много хора прибягват към бялото като носталгичен спомен за младост и невинност. Това  им напомня време на леснотия.

Прекаленото присъствие на белия цвят може да предизвика чувство на изолация и празнота – прекалената безупречност ще ви кара да се чувствате така, сякаш не можете да направите ход, поради страх от разочарование или създаване на хаос.

Бизнес бяло

При прибягване към бяло за комерчески цели, следва да проумявате черти, качества и настроение и възможният им психологически смисъл. Посланието на цвета може да повлияе благоприятно така желания от вас успех.

Бялото успокоява, тъй като създава простота, организация и ефективност. То изчиства пътя пред вас. Основната черта на белия цвят е равенството, което предполага справедливост и безпристрастност, неутралност и независимост. Това е успокояващ цвят, който помага за създаване на ред. Белият цвят усилва всичко така, че прекалено много от него може да създаде впечатление за стерилност, студ, незаинтересованост и необвързаност.

Със своята простота, чистота и сигурност, белият цвят работи добре за бизнеса, който промовира високотехнологични продукти, кухненски уреди, обзавеждане за баня, бебешки продукти и такива, свързани със здравето, както и почистващи препарати и уреди.

В зависимост от бизнеса, би било полезно да се добавят други подходящи цветове, които да отразяват индивидуалността на занятието, тъй като самият той бива стерилен и студен. Бялото е насърчително в бизнес, където чистотата е наложителна, като, да кажем, стоматологични кабинети и медицински центрове, но хора, които работят в тази сфера се нуждаят също е от зелено и розово, за да подпомогнат лечението и да създадат предразполагаща и грижовна атмосфера на пациентите.

Снимка на Есил Дюран – Planeta.tv

АМУЛЕТ ПРИЛИВНА ВЪЛНА – Океански яспис

Теми #белият цвят #бял #бяло #бялото #убрус