Езотерика

ТРИТЕ НИВА НА СЪНИЩАТА – ПОСЛАНИЯ

ТРИТЕ НИВА НА СЪНИЩАТА – ПОСЛАНИЯ

Трите нива на сънищата, какво е сън и кой сънува? На тези два въпроса може би ще отговори съзнанието. Досега обаче никой не е разгадал тази тайната наречена сън. Според Едгар Кейси сънят при нас хората се разделя на три нива, като третото ниво е проява на най-ниското ниво на човешкия сън. Тоест ниво трето се явява на база преживявания през отминалият ден.

Какво всъщност представлява сънят?

Според психолози сънят заема почти една трета от живота ни. Според последните изследвания сънят помага на мозъка ни да преработи получената през деня информация и да я разпредели по съответните “файлове”. Някои хора вярват, че по време на сън душата напуска тялото, за да пътешества в други измерения. Психолозите пък смятат, че сънищата изпълняват ролята на своеобразен представител на несъзнателната част на човешкия мозък.

В сравнение с нищожното количество неща, за които имаме познания в реалния си живот, несъзнателната част на ума представлява неизмеримо количество спомени, сънища и мисли. Ако човек някога намери начин да използва тези безценни знания, сънят ще стане истински проводник към придобиването им. Когато спим, ние преминаваме през различни фази на съня. Едната е ортодоксалната фаза, или дълбокият сън на бавното потопяване, втората е парадоксалната, или лекият сън.

Последната е съпроводена с бързо движение на зениците. Тези форми на съня присъстват винаги и постоянно се редуват. А способността да се виждат цветни, емоционални сънища с възрастта намалява. Учените смятат, че хората, които рядко сънуват, са склонни към депресия, изблици на агресивност и раздразнителност. Така че сънищата оказват огромно влияние върху здравето и настроението на човека.

Австрийският невролог и родоначалник на психоанализата Зигмунд Фройд пръв поставил въпроса за изучаване на сънищата от научна гледна точка. Той предполагал, че сънищата са уникален начин за общуване между несъзнателната част на мозъка и разума. За Фройд те са някакъв знак, символ на това, което трябва да се случи в действителност, в реалния живот на човека, както и на възможните пътища за развитие на ситуацията. Колегата му, швейцарският психиатър Карл Густав Юнг, не бил съгласен с неговата теория. Юнг смята, че сънищата имат огромна роля най-вече за здравето на човека. Той вярвал, че всеки сън е индивидуален и не се повтаря.

Няколко разгадани послания на сънищата

 • Огън. В съня той може да бъде символ както на някаква опасност, така и на непредсказуемост.
 • Мъгла. Не виждате същността на нещата.
 • Тълпа. Показва, че се усещате като част от някаква група. Опитайте да разберете дали искате да бъдете лидер или наблюдател в нея.
 • Работа. Ако насън вършите едни и същи неща, това означава, че ви липсват някакви резки промени в живота.
 • Годишни времена. Пролетта символизира начало не нещо, лятото – удоволствие, есента – удовлетвореност, зимата – правене на изводи.
 • Пейзаж. Ако се намирате на висока планина, най-вероятно в този момент от живота си сте заети с много важна дейност. Откритите пространства символизират потребността ви да освободите личността си.
 • Раждане на дете. Ако видите насън дете, намиращо се още в утробата на майка си, това означава, че скоро в живота ви ще се появи нещо, което ще го преобърне.
 • Религиозни символи. Значението на иконите зависи от религиозните ни убеждения. За някои кръстът е символ на Божията любов, за други – на страдание и изпитания в живота.
 • Пеперуди. Те са символ на красотата и бързо отлитащата младост.
 • Общуване. Ако крещите насън, това означава, че имате потребност от откровен разговор със самия себе си или просто се нуждаете от вниманието на човек, с когото дълго не сте общували.
 • Вода. Водата показва хармония на душата и тялото Ако сънувате вълни, това означава, че се нуждаете от ярки впечатления.
 • Природа. Обикновено насън тя се явява като разрушителна сила, например земетресение, наводнение или друга стихии. Най-вероятно такова явление показва, че имате потенциална власт над нещо или някого.
 • Старост. Ако редовно сънувате, че остарявате, това показва, че водите непълноценен живот или че трябва да се избавите от някакви черти на характера си.
 • Секс. Колкото и да е странно, можем да изпитаме значително повече удоволствие от правенето на секс насън, а не от реален, което говори за неудовлетвореност.
 • Часовник. Това е сигнал, че губите прекалено много време.
 • Време. Сънищата, които ви се струва, че траят цяла вечност, продължават само няколко секунди. Може би се опитвате да избягате от времето в реалния живот.
 • Космос. Много е продуктивно да използвате спомени за космоса от вашите сънища. Космосът показва текущото ви физическо състояние – дали се чувствате защитени или уверени.
 • Спираловидни форми. Показват, че животът ви е излязъл от контрол.
 • Пари. Значението на такъв сън зависи от това, как виждате парите – като средство за постигане на цел или като самоцел. Можете да тълкувате това като безопасност, като сила или като вероятност да попаднете в капан.

Кои са трите нива на сънят?

Всеки един от нас е преживял или преживява третото ниво на сънят. Сънят ни може да бъде,разпокъсан и когато се събудим не може да си спомним нищо,но може да бъде и кристално ясен и когато се събудим сутринта си го спомняме с подробности и в най – малките детайли.

Сънят ни може да бъде кошмарен и като се събудим,с радост виждаме че това е само сън,но също така може да бъде сън с приятно преживяване и когато се събудим ни става тъжно че това е било просто сън, не реалност – проекция на една мечта. Относно сънищата наречени кошмарни – Сънищата, в които ви причиняват болка или ви грози опасност, са най-типичните сюжети на нощните кошмари. Такива сънища са съпроводени със силно чувство за безпомощност.

Обикновено човек се опитва да се събуди, да се измъкне от кошмара, но не успява. След това се оплаква, че цялото му тяло е “като отекло”. За хората, които постоянно сънуват кошмари, това е мъчение, а не начин да възстановят силите си. Независимо, че подобни сънища са предизвикани от стрес, те имат и положителна страна -предупреждават за опасност в реалния живот. Несъзнателната част на мозъка ни дава сигнал за надвиснала опасност. Ако тя е истинската причина за кошмарите, те ще продължават, докато не вземете мерки за решаване на проблема. (*Понякога нощните кошмари може да са симптоми на някакво заболяване или реакция на силно действащо лекарство).

Третото ниво на сън е онова, което сме преживяли в най-близко бъдеще. В третото ниво на нашите сънища се явяват онези неща, които сме се опитали да ги избегнем, но сънят ни отчита, че всъщност нищо не е избегнато и какво би могло да се случи в отминалото реално преживяване. Подсъзнанието отправя импулси към съзнанието, които са всъщност сигнал – къде сме сгрешили и къде са били нашите пропуски. И диаметралната точка, нещата, които сме ги желали, ала не сме ги постигнали. На кратко трето ниво на сън е предупреждение за анализиране на дадено събитие или събития.

 

Второто ниво на човешкия сън е ниво на сън, малко по сложен за разбиране от нас хората ,сън които продължава ,след като сме се събудили сутрин. Тоест това, което ни предстои, продължение на реалността или можем да го наречем вид дежаву/дежа вю – déjà-vu.

Във второто ниво на сън присъстват тези неща през които всеки един човек преминава докато се намира в обсега на битието. Ние го наричаме живот,живот в който доброто и злото,радостта и тъгата,щастието и нещастието, любовта и омразата са всекидневни. Емоции и преживявания, които всеки един разбира, че това е било само един сън и нищо повече. Съзнанието ни го представя така, че „умирането“ наречено сън не е реалност. Всъщност второто ниво на нашият сън може по някога да се нарече пророчески сън в който ни се загатва, какво всъщност би следвало да направим, какво предстои. За съжаление информацията от това съновно послание е изтрита на сутринта. Но хранилката -подсъзнанието го запаметява. Забързани в нашето ежедневие ние махаме с ръка казвайки си, това е само сън, без да вникнем в дълбочината на посланието. Ето, това е второто ниво на Съня,в който сън всеки един от нас преживява това, което предстои..

 

Първото ниво на съня е ниво, когато този който сънува се събуди преди да „напусне земята“,преди да дойде „смъртта“ и да отнеме илюзията за това което хората наричаме реалност. Според Р.Щайнедер само 10 човека успели да разгадаят първо ниво. Събуждане в „реалността“ е рядко явление, но единствено събуждането в реалността. Това е явлението на пробуждането, от материята да се проектира и създаде реалност. Висшият Разум казва:

Аз Съм този който като човек преминавам през материята на земята;

Аз Съм този който живее в всеки един;

Аз Съм този който Съм и една малка частица в Теб, Аз Съм ,този който е време сега да Видиш и Разбереш;

Аз Съм този в Теб който Създава световете;

Аз Съм този който сънува,когато вечер си лягаш;

Аз Съм този когато през деня сънуваш и работиш;

Аз Съм този който в съня на деня се Събуждаш;

Аз Съм този който Сътвори Себе си в Теб човека;

Аз Съм това което си Ти и Ти си това което Съм Аз;

Аз Съм Едно Нищото в Нещото – Създателя и Твореца на Всичко;

В публикацията присъстват извадки от:

www.13min.ru

www.blitz.bg

Теми #кошмарни сънища #послания на сънищата #реалност #сън #трите нива на сънищата