Анализирай с Красимир Куртев

УМЪТ Е ПРОГРАМИРАН

УМЪТ Е ПРОГРАМИРАН

Умът е програмиран автоматично да вижда живота в нюансите на черното или бялото. Единственото, което познава, е сравнение и полярност. Ако се поддадете на това внушение, умът ще изкриви възприятията ви, докато ситуацията се намести в рамките на правилното или грешното.

 

Умът е програмиран – махало на възприятията

Умът се чувства несигурен спрямо живота, ако не може да категоризира дадено изживяване. Интересното в това е, че когато веднъж попаднете от едната страна на това махало на възприятията, има едно нещо, което винаги ще ви отведе отвъд. Всички негативни и позитивни изживявания съдържат нишка съзнание, което тече в тях.

Тази нишка е свързана с Божествен Източник на чист, съзнателен интелект, който приема двете крайности. Тази нишка е винаги тук, колкото и несъществуваща да изглежда, и винаги ще ви помогне да преодолеете нагласата към осъждане. Въпросът, който може да имате сега, е “Как да поддържам връзката си с тази нишка от съзнание и да преодолея осъждането от ума си?”

Сърцето ви е майстор в преодоляването на ума и държи прозореца отворен, за да може енергията от бриза на Божественото Съзнание да преминава през вас. Сърцето отговаря на живота както 5000-годишния символ на Ин и Ян. Съдържа перфектен баланс в себе си. Автоматично допуска позитивното и негативното и не засяда в полярност.

Вместо това, мозъкът е уловен в капана на илюзията, такава, каквато е представена от едната страна на спектъра. В резултат ще издигне стена около сърцето ви, правейки укрепления, за да ви защити от възприетото зло. Затова предизвикателството е да останете във връзка със сърцето си и да поддържате баланса, който произтича от виждането и чувстването на ГОЛЯМАТА картина.

Ако откриете нещо в себе си или някой друг, което възприемате като негативно, грешно или дори зло, поемете дълбоко въздух и се успокойте! Когато срещнете преграда, дайте си пълно позволение да я проучите и изследвате. Добър въпрос, който можете да си зададете е “Какво е същинското негативно изживяване, което не си позволявам да имам?”

Следващия въпрос, който да зададете, е “Какво е позитивното изживяване, което не си позволявам да имам?” После визуализирайте себе си как правите стъпка назад енергийно от ситуацията и се фокусирайте върху това как този аспект се вписва идеално в голямата картина, света и Вселената. Помнете, няма 100% зло в тази Вселена. Всички енергии и същества съдържат негативни и позитивни аспекти.

Необходима е голяма смелост да изберете да приемете всяко едно нещо, което откриете у себе си, но все пак истинската работа е просто да останете с неприемливото чувство в неговата необработена форма. Каквото и да е чувството, опитайте се да му дадете 100 % позволение да съществува точно такова, каквото е, така че да го почувствате и следователно да го опознаете интимно.

Умът ще опита да промени или да избегне тези критични части вътре във вас, смятани за неприемливи, и никога не си позволява истински да ги почувства. И въпреки че е страхотна стратегия, това не е любов. Само и единствено чрез чувстването на раната и чрез пълното приемане вие ще усетите как се разгръща благодатта на дълбокото естествено изцеление.

Когато имате яснота за това, което искате във вашия вътрешен свят, тя действа като план, който се проявява във вашия външен свят. Когато сте наясно с това, което наистина иска сърцето ви, вие естествено го създавате. То трябва да намери някакъв начин да се влива в живота ви. Такава е изобилната магическа природа на Вселената. Когато сте неосъзнати и не ви е ясно какво искате, Вселената е склонна да ви дава кайсии, когато вие искате праскови.

Проявлението става по-скоро налучкване или наука с неясна визия за най-големия ви желания резултат. Не е нещо лошо, но просто може да получите малко от това и малко от онова.

Този ваш ум е супер проявяващ инструмент на силата и тя винаги и винаги си проправя път през живота, за да създаде нещо. Защо не го пренасочите към най-прекрасните положителни неща? Всеки път, когато умът се заскита по скептичната страна на релсите, просто наблюдавайте схемата на мисълта и бавно се отдръпнете назад.

Ако той продължава постоянно да се спуска надолу по същия или подобен негативен път, ще трябва да навлезете по-дълбоко в себе си, за да изкорените модела. Започнете с изследване на това какъв положителен резултат наистина искате да постигнете, като продължавате да слизате надолу по тази стара негативна пътека. Може би това е зов за помощ, за прегръдка, бащински съвет, майчина любов или просто нужда да привлечете вниманието на някого! Когато успеете да посрещате тази дълбока нужда всеки ден, повтарящият се модел веднага ще се прекрати.

Джефри Озуалд, „Учебник по Проявление“, “Просветленият Манифестор“

Теми #възприятия #енергия #Ин и Ян #Планетарни идеи #съзнателен интелект #Умът е програмиран