Минерали и Кристали

ХЕРКИМЕР КВАРЦ ЕЛИМИНИРА СТРЕСЪТ

ХЕРКИМЕР  КВАРЦ  ЕЛИМИНИРА  СТРЕСЪТ

Херкимер кварц елиминира стресът. Кварцов кристал е с два върха и се нарича Херкимер, заострен и от двата края. Познат под наименованието „Диамант Херкимер“ (Herkimer Diamond – Хъркимър). Диамантите от Хъркимър не са истински диаманти. Те са много стари кварцови кристали на десетки, дори стотици милиони години, образували се надълбоко в недрата на земята. Поради тази причина кварцовите херкимери са много редки екземпляри, защото все още малка част от тях са изтласкани на повърхността на земята и са достигнали до човечеството.

 Херкимер кристалите са подходящи за лечение на тялото

херкимер-кварц
херкимер кварц

Наименованието им идва от тяхната кристална решетка, която наподобява много тази на диамантите. Това е причината да имат изразен блясък. Хъркимър е името на градчето в Америка където за първи път са открити. В България те все още не са широко разпространение поради тяхната рядкост и висока цена. Енергията протича в две посоки, като батерия, така че тези кристали са съвършени сами по себе си.

Полезни са при медитация върху третото око или С7 (да`джуй („място под долния ръб на най-дългия бодлест израстък на седми шиен прешлен”) Локализация – под бодлестия израстък на най-издадения прешлен между шийния и гръдния отдел на гръбначния стълб (С7). Лесно се намира при навеждане на главата напред – точката е във вдлъбнатината под бодлестия израстък на най-изпъкналия прешлен).

Кристалите Херкимер са добри при програмиране, подходящи за поставяне върху тялото при лечение. Балансира чакрите поставен между сърцето и гърлото.

Херкимер кристал се отличава от обикновен кварцов кристал по това, че няма призматична част. Поради това да, на снимката Е херкимер кристал. Кварцовият кристал може да има шестостенна призматична част, увенчана от единия или от двата края с пирамидални върхове. Обикновеният двувръх кварцов кристал, който има призматична част, не би трябвало да се нарича херкимер кристал.

ХЕРКИМЕР / ХЪРКИМЪР ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Херкимер се зарежда с енергия, разведрява и увеличава креативността. Силно настройващ кристал – особено малките образци и изключително спокоен. Той стимулира психическите способности (например ясновидство), духовното зрение и телепатията, свързва напътствия от висшите измерения и засилва съновиденията, които имат връзка със спомени и прозрения. Камъкът стимулира съзнателното настройване към висшите духовни нива и към вашият собствен потенциал.

Херкимер кварц очиства чакрите и открива каналите за потока от духовна енергия, може да бъде използван за достъп до информация от минал живот, така че да установите блокажите или съпротивите на вашето духовно израстване. В този случай диамантът от хъркимър улеснява внимателното освобождаване и трансформацията и ви тласка напред към целта на вашата душа. Активира светлинното тяло (меркаба).

Диамантът на Хъркимър настройва хората и ги свързва, когато се налага да бъдат разделени, всеки човек трябва да носи по един камък. Той засилва телепатията, особено при първите практически стъпки, и настройва един към друг лечителят и пациента. Камъкът притежава памет, в която може да се съхранява информация за по-нататъшен анализ. Той може да бъде програмиран да привлича други хора.

Диамантът от Хъркимър е един от най-силните кристали за пречистване на електромагнитно замърсяване и радиоактивност. Блокира геопатогенния стрес и е отлично средство за създаване на положителна енергийна мрежа около къщата и леглото (използват се по-големи образци).

ТЕРАПЕВТИЧНИ СВОЙСТВА НА ХЕРКИМЕР / ХЪРКИМЪР

– В зависимост от липса или наличие на патогенна зона се нареждат с върхове навън и навътре няколко кварца Херкимер.

-Диамантът от Хъркимър е средство за детоксикация;

-Предпазва от радиоактивност и влияе на заразни заболявания;

-Премахва безсъние причинено от геопатогенния стрес или електромагнитно замърсяване;

-Регулира ДНК;

-Проблеми с клетките и с метаболитния дисбаланс;

-Елеминира стреса и напрежението в тялото;

-Кристалът провокира спомени от минали животи, отнасящи се до наранявания и  заболявания, които влияят и на настоящето.

Използвани референции от „Енциклопедия на кристалите” и кратки извадки от интернет.

Теми #Herkimer Diamond #Диамант Херкимер #кварц #минерали и кристали #херкимер #Хъркимър