Езотерика

ЧАКРИ – НЕПРАВИЛНА РАБОТА

ЧАКРИ – НЕПРАВИЛНА РАБОТА

Чакри-неправилна работа. Седемте основни чакри осъществяват едновременно индивидуална и взаимно свързана комуникация с нашето физическо тяло, органи и системи. Блокажите или дисбалансите на чакрите могат да настъпят в следствие на травма, негативни преживявания, негативни настроения или просто от възходите и паденията в нашето ежедневие. Продължение от „Чакри-симптоми при пробиване“.

 

Симптоми при  блокирани чакри

 

Четвърта чакра – „Любов“

(Анахата)

Функции на чакрата: Горна част на гърба, сърце, бели дробове, кръвообращение, ръце, кожа, очи. Оказва влияние върху дейността на тимусната жлеза и цялата имунна система. Свързана е с дейността на сърцето, белите дробове и кръвообращението. Оказва влияние върху усвояването на хранителните вещества, детски болести. Осигурява енергия на близко разположените органи на сърдечно-съдовата система, гръдния кош и ръцете.

Симптоми за недостатъчна активност:

Необходимост от постоянно потвърждение на собствената ценност, неувереност, неспособност за проява на воля, собственическо отношение, съмнения в себе си, усещане, че не ви обичат.

Когато човек се нуждае от любов отвън, а тя не идва, може да възникнат проблеми в чакрата под формата на сърдечни проблеми, например, сърцебиене.

Симптоми за хиперактивност:

Гняв, ревност, другите хора са виновни за всичко, стиснатост и скъперничество, прекалена самоувереност.

Симптоми за пробитa чакрa: депресия.

Пета чакра – Общуване

(Вишудха)

Функции на чакрата: горната част на белите дробове, бронхите, ларинкса, гласните струни, челюстта и езика. Свързана е с дейността на хранопровода, гърлото, устата, зъбите, щитовидната и паращитовидната жлези. Оказва силно влияние върху дихателната система и гласовия апарат. Предоставя енергия на близко разположените органи- дихателна система, слух, гърло и кожа.

Симптоми за недостатъчна активност:

Подчиняване на другите, съпротива срещу промените, меланхолия, забавени реакции, инатливост. Блокировките в тази чакра могат да се проявят като кашлица, упорито мълчание, логоневроза, напрежение на речевия апарат. Заболявания на щитовидната жлеза, гърлото или ларингит.

Напрежението в тялото са проявява в широки, наклонени рамене и широка шия, раменете могат да са прегърбени, повдигнати, хлътнали, висящи. Когато има напрежение в мускулите, се блокира кръвния поток и енергията в каналите, клетките не се възстановяват в обичайния естествен ритъм, образува се застой в свързаните с блокировката области. Така се появява остеохондрозата и мигрената. Няма човек без остеохондроза, проявена в една или друга степен. Няма човек, който да не е имал някакви страхове.

В този център се намира гордостта, която служи като защитна маска, скриваща самоуважението, слабостите, ниското самочувствие, или така наречения комплекс за малоценност. Няма човек, който да не е преживял неуспехи в живота, което предполага наличие в него на разбирането за собствената му слабост. Ако поне веднъж са били поставени под съмнение сексуалните качества на човека, правотата на неговите действия, то това означава, че в него живеят всички тези блокировки.

Страховете от провалите се записват тук. Страховете от промените – също тук. И как можете и може ли изобщо да очаквате положителни промени в живота на един човек, ако той се страхува от промените по принцип? Не е трудно да се разбере значението на гърления център и работата с него.

Симптоми за хиперактивност:

Авторитаризъм, догматизъм, фанатизъм, реакции на свръхчувствителност, негативни и резки изказвания, стремеж за вкопчване в традицията, прекалена активност.

Симптоми за пробитa чакрa: намалени творчески способности, емоционална нестабилност.

Шеста чакра – „Надежда“

(Аждна)

Функции на чакрата: Малък мозък, долната част на големия мозък, уши, нос, синуси, очи, нервна система, лице. Дясно и ляво слепоочие, таламус (хипофизна и пинеална (епифиза) жлеза). Влияе върху хипофизата, ендокринната система, синусите, очите, ушите и лицето като цяло. Свързана е с имунната система. Тя е ключът към по-балансираната работа на мозъчните полукълба. Чакрата контролира мозъчния слой на надбъбречните жлези, който произвежда норадреналин и адреналин, както и надбъбречната кора.

Симптоми за недостатъчна активност:

Склонност към съмнение, завист към таланта на другите, разсеяност, суеверност. Блокировката на центъра на житейския път води до постоянни препятствия при изпълнение на замисленото, липса на сили за това.

Когато има дисбаланс в чакрата и главните канали (Ида, Пингала и Сушумна) не са свързани в един поток, е налице двойственост на съзнанието, което може да доведе до сериозни психологически проблеми. Това отклонение често се формира при хора, чиято работа е монотонна и с тясно ограничен характер. Докато каналите не се включат, умът е разсеян и постоянно се нуждае от външен приток на информация, която предъвква като дъвка. Това състояние може да доведе до заболявания на мозъка и психични отклонения. Когато този поток се възстанови, изцяло се променя облика на човешкото съзнание. Появява се хармонично усещане за себе си в този свят, увереност, силна воля и ясен ум.

Наблюдава се често главоболие и влошаване на външното разбиране за процесите, които протичат в човешкия живот.

Симптоми за хиперактивност:

Тревожност, боязливост, прекалена чувствителност, омаловажаване на действията на другите хора, „блуждаене в пространството“.

Симптоми за пробитa чакрa: психични разстройства, намален интелект и воля.

Седма чакра -„Вяра“

(Сахасрара)

Функции на чакрата: Осигурява енергия на близко разположените органи на тялото – жлези в мозъка, дясно око. По принцип, тази чакра управлява всички команди, които мозъкът изпраща към цялото тяло. В сферата на влияние на тази чакра влизат централна и периферна нервна система, ендокринна система, гръбначен мозък и главен мозък, интуитивна и психична дейност на човека, и още много други. Влияе върху цялата скелетна система, епифизна жлеза и продълговат мозък.

Симптоми за недостатъчна активност:

Усещане, че не ви разбират, сръдливост, само отричане, отрицателна нагласа към себе си. Също така разстройството на чакрата води до нервни разстройства, включително множествена склероза. Блокирането на енергията Чи на това ниво води до загуба на духовна ориентация и появата на усещането, че животът няма никакъв смисъл.

Симптоми за хиперактивност:

Ярко еротично въображение, потребност да чувства себе си популярен и необходим, потребност от съчувствието на другите.

 Симптоми за пробитa чакрa: намалена духовност и интуиция.

Теми #заболявания #неправилна работа на чакрите #симптоми #чакри