Астрология

Твоята зодия –Твоето здраве

Твоята зодия –Твоето здраве

Твоята зодия – Твоето здраве е публикация за здравословното състояние на хората представители на определени зодиакални знаци. Продължение от Зодиакална медицина.

МЕДИЦИНСКИ ХОРОСКОП ЗА ЗОДИЯ ВЕЗНИ И ДЕВА

Везни (23.IX-22.X)

Управляваща планета Венера. Противоположен знак Овен. Елемент въздух. Качество кардинален.
Влияние върху бъбреците и поясната област. Болести – лумбаго, нефрит, камъни в бъбреците, захарен диабет, уремия. Потребност в храната от натриев фосфат. Растение – теменужка. Витамини – А и Е. Метал – бронз. Трябва да включва в диетата си – неизлющен ориз, риба, яйца, смокини, цитрусови плодове. Трябва да развива – самоувереност и способност да се срещне лице в лице с фактите. Да избягва прекаленото пушене, силните спиртни напитки, нерешителността и ревността.

Везните са въздушен, мъжки – положителен знак. Неговият символ са везните – равновесието и те точно определят характера и влиянието му. В реалния, земен свят Везните внасят хармония, равновесие и симетрия. Те управляват връзките между микрокосмоса и макрокосмоса, между личността и обществото, между явленията и отделните феномени.

Везните се раждат на кръстопътя на битието, затова на тях им е трудно да взимат решения, те се колебаят, размислят и се объркват, опитвайки се да решат своите проблеми със съдействието и участието на другите. Ако участниците в този процес са в конфликт, страда здравето им. Разочарованията, дори те да са само във въображението им, могат да предизвикат духовен упадък, който се задълбочава и стига до невроза или поразява бъбреците им, най-уязвимото място във физическото им тяло.

В период на стрес Везните могат да потърсят облекчение в алкохола и лекарствата, макар и по натура , да нямат склонност към пагубни навици. Организмът им се старае да съхрани химическия и хормонален баланс с помощта на собствения си потенциал. Отровите и кръвта се филтрират и извеждат чрез урината. Продължителните емоционални разстройства водят до изработка на токсини, които натоварват допълнително бъбреците.

Затова, когато блюдата на везната не са в равновесие, поради душевното им състояние настъпват болестите. Тогава е най-добре Везните да се обърнат към специалист, който да възстанови равновесието между съзнание и тяло. Като правило Везните имат добро здраве, дори когато външния им вид не говори за това. Присъщият им стремеж към златната среда, обикновено води до самодисциплина и не предизвиква сериозни нарушения в равновесието и здравето им.

В началото на всяко заболяване при Везните, може да има нарушения в бъбреците и пикочния мехур, кожни обриви или силно главоболие. Ако те имат такива симптоми, трябва да се обърнат към лекар.

Астролозите казват, че Венера, която управлява Везните, им дава склонност към сладки неща, сладкарски изделия. Това може да способства за развитието на захарен диабет – една от болестите, към които е склонен този знак. Затова трябва периодично да се правят изследвания на кръвта и урината за съдържание на захар. Везните също така трябва да се пазят от склонността си към преяждане.

Най-добрата и ефективна терапия за повечето неразположения на Везните е пълен отдих и отпускане в мирна и хармонична обстановка с любими хора. Везните реагират на лечебното въздействие на музиката, затова трябва да експериментират с различни мелодии и да определят кои от тях оказват отпускащо въздействие. Голяма възстановителна сила има красотата на цветовете, прекрасните произведения на изкуството и тихите разговори с хора с духовна и артистична природа.

При неблагоприятно разположение на планетите Везните са предразположени към лумбаго, ишиас, възпаление на пикочния мехур, рак, камъни в бъбреците, уремия, болестта на Брайт, захарен диабет, кисти на яйчниците.

Везните предпочитат равновесието, търсят баланса и избягват противоречията. Макар и да са носители на мира и се огорчават от спорове и разногласия, те са превъзходни адвокати на дявола във всяка дискусия. Виждат всичките страни в едно дело, но в болшинството случаи взимат противоположната позиция, заради удоволствието от доказателствата.

Подсъзнателно Везните търсят одобрението и възхищението от околните. Затова те правят често пъти това, което ще се хареса на другите, а не това което произлиза от реалността.

В любовните отношения те са меки и изтънчени. Някои представители на знака са Дон Жуани, но въпреки това, Везните гледат на брака си сериозно. Те са в състояние да сключат брак по разум и след това много години да живеят в тихо отчаяние или да се разведат. ДИЕТА. Везните трябва да избягват храната към която имат слабост – екзотични храни, остри сосове, десерти и тестени произведения. Най- безопасна за тях е простата храна, обезпечаваща на организма нужните вещества и витамини. Епикурейстките рецепти е по-добре да бъдат оставени за гости.

Везните трябва да се хранят в средата на миролюбиви хора, още по-добре, ако са сходни по дух. Тихата, успокояваща музика може да помогне да се разреди напрежението, ако има такова.

Минералната сол на Везните – натриев фосфат помага на киселинно-алкалния баланс в организма и облекчава извеждането на шлаките. При неблагоприятно положение на планетите Везните изпитват недостатък на този жизнено важен елемент. За да го набавят по естествен начин в организма си, те трябва да включват в храната си – моркови, цвекло, царевица, неизлющен ориз, смокини, ябълки, ряпа, бадеми, стафиди, праскови. Растенията на Везни са – теменужка и киселец.

Неблагоприятното разположение на Венера може да се компенсира, като диетата се допълва с витамини А и Е, йод и мед. Витамин Е е особено важен като антиоксидант, помагащ на черния дроб да извършва работата си. Той играе важна роля при кожни заболявания, както и при хемороиди и разширени вени. Способства за регулиране на менструалния цикъл при жените и предотвратява безплодието при мъжа. Неговите естествени източници са – прораслата пшеница и соевото масло.

Йодът е необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза, хормоните на която влияят върху правилния обмен на веществата. Източници на йод са морските продукти и тиквата. Медът като минерал способства за производството на червени кръвни клетки и ферменти, необходими за правилното функциониране на нервната система. Намира се в репичките, краставичките, салатите и стридите.

Дева (22.VIII-22.IX)

Управляваща планета Меркурий. Противоположен знак Риби. Елемент земя. Качество променлив.

Влиянието на Девата обхваща коремната кухина и храносмилателната система. Нейните болести са перитонит, констипация /запек/, непроходимост на червата, преплитане на червата. Потребност от калиев сулфат в храната. Растение – цикория. Витамини от група В. Метал – желязо. Девата трябва да включва в храната си – протеини, овес, ръж, бадеми, цикория. Трябва да развива широк кръгозор и интереси. Да избягва придирчивост и дребнавост.

Девата проявява повишен интерес към здравето, диетите и хигиената. Интересът й към тези неща, може да стане натрапчива идея. Причината за това е вроден страх от болести. Девата е в състояние да си въобрази и най-малките симптоми и да си припише всички болести на хората, с които общува. Девата може да причини страдание, ако тя самата не е болна.

Въпреки това, Девата е най-здравия тип от целия зодиак. Ако тя се грижи елементарно за здравето си, може да преживее своите по-здрави познати. Трябва да се отчете и това, че тя може да стане инвалид в по-късна възраст, ако изпадне в отчаяние, и тогава лекарите трудно могат да й помогнат. Затова на Девата й е жизнено необходимо да се научи да мисли, че е здрава, че всичко в живота й е благоприятно и че не е жертва на болести. Тя трябва да култивира топлота в отношенията си с другите и да не търси от тях съчувствие заради лошото си здраве – въображаемо или реално.

Девите са склонни винаги, даже когато пътуват, да си носят лична аптека и удивителна колекция от разнообразни лекарства, обхващащи почти всички области на медицината. Девите винаги помагат, ако някой нещо го боли и наблизо няма аптека. Те дават не само лекарство, но и голяма доза истинско съчувствие. Съобразявайки се с тези черти на характера, много астролози са на мнение, че при избор на професия Девата трябва да избере на първо място медицината. Разбира се, ако разположението на планетите не е подходящо, тази работа не е подходяща, защото излишното й съчувствие може да навреди на здравето на болния. Девата трябва да избягва да мисли за болести.

От своята аптека Девата трябва да изключи или да държи за другите силните слабителни лекарства. Този знак притежава силна чувствителност към подобни лекарства и те може силно да навредят.

Голямата част от физическите неразположения на Девата се получават от бавното натрупване на нервно напрежение. Затова, като правило, здравето й се възстановява, когато се научи външно и вътрешно да се приведе в състояние на равнодушие.

На Девата са присъщи следните болести на храносмилателната система – непроходимост на червата, възпаления в коремната област, коремен тиф, възпаление на апендикса, херния.

От предходното описание можем да си направим грешното заключение, че Девата има слаб, сантиментален характер. Това е далеч от истината за нея. Силата на Девата не е в тялото, а в разума. Нейния свят е духовен и умствен. В реакция на обкръжаващите я събития тя проявява дълбока аналитичност, сдържаност и внимание. За нея е невъзможно да проявява страстни чувства към противоположния пол, тъй като такова изразяване за нея е неприятно и отвратително. В същото време тя изпитва състрадателна любов към цялото човечество и желание да го спаси и подобри условията му на живот и работа.

Всичко, което тя предприема, се характеризира със завършеност. Тя щателно и прецизно класифицира и най-малките детайли. Това качество плюс надеждност и изобретателност при изпълнения на задачите я прави надеждна и незаменима при работа в големи фирми и на ръководни постове. Девата е във висша степен проницателна при разработване на планове и процедури.

Девите, родени при неблагоприятно разположение на звездите, могат да се измъчват от неудовлетворение от другите и от своя живот. Това ги заставя да сменят мястото си на работа и на живеене. Техните надежди никога не умират. Този знак ражда и големи циници в съчетание с нервно напрежение.

Дори и при благоприятно разположение на планетите, Девите трябва да избягват тежка физическа работа. Умерената активност и упражнения са много благоприятни за тях.

ДИЕТА. За да поддържа добро здраве, Девата трябва да бъде много внимателна в избора си на храна. Повечето Деви знаят това и стават фанатици на тема здравословно хранене. Тяхната деликатна храносмилателна система се нуждае от чиста и правилно приготвена храна. Основното правило, което трябва да следва Девата, е да избягва храни и напитки, които се преработват трудно и дразнят червата.

Могат да използват в неограничени количества месо, плодове и зеленчуци. Трябва да отделят особено внимание на протеиновата храна, която бързо се усвоява и усилва метаболизма, в резултат на което се произвежда енергия. Много протеини трябва да съдържа закуската – постно месо, извара. Сутрин е по-добре да се пие чай, вместо кафе. Най-лошият вариант е да се започва деня с храна, богата на въглехидрати, които организма на Девата усвоява много трудно. За съжаление, именно такава закуска е най-разпространена.

Минералната сол на Девата – калиев сулфат – способства за разнасянето на кислорода към клетките на кожата. Нейният дефицит може да доведе до запушване на порите на кожата и в резултат да се получи възпаление на слюнчените жлези, екзема, пърхот. Тази сол се съдържа в цикорията, салатите, пшеничено брашно, смляно заедно с обвивката на зърното, овес, ръж, сирене, извара, бадеми и постно телешко месо.

Киселото мляко е много полезно за Девата, тъй като помага за размножаването на полезните чревни бактерии. Също така внася в организма витамините от групата В и помага за усвояване на протеините.

В храната трябва да се включва също така – спанак, сливи, ябълки, цитрусови плодове, круши, фурми, орехи.

Лекарствените растения, които хармонират на Девата са: розмарин и валериана. Те могат да се употребяват като тинктура, чай или таблетки.

Ключът за добро здраве на Девата е не само правилно подбраната храна, но и душевното състояние по време на хранене. Ако тя не се отпусне на масата, преработката и усвояването на храната се влошава.

Подбрано от интернет

Теми #астрология #езотерика #здраве #зодии #зодия Везни #зодия Дева #Планетарни идеи #хороскопи #храни