Езотерика

Философия на махалото

Философия на махалото

Махалото незабавно ще намери подходящ дразнител за вас, и то не един. Така и ще се люлеете, докато ви държи злобата.

Проваляне на махалото

Ако са ви завладели мисли какво не ви харесва, точно това ще дойде в живота ви. За да се откажете от нежеланото, трябва да го приемете. Това означава не да го пуснете в себе си, а да признаете правото на съществуването му и равнодушно да го отминете. Да приемете и да пуснете – с други думи, да го пропуснете през себе си и да му помахате с ръка за сбогом.

На първото нападение на махалото винаги отговаряйте със съгласие, а сетне дипломатично отстъпете или лекичко насочвайте движението в нужната ви посока. Научете се да не се хващате, а да игнорирате онова, което ви дразни, тогава махалото ще изчезне от вашия живот. Когато няма за какво да се залови, то ще се провали.

Махалата са властелини на сънищата. Когато човек се поддава на провокацията им, той сякаш заспива, тъй като изцяло потъва в наложената му игра, разумът му е зомбиран от ставащото. Ако нещо ви дразни или рязко го отхвърляте, смятайте, че кукичката на въдицата е в главата ви.

Махалото незабавно ще намери подходящ дразнител за вас, и то не един. Така и ще се люлеете, докато ви държи злобата. За да измъкнете кукичката от главата си е необходимо да промените отношението си към дразнителя, да отвлечете вниманието си, да се примирите със ситуацията, да превърнете трагедията в комедия, да прехвърлите вниманието си върху нещо друго.

Да промените отношението си не значи да сдържате емоциите си. Да натикате дълбоко навътре емоциите си е „злото“, което се натрупва и непременно ще избухне и ще нахрани махалата. По-добре отначало дайте воля на чувствата си, а сетне съзнателно коригирайте отношението си. Няма смисъл да се борите с махалата. Трябва да ги игнорирате.

Автор: Вадим Зеланд

Теми #зло #злоба #махало #Планетарни идеи #философия