Езотерика

Четирите Духовни пътеки

Четирите Духовни пътеки

Четирите Духовни пътеки всъщност са четирите закона на Духовността. Човекът, Случилото се, Началото, Финалът.

Унесени в динамичното махало на живота допускаме много грешки, които ни завличат в дупката на катарзисът. Спъваме се в едни и същи грешки, влюбваме се без да осъзнаваме, че разочарованието ни дебне зад някой ъгъл. Страхуваме се от случилото се или от това, което предстои. Отлагаме започнатото по една или друга битова причина. Оплакваме се, че хубавите неща свършват. И всичко това ни поставя в една мощна центрофуга на безумието и в крайна сметка си отиваме от този свят с не научени уроци. А бихме могли тази лавина от елементарни пропуски да ни отмине чрез:

 

Четирите закона на духовността – Духовни пътеки

 

  1. „Който и човек да срещнеш, той е правилният.“

Това означава, че никой не идва в живота ни случайно. Всеки, който е около нас, всеки, с когото влизаме в контакт, ни учи на нещо или ни помага да се справим със ситуацията, в която се намираме.

 

  1. „Каквото и да се е случило, то е единственото нещо, което е можело да се случи.“

Абсолютно всичко, което сме преживели, не е можело да се случи по друг начин. Това се отнася и до най-малкия детайл. Не можете да кажете: “Ако го бях направил по различен начин, щеше да е различно”. Не! Това, което се е случило, е било единственото нещо, което е можело и е трябвало да се случи, за да си научим урока и да продължим напред. Всяка, случваща се в живота ни, ситуация е абсолютно правилната, дори ако провокира разбиранията ни и егото ни.

 

  1. „Всяко нещо започва тогава, когато трябва да започне.“

Всичко започва в правилния момент, нито по-рано, нито по-късно. Когато сме готови за нещо ново в живота си, то също е там, готово да започне.

 

  1. „Това, което е свършило, е свършило.“

Когато нещо в живота ни свършва, това помага на развитието ни. Затова, обогатени от последните ни преживявания, е по-добре да излезем от тях и да продължим. Никак не е случайно, че четеш тези думи. Ако са те докоснали по някакъв начин, значи е било необходимо и си осъзнал, че дори всяка снежинка пада там, където трябва.

 

www.highviewart.com

 

Теми #духовни-пътеки #на Духовността #Планетарни идеи #четирите #четирите закона