Езотерика

Тайната за нашите чакри

Тайната за нашите чакри

Тайната за нашите чакри – В тази публикация ще разгледаме как работят останалите пет енергийни центрове (чакри).

Чакрите работят за нашето състояние

Продължение от „Какво не знаем за енергийните центрове – чакрите?“ Повече информация за енергийните центрове в човека:

Трети енергиен център – трета чакра

Познат като трета чакра или слънчев сплит. Този център е свързан с емоциите като цяло, свързан с властта, контрола над себе си и други.
Нахождение – Вграден е три хоризонтални пръста или два сантиметра под долната част на гръдната кост или на гърдата, и около 3/4 по протежение на гръбначния стълб.

Форма – Тази чакра изглежда като две фунии, които се отварят под ъгъл от 40 до 45 градуса. Интересното при този енергиен център, състоящ се от две мембрани – фунии е, че едната се отваря напред, а другата се отваря назад, присъедини към тесните си краища.

Посоки – При повечето мъже, трета чакра се върти по часовниковата стрелка, а при жените обратно на часовниковата стрелка. При мъжете се движи навън от тялото, при жените, се движи леко навътре към тялото. Съвместно с други центрове, трета чакра свети слабо също на всеки две секунди. Трети енергиен център е свързан с надбъбречните жлези, и до известна степен с стомаха, черния дроб, далака и панкреаса.

Смущения-Този център често се върти назад. Това се дължи на неправилно възпитание, манипулиране на деца от родители и учители, потисничество, изнасилвания, побои и други неща, които водят до отслабване на третия център. Когато е нарушен, често придобива мътен жълтеникав цвят, вместо ярко жълто. Трети енергиен център е свързано със силата на егото, свързан с властта над себе си. Предимно мъжете имат повече проблеми с този център, отколкото жените. Това се дължи при проблеми с егото.

Четвърти енергиен център – четвърта чакра

Този център е също често се нарича сърдечния център. Четвърта чакра е сформирана в гръбначния стълб, и в центъра на гърдите, точно над нивото на зърната, в близост до долната част на гръдната кост.

Форма- Самият център е изразен чрез двустранна форма – конусни фунии. Едната обърната напред от гръбначния стълб и другата обърната назад. Формата на тази чакра понякога се описва като лотосов цвят, закръглена и се разширява навън и отпред, и отзад.

Размер-Когато е недоразвита, четвърта чакра е с дължина около 5 см. , а в широката й част близо 7 см. Като човек се развива правилно и здравословно, чакрата расте с огромни размери, от време на време, дълга над 150 см. и ширина около 300 см. в най-широката част.

Звукът (Вибрациите), При мъжете се върти обратно на часовниковата стрелка, при повечето жени, четвърта чакра се върти по часовниковата стрелка. Когато при една жена тази чакра е напълно развита, тя се върти в същата посока като при мъжът. Този енергиен център е труден за жените, за да се отворя напълно за балансиране се изисква силно протичане на енергия и това често води до рак на гърдата. Този коварен ефект е на база сблъсък между четвърта чакра и каналите на млечните жлези.
Движението при мъжете е в посока навътре към тялото, при жените обратно. Съвместно с другите центрове, 4-та чакра свети слабо на всеки 2 секунди. Четвъртият енергиен център е пряко свързан със сърцето, белите дробове и тимусната жлеза.

Четвъртият е енергиен център на прехода към по-високите енергийни центрове. Това е първият енергиен център, който не строи егото и вместо това започва развитието на висшите емоции като съчувствие, състрадание и мъдрост. Смущения-Повечето хора имат известни затруднения в тази област в действителност, тъй като това е социален центъ- площ, която създава трудности при някои хора в зависимост от егото им. Когато не функционира правилно, човек се чувства самотен, изолиран и не обичан.

Пети енергиен център – пета чакра

Този енергиен център е на нивото на адамовата ябълка, и неговия произход е по протежение на гръбначния стълб, около 3/4 по пътя обратно през гърлото. Формата му е като две средни „предприятия“, с две широки фунии присъедини към тесните краища. Едната се отваря отпред, а другата се отваря назад.

Размер- При хора с ниска енергия размерът на тази чакра е под 4 сантиметра дължина в тесния край и със широчина над 4см. в отворения край. При хармонизирана чакра размера на този уникален енергиен център може да достигне големи размери. От 160 см. широчина до 190см. При здрави мъже, тя трябва да се върти по часовниковата стрелка, при повечето жени, тя се върти обратно на часовниковата стрелка. При мъжете пета чакра е склонна да се движи навън от тялото. При жените, тя се движи леко навътре.

Петият енергиен център е пряко свързан с щитовидната и паращитовидните жлези, които седят точно на нивото на този център.
Смущения – Пета чакра по принцип не е добре при жените, това е и причината жените да имат многократно проблеми с щитовидната жлеза.

Шести енергиен център – шеста чакра

Често определян като трето око или окото на мъдростта. Шеста чакра има за задача да „обгрижва“, контролира предния дял на мозъка и неговото развитие . Тя започва от хипофизната жлеза, която е почти на половината път през главата, и приблизително на нивото на веждите. Двете много широки фунии на шести енергиен център, излизащи напред и една назад. Те приличат на светлинните лъчи от „крайбрежен фар“-метафорично изразено.

Размер – При не доразвита шеста чакра размерите варират от 2см. дължина от тесния към най-широката й част. Когато човек развива знания и мъдрост, шести енергиен център става изключително широк като спектър на въздействие от 160см. широчина от най-тясната му страна до няколко метра в дължина. Звук – I (думата на окото). При здрави мъже, шеста чакра се върти обратно на часовниковата стрелка, при жените, тя се върти по часовниковата стрелка.

Този център е свързан с хипофизната жлеза, и на второ място с целия мозъка и сетивните органи – уши и очи. Проблеми с този енергиен център са много често срещани в съвременните общества. Основните са, депресии, психични разстройва. Най-застрашаващ е проблемът свързан с негативни мисли, които могат да генерират тежки заболявания като тумор на хипофизата, деменции и други.

Седми енергиен център – седма чакра

Тази чакра правилно описана като корона, тъй като тя е връзката с петте висши светове и от там към най-висшето-Безкрайността. Вградена в епифизата. Формата на седма чакра е единна, тясна фуния, която се отваря нагоре от темето на главата. Познатият ви ореол, изписан в иконите на Исус е свързан с взаимодействието на седмия енергиен център, пресичащ се с Меркаба на развитото човешко същество.

Размер – При бебета и децата, седми енергиен център обикновено е малък, не по-дълъг от 6 см. Днес все повече деца се раждат с широко отворена чара. В такива случаи дължината й може да надхвърли повече от два метра, а широчината надминава дори и един метър като вълна на излъчване. Коронната чакра по принцип се отваря малко по малко след 30 годишна възраст при човека. Въпреки това седми енергиен център не се отваря напълно, тъй като човешкото мислене все повече е свързано с материалното.

При здрави мъже, тази чакра се върти по часовниковата стрелка, при жени, тя се върти обратно на часовниковата стрелка.

Смущения-Това са много често срещани в съвременното общество. Светското мислене убива този център. Тоест такива мисли отхвърлят духът и отдават приоритет на тялото и постепенно този център се затваря напълно.
При жените тази чакра е много по развита от колкото при мъжете. Според изследователи в тази област са на едно мнение, че жените са физически по-слаби и това извисява духовната подкрепа в тях, търсейки упора в Духовното.

Развитието е специален вид на интеграция на енергийните центрове, което им позволява да се отворят, в смисъл да станат много по-големи, да се въртят много по-бързо за да се постигне по голяма яркост и Светлина.

Теми #енергийните центрове #Как работят енергийните центрове #красимир куртев #пета #седма чакра #трета #чакри #четвърта #шеста