КРИСТАЛИ ЛЮБОПИТНО

ШУНГИТ- ЗА И ПРОТИВ

ШУНГИТ- ЗА И ПРОТИВ

Колкото са привържениците на Шунгит, също толкова са хора са скептично настроени към този минерал, мненията са 50 на 50. Пресилената теория  за чудотворните свойства на фулерените често води до обратни ефекти.

Шунгит – издигане в култ

Откъде фулерените са се появили в шунгита, засега никой не може да обясни. Като се има на предвид, че шунгита  е аморфен минерал и залежите му най-често се срещат в блатисти места, както  в земната кора  във вид на въглища, нефт, природен газ и прочие, следва да се подхожда без много емоционалност за вълшебства.

Подобно на кехлибара, шунгита също може да предизвика алергии при някои хора. Също така наблюдението спрямо мои реципиенти отчитат  на практика недоволство  от използването на Шунгит.

Например, с надеждата да се отърват  от неприятната мигрена   впоследствие изпитват болка в гръбнака и обратно.

Според завеждащата хомеопатичната клиника в Москва -Ольга Таратон, руски професор,  пречистването на водата чрез  шунгит не винаги се различава от активен въглен, филтър или хартия.  И още,като защитник срещу вредните електрически полета в повечето случаи не винаги се справя според проведени лабораторни изследвания в Русия.

 

Бих ви посъветвал първо специалист да определи, дали този минерал Шунгит е подходящ за дадено ваше заболяване, да закупувате шунгит единствено от специализирани  магазини за минерали и кристали (никога от сергии и съмнителни търговски обекти ), и не на последно място изисквайте сертификат за качество и такъв одобрен от министерството на здравеопазването. И още за предпочитане е шунгит от Русия в столицата има само два магазина, които предоставят естествен, качествен и натурален шунгит.

Бъдете разумни и не изпадайте в еуфория от впечатлителни  рекламни послания.

 

В заключение

След като закупите шунгит за структуриране на вода, първо го накиснете (за повече от 3 часа), така повечето вредни остатъци от въглен и прочие ще се утаят. И не забравяйте, всеки минерал и кристал има своите чудотворни  свойства, не поставяйте един над другите. Прекалено прехваленото вече се превръща в стока. Когато се превърне в стока, тогава всяко „космическо“ послание е шарлатанство.

Кратка анотация за  Шунгит

Името е кръстено на местността Шунга в Карелия. Зажогинското находище на шунгитови руди се намира в Медвежегорски район на Република Карелия на територията на Заонежкия полуостров на 5 км. от мореплавателния залив на Онежкото езеро. Шунгитовите залежи заемат площта около северната част на онежкото езеро и под езерото. Според изчисленията на учените възрастта на шунгита е почти 2 милиарда години. Външно той прилича на каменните въглища, но лежи в най-древните пластове на земната кора.

Минералът шунгит се състои от 93-98% въглерод.  Около 3-4% са съединения на водород, кислород, азот, сяра и вода. В много малки количества може да има примеси на ванадий, молибден, никел, волфрам и селен.

 

*Може би ще разгневя доста търговци на Шунгит с тази публикация, ала вашето здраве е по ценно  от всяко нескопосано рекламно послание.

Теми #аморфен минерал #за и против #магията на камъните #минерали и кристали #шунгит #шунгитова вода